Jump to content

Moto Zajednica

DR600 Kuckanje

Recommended Posts

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S,

Pozdrav narode. Evo danas sam malo motor isterao iz garaze malo i on da oseti zimu jer stoji kraj kotla :) Planiram ove zime da mu menjam karike ili eventualno klip jer bas dosta trosi ulje. Celo leto me je ovaj problem mucio tj. to kuckanje kad se zagreje. Kad je hladan nema nikakvih grubljih zvukova. Citao sam mnoge teme slicne ovoj. Znaci kad se zagreje i kad je lupkanje prisutno ako malo dodam gas onda se gotovo ne cuje ili vrlo malo. Primetio sam da mnogi tvrde da je do ulja. Sipao sam polusintetiku Optima 10w40. Lanac razvoda je nov i klizaci su u dobrom stanju, a i španer je takodje zamenjen. Kad smo ga ja i drugar otvarali primetio sam da ima lufta na korpi kvacila (na zamajcu koji je u sprezi sa zupcanikom na radilici). Ove opruge sluze ako se ne varam za ublazavanje udara pri kretanju. Cuje se sa i bez stisnutog kvacila, cak sam i dotezao sajlu do kraja i isto. Sa desne strane motora se vise cuje. Da napomenem ovo kuckanje se u voznji javi kada dodajem gas ili na uzbrdici. Nadam se da vas nisam zbunio :) Sta mislite sta je? Samo da nije radilica.. Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 39 postova

Ne znam kako da ti pojasnim. U leru kad se zagreje, malo dodavanje gasa i nestaje. A u voznji samo za trenutak cujem taj zvuk npr. kad idem uzbrdo prvom i naglo dam gas zvuk nestaje kad motor dobije snagu tj. kad ubrzavanje prestane...

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ajd ti snimi kako ti motor radi, pa postavi snimak ovde - lakše će se utvrditi od čega je. Ima puno ljudi na forumu koji su vozili DR - a, možda je neko već imao takav problem .

• Podržavam 1

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Misliš na ležaj u bloku??

Kada crkne lezaj radilice u bloku motor lupa bas tupo gotovo gruji...imam jednog klx 650 u radionici koga sam rasturio baz zbog lezaja u bloku....

Sve mi nesto lici da je tebi otisao lezaj radilice tj,velike pesnice klipnjace...on kad je los pravi ostar zvuk.....

• U prolazu, 39 postova

@mohikanac

Ako se desi da je lezaj velike pesnice da li to moze da se remontuje i da li je skupo? Mozda je i na gornjoj pesnici ali sad i ja nagadjam, nista dok se ne otvori..

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

@mohikanac

Ako se desi da je lezaj velike pesnice da li to moze da se remontuje i da li je skupo? Mozda je i na gornjoj pesnici ali sad i ja nagadjam, nista dok se ne otvori..

Imaju ovi iz kule koji remontiju radilice,u klipnjacu u velikoj pesnici razbuse i upresuju cauru,ide nov lezaj i bolcna....mislim da je cena 120 evra.....a klipnjaca nova original za klx bila koliko mi ce cini preko 200 evra

Jesli li poklopac glave kakve su klackalice i to....dr je to glavna boljka,kao kod klr spaner balans lanca,ili na klx dekompresor..

• U prolazu, 39 postova

I meni je to sumnjivo, znam da mu je to slaba tacka. Proletos kad je otvaran nisam mnogo obracao paznju na to, vec samo da upalim i da vozim... Al sve mi se cini da zvuk dolazi iz donjeg dela masine. Kao kad čekicem lupas od metalnu ploču, tako nekako.. Videcemo kad otvorim kad sakupim pare, kriza je...

• U prolazu, 39 postova

Da ne bih otvarao novu temu da postavim pitanje ovde... Imam veliki problem nece da upali a znam i zasto. Skinuo sam crevo oduska sa kutije vazdusnog filtera i kad kurblam duva bas jako.. Pre ovoga je motor tesko palio i trosio je ulje i desavalo se da se iz cista mira ugasi. Da li je produvao na karikama ili na dihtungu glave, sta mislite tj. da li je isti simptom za oba uzroka? Pozz

• U prolazu, 39 postova

Otvorih mašinu, uzrok kuckanja je luft na ležaju radilice do magneta... Sad sam stavio kompletnu mašinu od stranca i čini mi se da nije loša za sad..

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja