maski 1033 Napisano Decembar 17, 2014 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan uživancija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vjeko 178 Napisano Decembar 17, 2014 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Karađorđevo-Bačka Palanka-Kraljevo Motocikl: Suzuki gsx 750f Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo dođe kao dnevna doza nostalgije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4271 Napisano Decembar 17, 2014 motoras, 2466 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Extra putopis...pravi vremeplov... Bukvalno me vraca u dane mladosti... Ove fotografije su pravo blago. Hvala sto si ih podelio sa nama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 17, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Cika Stampar,svaka cast... izvrstan putopis! Sa uzivanjem ga citam... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Decembar 17, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Alal ti vera majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Decembar 18, 2014 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima ona stara fora: Nisam ja Čiko, ja sam Zagor! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Decembar 19, 2014 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se Štamparu što sam tek sada pročitao ovu temu, pošto me pominje u prvom postu. Ali jednostavno nemam šta da dodam, ovo isto bih i ja napisao od reči do reči... Te godine sam i ja išao na Grobnik novim ETZ 250 sa devojkom, od opreme smo imali samo kacige (neatestirane) i kišne kombinezone (DDR) sve ostalo je bilo priručno. Po svemu sudeći, istog dana smo bili na putu, i ja sam vozio kroz Gorski Kotar po kiši, sušio se i udisao miris mora prilikom spusta ka Rijeci. Jedino se ne sećam Radživa Gandija, ali se zato sećam žuto-crvenih šlepera "Agrokomerca" koji su puni radnika išli suprotnom trakom ka Beogradu na miting podrške uhapšenom "Babi". Imao sam 23 godine, nov motor, curicu od 18 iza sebe i jezdio punim gasom sa gomilom istomišljenika ka cilju: "YU grand prix" - Rijeka! Koga su su interesovali neki radnici, menice, mitinzi... Kao i tebe, mučila me je nestašica C/B ORWO filmova, koristio sam kevine čekove na ovlašćenje i knjižicu PŠ, sa kojom si mogao da podigneš pare u svakoj seoskoj pošti. Gledam slike i stalno očekujem da prepoznam sebe ili svoj motor u nekom uglu. Čak smo bili i na istom brdu kod zagrebačkog zavoja. Agusta mi je i danas na desktopu, a Paso sam pre nekoliko godina bio u ozbiljnoj kombinaciji da kupim. Da li sam o ovome već pisao... ili je to deja vu? Bio sam u Rijeci i sledeće godine, tada se već osećala nacionalna euforija, sećam se nalepnica "Slovenija moja dežela" koje su imali Slovenci na motorima, 1990. već nisam išao. Čini mi se da je trka o kojoj pišeš u stvari poslednji pravi "YU grand prix", nešto kao legendarna predratna trka oko Kalemegdana. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Decembar 19, 2014 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Sve je OK Đorđe,temu sam postavio neki dan pa kad vidiš-vidiš...ja i ti strašilo smo nešto pisali u onoj nekoj temi ako se sećaš pa me i to malo iniciralo da napišem ovo što si pročitao,kao i susreti s Brankom... Žao mi je što nema više slika,(zagubilo se s godinama a možda sam i tebe slikao,ko zna ) Takođe moj ondašnji foto aparat,minijaturni Rolei,vrlo pogodan za motociklisu(tek je neznatno veći i teži od današnjih digitalaca a objektiv mu se uvlači)ipak nije za neku ozbiljniju fotografiju... Bedž ''Slovenija moja dežela'' sam prvi put video 1986-e na uniformi jednog carinika na graničnom prelazu Šentilj. Zadnju VN 1990-e sam gledao iako me mnogo ljudi odvraćalo da ''ne idem tamo''.Nije me moglo ništa sprečiti ...tamo sam doduše govorio hrvatski a tablica mi je svo vreme bila umazana blatom...sve je bilo dosta drugačije nego 1989-e... Sad mi je drago što sam istoriju na prostorima SFRJ gledao lično... (putopis se nastavlja) 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Decembar 19, 2014 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da se nastavlja, nego sta.Veliki respekt za putopis, stil pisanja je za divljenje, kao i nacin zivljenja zivota 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Decembar 19, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve je OK Đorđe,temu sam postavio neki dan pa kad vidiš-vidiš...ja i ti strašilo smo nešto pisali u onoj nekoj temi ako se sećaš pa me i to malo iniciralo da napišem ovo što si pročitao,kao i susreti s Brankom... Žao mi je što nema više slika,(zagubilo se s godinama a možda sam i tebe slikao,ko zna ) Takođe moj ondašnji foto aparat,minijaturni Rolei,vrlo pogodan za motociklisu(tek je neznatno veći i teži od današnjih digitalaca a objektiv mu se uvlači)ipak nije za neku ozbiljniju fotografiju... Bedž ''Slovenija moja dežela'' sam prvi put video 1986-e na uniformi jednog carinika na graničnom prelazu Šentilj. Zadnju VN 1990-e sam gledao iako me mnogo ljudi odvraćalo da ''ne idem tamo''.Nije me moglo ništa sprečiti ...tamo sam doduše govorio hrvatski a tablica mi je svo vreme bila umazana blatom...sve je bilo dosta drugačije nego 1989-e... Sad mi je drago što sam istoriju na prostorima SFRJ gledao lično... (putopis se nastavlja) Evo posto me stampar vec drugi ( cini mi se ) put spominje kao "potstrekaca" ove Teme, a nisam majke mi, vec sam ga "samo" podrzao u ideji i zelji da napise ovu Temu sa evociranjem uspomena na nekadasnju VN YU na Preluci, a potom na Grobniku. Stoga evo par mojih fotki na brzinu ( sada ) preslikanih sa telefonom ( K800i ) na trpezariskom stolu u stanu, posto mi skener odavno ne radi,jer ga je vrijeme pregazilo. Moje fotografije datiraju sa trke iz 1982. godine kada sam na Grobnik isao prvi put sa mojom ekipom iz Tuzle ( uzput bio sa Suzanom u Mureku*-Austrija na servisu ), a koja se sastojala od tri motocikla i sest putnika od kojih su drugar i njegova novopecena supruga na BMW-eu R50/5, dva drugara na CZ350 i moja malenkost sa djevojcicom ( starija punoljetnica koju sam ja od milja zvao "djecko") na Suzani GS 850 G. Stampar je sve napisao i nema se tu sta dodati. Ja cu samo konstatovati: Nekad bilo, sad se spominjalo. Stampar i ja cemo imati jos dugo cega da se sjecamo i o cemu da pricamo. Mureck - Murek*: Pogranicno mjesto u Austriji sa Slovenijom na rijeci Muri iz kojeg je uvezen najveci broj novih Japanskih motocikala ( Suzuki, Kawasaki, Yamaha i Honda ) 80-tih godina prosloga vjeka u EXYU. Sa lijeva na desno: Djecko, Cile, Brano, Vesna i Mico, a ja lafo fotograf. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Decembar 19, 2014 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Valja nam organizovati ''moto skup YU nostalgičara,onih koji su odlazili na Grobnik'' ... 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Decembar 19, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejanktm 3 Napisano Decembar 19, 2014 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Ljudino Vratio si me mnogo godina unazad. Te godine /kao i mnogih drugih/ bio sam ja mojim motoron na Grobniku. Mene si ponovo vratio u divno proslo vreme. Svako ko je to doziveo ostace mu u secanju svaki tvoj putopis 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Decembar 19, 2014 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Bravooooo....i mene si vratio u dobra stara vremena .moram da se zakacim na ovaj tvoj vozic ,proslosti...,HVALA TI...... i .secanje na moj odlazak na Grobnik al to je bilo davne 1982 sa Kawom KZ1300 koju sam poslao iz Arizone USA u Marselj Francusku pa onda lagano uz Azurnu obalu preko Cana,Monte Karla ,Nice ,San Rema,Genove....do Cacka. Secam se da i moj odlazak na grobnik je bio pracen kisom koja je bas jako padala i da mi je kozni kombinezon prokvasio i ofarbao neku pamucnu jaknicu koju sam imao ispod ,,,pa preko Gorskog Kotara do Grobnika....i onda posle trke u Opatiju i cuveni restoran od nekog trkaca ...cijeg se imena nesecam ....vreme je bilo bas lose tako da sam uz malo cascavanje ubacio motor u postanski vagon i vozom se vratio u BG..i na prvom peronu putnickom sam zamolio neke momke da mi pomognu da izvucem motor iz vagona i onda provozao preko z.stanice i kroz hodnik koji vodi prema autobuskoj stanici i sisao niz nekoliko stepenica na Beogradski asfalt. Moram da dodam i ove slicice jer je Kawa bila budzevina slicna ovoj koju sam radio 84 jer koliko se secam a i znam tada KZ1300 je bio jedinstven motor sa 6 cilindara pored Honde CBX. 1 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 230 Napisano Decembar 19, 2014 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Restoran je od pokojnog Branka Bevande,a sem Kawe i Honde i Beneli je bio sa 6 cilindara! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducin 32 Napisano Decembar 19, 2014 U prolazu, 37 postova Lokacija: PN Motocikl: suzuki strom 1000, Bmw R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Bravo legende!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Decembar 20, 2014 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Da...kod Bevande se zvalo ...imao je prelepu cerku koju su svi kibicovali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Decembar 20, 2014 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan 1982. sam i ja prvi put bio na Grobniku. Imam i neke fotografije ali sada nisam u mogucnosti da dodjem do njih i da ih postavim. Uspeo sam cak i u boks da udjem i da se setkam po njemu, a i da naletim i razmenim par reci sa King Kenny Robertsom koji je odustao negde na pola trke. Lepa vremena i lepe uspomene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Јаџа 30 Napisano Decembar 20, 2014 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Уб Motocikl: БМВ Р1200ГС Prijavi odgovor kao problematičan Страва.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Decembar 20, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Te '82 (kad Cika Kure pomenu) zavrsio sam drugi razred osnovne skole...i isao od motora do motora i gledao koliko je koji "izgraviran".... i kobajagi slusao starije, kad pricaju o Grobniku..... sto je mene asociralo na groblje i neku strahotno tesku stvar koji ljudi rade sa svojim motorima . A 88-me u vreme desavanja ovog putopisa, vec sam imao iskustvo sa skrsenim apn-cima i sanjao o MZ-u ili Jawi .. a Grobnik je vec i za mene posto institucija. Ovaj putopis je po mene extremno jugonostalgican.... ne znam kako da ti zahvalim 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Decembar 20, 2014 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan stampara za BJB VITEZA! Mislim da je vise nego zasluzio ovakvu titulu. Toliko je ljudi uzivalo u njegovom putopisu, mladji su imali priliku da skoro iz prvog lica osete kako se zivelo u proslosti, starijima je svakako zaigralo srce dok su citali i podsecali se svoje mladosti. Ovo je svakako blago foruma i tekstovi slicni ovim podizu kvalitet samog foruma na visi nivo. I na kraju, stampar je odvojio verovatno mnogo vremena i truda da bi nastao ovaj tekst, a memorija koju poseduje i genijalna 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 846 Napisano Decembar 20, 2014 Drug član, 876 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, vratio si nas u neko lepo vreme, koje pojedini nose u secanju, a mi mladji kroz tvoje reci dozivljavamo po prvi put... I mogu ti reci, bas vam je bilo lepo tad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Decembar 20, 2014 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan E jbga, Tek sad vidim koliko sam mator Svaka čast majstore od pera i emocija 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 573 Napisano Decembar 20, 2014 ..., 299 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Valja nam organizovati ''moto skup YU nostalgičara,onih koji su odlazili na Grobnik'' ... Odlicna ideja,a memorija ti je za medalju Nikako nisam mogao da se setim imena sampiona iz 250 ccm koji je pao skoro pred nama,morao sam da guglam da se radi o Karlosu Lavadu A za putopis veliki naklon 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dziber 11 Napisano Decembar 21, 2014 U prolazu, 14 postova Lokacija: B.Palanka Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast majstore na putopisu vratio si me u doba srednje skole kad su se kod moje kuce skupljali lokalni bajkeri i kretali za Grobnik natovareni kao da ce na kraj sveta uglavnom su to bili MTZ 250 al se nalazio i po neki Japanac a ja ih ispracao pogledom i cekajuci dan kad cu i ja snjima na to sveto mesto . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...