krks 1 Napisano Februar 21, 2015 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupujem zadnji amortizer ohlins ,za yamahu r6 2007 . pa nadalje,.NARAVNO STO JEFTINIJE.... 064 30 46 098. SLOBODAN. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Februar 21, 2015 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan nevalja ti naslov,mozda neko ima a zbunjuje ga "ohlins" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krks 1 Napisano Februar 21, 2015 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan postavio sam oglas u rublici KUPUJEM, hvala na savetu ne ide mi nesto ispravka naslova. jbg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Februar 22, 2015 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan postavio sam oglas u rublici KUPUJEM, hvala na savetu ne ide mi nesto ispravka naslova. jbg to moras adminu poslati u poruci da ti isprave,ti nemas opciju ispravljanja naslova(tako sam i ja par puta ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krks 1 Napisano Februar 23, 2015 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan nema niko .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Februar 23, 2015 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan sta je sa tvojim?ima jedan covek ovde kod mene u kraju radi te amortizere,puni i menja semeringe....zadnji put je za gs 1200 radio,covek prezadovoljan,a mnogo jeftinije ga izaslo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1237 Napisano Februar 24, 2015 Drug član, 2317 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Zasto juris ohlins.. Ima toliko dobrih firmi kao sto su HyperPro, Bitubo, WP.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krks 1 Napisano Februar 24, 2015 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pise lepo zadnji amortizer, a nijedan od navedenih nije bolji od ohlinsa .. inace treba mi za trkacki motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Februar 25, 2015 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1237 Napisano Februar 25, 2015 Drug član, 2317 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Pise lepo zadnji amortizer, a nijedan od navedenih nije bolji od ohlinsa .. inace treba mi za trkacki motor Hahah. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Veske 43 Napisano Februar 25, 2015 U prolazu, 65 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Vtr1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja ttx kao nov,700e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Februar 25, 2015 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja ttx kao nov,700e E!!! ovo je do sad najpovoljnije.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krks 1 Napisano Februar 26, 2015 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da je taj ttx za 700 evra jeftin... dajte bre nesto jeftinije .koji 700 evra brate, nismo u svajcarskoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Februar 26, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan I treba Ohlins da staviš. Najbolji trkači samo Ohlins voze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Veske 43 Napisano Februar 26, 2015 U prolazu, 65 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Vtr1000 Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da je taj ttx za 700 evra jeftin... dajte bre nesto jeftinije .koji 700 evra brate, nismo u svajcarskoj. Pa jbg ti bi ohlins,tesko da ces ga negde naci ispod ove cene.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Februar 27, 2015 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Šta je sa postojećim, (Ohlins propisuje servis na svakih 25k za svakodnevnu upotrebu, za off i trke i ranije)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krks 1 Napisano Februar 27, 2015 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan postojeci je fabricki.a inace ima dva tri ttx amortizera na prodaju kod hrvata ispod 500 evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Februar 27, 2015 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pa što ne bi servisiro? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Februar 27, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Đunta, čovek ima stok amortizer i hoće aftermarket. Kakvo te servisiranje spopalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Februar 27, 2015 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Đunta, čovek ima stok amortizer i hoće aftermarket. Kakvo te servisiranje spopalo. Ima motora kod kojih je Ohlins stock amortizer, ako je neki no name, svako da nije za trke mada može poprilično dobro iole kvalitetan amortizer da se "očvrsne", za servis jeste bilo koji. Ono što malo listam, trkaći amortizer za 500€ hmhm, možda je bolje uzeti nešto drugo iz trkaćeg arsenala ko što Ares predlaže, nego obični Ohlins. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krks 1 Napisano Februar 27, 2015 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, kupujem ohlins ispravan,ne mora biti ttx bitno je da je od novije generacije motora od 2005-6 pa na gore., pasuje i od suzukija k 5. 6. od kawasakija zx6r , sto jeftinije,ne zelim da remontujem i slicno.to sto fabrika preporucuje to je za one sto imaju lovu. za nas je to nastelujes prema stazi i teras . ako curi ne valja , ako ne curi valja , moze i od yamahe r6 2000 -2003 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Februar 27, 2015 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, kupujem ohlins ispravan,ne mora biti ttx bitno je da je od novije generacije motora od 2005-6 pa na gore., pasuje i od suzukija k 5. 6. od kawasakija zx6r , sto jeftinije,ne zelim da remontujem i slicno.to sto fabrika preporucuje to je za one sto imaju lovu. za nas je to nastelujes prema stazi i teras . ako curi ne valja , ako ne curi valja , moze i od yamahe r6 2000 -2003 Remont nije što i servis koji je obavezan jednom godišnje upravo kod Ohlinsa da bi se garancija ostvarila tokom 5 godina. Bez održavanja sledi prvo remenont pa onda kanta. A kod Ohlinsa je redovan servis mislim naj jeftiniji od svih proizvođača. Pre vidnog procurivanja postoji i ne vidljivo i samim tim postepeno i konstantano opadanje performanse, al naravno, odabir je uvek ličan, samo sam hteo da pripomognem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krks 1 Napisano Februar 27, 2015 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan ok hvala .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1237 Napisano Februar 27, 2015 Drug član, 2317 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Bolje je uraditi na seriskom promenu shim stack-a, zamenu ulja i staviti oprugu za tebe nego kupiti ohlinsa 10godina starog kome nikada nije promenjeno ulje i cija opruga ne odgovara tvojoj kilazi. Ne kupuju dzabe Ameri Penske, Hyper Pro i slicne firme. Mani te se MotoGp i SBK gde ste culi za Ohlins. O cemu je rec, jednostavno pristup prema obicnim smrtnicima, kod ovih pomenutih dobijes amortizer slozen prema tvojim karakteristikama dok je kod ohlinsa drugacija prica. Jedan model za sve. Mnogi ozbiljni trkaci kupe ttx u prodavnici pa odmah zavrse kod servisera jer ne odgovara hidraulika svakome isto(ovde ne mislim na amatere u regionu), ne svodi se prica o ogibljenju samo kupi Ohlins i problemi su reseni. Kada sam ja kupovao amortizer, u razgovoru sa jednim od proizvodjaca dobio sam zanimljiva pitanja. Na kakvim stazama vi vozite, za sta vam treba amortizer, jesu li to piste ili nesto trece. Sve mi je bilo jasno tada i odmah sam se setio grba na Batajnici, skokova u Kraljevu i nasih staza za razliku od pista u okruzenju. Neke stvari se mogu resiti stelovanjem a neke ne (vec samo prilagodjavanjem hidraulike) i tu sam shvatio sta znaci pristup i priprema amortizera prema korisniku direktno iz proizvodnje. Nesto sto kod Ohlinsa nije moguce i sto posle serviseri sredjuju. Da neko ne shvati pogresno sada ovo. Rezultati govore ko je i sta je Ohlins ali za nas to nije uvek i najbolje resenje. I na kraju zakljucak . Verovatno mnogi nece ni osetiti razliku izmedju ustelovanog seriskog amortizera i nekog after market, i ako nadjes Ohlinsa to je odlicno jer neces pogresiti ali ipak razmisli o drugim opcijama pre nego sto napises Ohlins je najbolji na svetu. Honda je najbolji motocikl u motosportu jer dominiraju u motogp kao i Ohlins, ali ti ipak nisi kupio Hondu nego Yamahu za trke koja u tvojoj klasi ima 10 konja vise. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Februar 27, 2015 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Bolje je uraditi na seriskom promenu shim stack-a, zamenu ulja i staviti oprugu za tebe nego kupiti ohlinsa 10godina starog kome nikada nije promenjeno ulje i cija opruga ne odgovara tvojoj kilazi. Ne kupuju dzabe Ameri Penske, Hyper Pro i slicne firme. Mani te se MotoGp i SBK gde ste culi za Ohlins. O cemu je rec, jednostavno pristup prema obicnim smrtnicima, kod ovih pomenutih dobijes amortizer slozen prema tvojim karakteristikama dok je kod ohlinsa drugacija prica. Jedan model za sve. Mnogi ozbiljni trkaci kupe ttx u prodavnici pa odmah zavrse kod servisera jer ne odgovara hidraulika svakome isto(ovde ne mislim na amatere u regionu), ne svodi se prica o ogibljenju samo kupi Ohlins i problemi su reseni. Kada sam ja kupovao amortizer, u razgovoru sa jednim od proizvodjaca dobio sam zanimljiva pitanja. Na kakvim stazama vi vozite, za sta vam treba amortizer, jesu li to piste ili nesto trece. Sve mi je bilo jasno tada i odmah sam se setio grba na Batajnici, skokova u Kraljevu i nasih staza za razliku od pista u okruzenju. Neke stvari se mogu resiti stelovanjem a neke ne (vec samo prilagodjavanjem hidraulike) i tu sam shvatio sta znaci pristup i priprema amortizera prema korisniku direktno iz proizvodnje. Nesto sto kod Ohlinsa nije moguce i sto posle serviseri sredjuju. Da neko ne shvati pogresno sada ovo. Rezultati govore ko je i sta je Ohlins ali za nas to nije uvek i najbolje resenje. I na kraju zakljucak . Verovatno mnogi nece ni osetiti razliku izmedju ustelovanog seriskog amortizera i nekog after market, i ako nadjes Ohlinsa to je odlicno jer neces pogresiti ali ipak razmisli o drugim opcijama pre nego sto napises Ohlins je najbolji na svetu. Honda je najbolji motocikl u motosportu jer dominiraju u motogp kao i Ohlins, ali ti ipak nisi kupio Hondu nego Yamahu za trke koja u tvojoj klasi ima 10 konja vise. Ohlins koristi linernu oprugu i to smatram odličnim rešenjem, za stazu i najboljim. Od svih prozvođača na BMW-ima ima najviše reklamacija sa Ohlisima. Ja imam Works Performace, isto bez progresivnih opruga, Penske ih je godinama koristio u svim trkaćim kategorijama dok nisu počeli da proizvode sopstvene koji izgledaju identično. W"sP je jako robustan amortizer, recimo prednji ima deblju osovinu nego kamara zadnjih, visok klizni ležaj, a sam klip ima kombinovano rešenje, flapsevi i kuglice što se ne sreće svuda, kod trkaćih opcija se duva pritisak preko 20 bara, a košta upola cene Ohlinsa. Koliko sam čuo, podešavanje Ohlinsa po stazi košta 500€. @Ares-pravo trkaće ulje za vešanje je krucijalno, ima ga al neću da mi se Vitez ljuti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...