Hacky 850 Napisano Januar 13, 2015 Zainteresovan, 560 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan https://www.louis.eu/artikel/probiker-prx-6-leathersuit/208025?list=36570341 Naiđoh na ovo, deluje super, ali vidim da je najveća veličina 56 što mislim da će mi biti malo - 184cm 100kg. Češljajući forum, videh da se pominje neki Rajko iz KG-a. Ima li neko iskustava sa „njegovom” opremom? Gledao bih svakako da uzmem nešto novo ali šta mislite o kupovini polovnog kombinezona? Na šta obratiti pažnju pri kupovini? Gde tražiti i da li uopšte može kod nas da se za nekih 200-300e kupi koliko-toliko kvalitetan kombinezon? Bitno mi je da je kvalitetan i da će me zaštiti dobro od eventualnog pada, a to kako izgleda i šta piše na njemu mi je manje-više svejedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Januar 13, 2015 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan imam ja 54 komb i obukao ga tip od 185 cca 90-100kg, taman mu, nit velik nit mali. meni je velik, namerno, da bih mogao zimi da spakujem neki duks mozhemo se nachi da ga probash. evo moj je polovan, nishta mu ne fali osim shto ima izgrebane slidere nema tu shta, vidish dal je poderan i dal smrdi na nekoga (da se oprati) i to ti je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14097 Napisano Januar 13, 2015 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan 56 ti je sigurno dobar ali prosle nedelje sam bio u Louisu i mogu ti reci da se jasno vidi zasto je Probiker jeftin. Gledao sam i FLM u Polo prodavnici i ista je prica jednostavno su bar za moj ukus jadni. Na ovom ne dobijas slajdere a stitnici na ramenima, laktovima i kolenima se pomeraju ka na tekatilnoj odeci i tog su i kvaliteta. Pogledas pored Alpineatars i shvatis da ovo ne vredi skoro nista. Lova je uvek problem ali sam shvatio da su ovo bacene pare pa cu ipak da idem na neki bolji. Bilo je jesenas u Kompp jednodelni Bering za 55.000 din sa slajderima i svime i mnogo je bolja opcija od ovog 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13105 Napisano Januar 13, 2015 (promenjeno) Ne silazi, 7452 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kozna garderoba, tj. moto oprema je specificna. Koza je jos uvek nepravizdjen materijal. Kvalitetan komad kozne opreme kosta poprilicno. Zasto? Pre svega, za sivenje jednog kombinezona treba dosta materijala. S'obzirom da je koza od zivotinje, razlicite je debljine, oblika i velicine, ima puno odpada a placa se svaki cm2. Ovde mozemo da govorimo i samom kvalitetu koze ali to je vec druga prica. Minimalna debljina koza treba da je 1.2mm i to na mestima gde je potrebna fleksibilnost, tipa ispod pazuha. Po spec. "Probikerov" kombinezon je ceo od takve koze. Drugo je sama izrada, postava, kroj i savovi. Prava i kvalitetna koza ima redje savove od debljeg konca. Savovi su dupli, koza je na tim mestima preklopljena i ustepana na osnovu (prvi sloj koze). Moj savet ti je da ovaj kombinezon preskocis. Lep je i to je sve. Za te pare kvalitetnije ces se obuci u tekstilu. Ne kazem da je tekstil bolji, ali za ove pare jeste. Ja sam do skoro imao kozni kombinezon koji je rucno siven po narudzbi u kozarskoj zanatskoj radnji U Nemackoj. Full grain koza, debljine od 2 do 3mm dupli preklopni savovi, cela postava je od plisa, svi zipperi metalni. Na kriticnim mestima je bio ojacan duplim slojem koze. Tako nesto izuzetno i posebno nisam sreo do sada i neverujem da cu skoro naici na takvu opremu. Nazalost u oglasima su ljudi radije kupovali plasticne najlonske jakne te sam ga na kraju poklonio burazeru jer mi je bio zao da ne ostane u kuci, tj. nekome ko mi je blizak. Ako nekada budem bio u prilici uradicu takav kombinezom za mene po meri pa nek kosta koliko kosta. Takvi komadi opreme mogu da traju decenijama ako se odrzvaju kako treba dok se tekstilna oprema razjebe vec posle 3 sezone. Ako hoces pravu kozu i kombinezon, juri nesto polovno ili se izuj poprilicno iz novcanika. Ja sam za ovu prvu opciju Promenio Januar 13, 2015 član Alekre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1772 Napisano Januar 16, 2015 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan imam ja 54 komb i ... E sada si me podsetio da te pitam, a kanim se vec neko vreme, koji je tvoj kombinezon? Lici na Streetfighter iz Louis-a ali nisam siguran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Januar 16, 2015 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan imam ja 54 komb i ... E sada si me podsetio da te pitam, a kanim se vec neko vreme, koji je tvoj kombinezon? Lici na Streetfighter iz Louis-a ali nisam siguran Blade armour leather suit, ne znam proizvodjacha, ali je odelo bolesno dobro, tako je i koshtalo. kozha je kravlja 1.6mm, standardni tvrdi protektori i josh gomila mekanih svuda po odelu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1772 Napisano Januar 16, 2015 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Blade armour leather suit, ne znam proizvodjacha, ali je odelo bolesno dobro, tako je i koshtalo. kozha je kravlja 1.6mm, standardni tvrdi protektori i josh gomila mekanih svuda po odelu. Blagodarim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Januar 16, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan 56 ti je sigurno dobar ali prosle nedelje sam bio u Louisu i mogu ti reci da se jasno vidi zasto je Probiker jeftin. Gledao sam i FLM u Polo prodavnici i ista je prica jednostavno su bar za moj ukus jadni. Na ovom ne dobijas slajdere a stitnici na ramenima, laktovima i kolenima se pomeraju ka na tekatilnoj odeci i tog su i kvaliteta. Pogledas pored Alpineatars i shvatis da ovo ne vredi skoro nista. Lova je uvek problem ali sam shvatio da su ovo bacene pare pa cu ipak da idem na neki bolji. Bilo je jesenas u Kompp jednodelni Bering za 55.000 din sa slajderima i svime i mnogo je bolja opcija od ovog Ovo je vrlo tačna konstatacija. E sad, glavno pitanje je za šta tebi kombinezon treba. Ako je za uličnu vožnju, onda će i ti Probiker i slični odraditi posao. Ali onda se postavlja pitanje da li uopšte imaš potrebe za kombinezonom. U tom slučaju po meni je bolje kupiti dobru jaknu i pantalone bez obaveze da budu komplet. A ako je za stazu, onda kupi dobar kombinezon. Jebeš ove jeftine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 850 Napisano Januar 17, 2015 Zainteresovan, 560 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan U principu mi trebaju nova jakna i pantalone za svaki dan, a kako planiram da se ove i narednih sezona malo više družim sa stazom mislim da mi je dvodelni kombinezon najbolje rešenje. Tekstilnu opremu imam i dobro me služi ali je stara jedno 7 godina i počela je da se raspada. Znam da je sve to kolko para tolko muzike, ali sve se nadam da ima negde nešto što valja a da ne košta 600e Šta je sa Rajkom/Rajom iz KG? Ima li neko njegov br i da li se taj čovek još bavi prodajom opreme? Šivenje po meri mi deluje kao super ideja ali pitanje je da li neko to kod nas zna da uradi kako treba, i da li bi na kraju ispalo jeftinije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Januar 17, 2015 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces novo, onda u toj ceni nemas mnogo izbora. Dovoljno dobro je i to Probiker odelo za voznju koju si naveo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...