Arakis 6266 Napisano Decembar 30, 2014 Svakom po zasluzi, 12463 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Šta misliš ko nas je slikao u Sremčici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3738 Napisano Januar 1, 2015 Malinar u pokusaju, 1753 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da moze i samo prekoracenje biti uzrok ali ako ja izadjem u saobracaj i oduzmem nekome pravo prvenstva ne mogu da kazem e ali on je isao brze od ogranicenja, jer ja sam taj koji je bahato i ne savesno prema sebi i drugima napravio prekrsaj, i ako smatram da je bahato i ne savesno i manijaciti...Prolazak na crveno, stop, trougao itd. je u zakonu nedvosmisleno zna se ko je kriv. Porcena ko je vise doprineo izazivanju nezgode se radi kada je situacija manje vise nedefinisana, a u svakom slucaju oduzete prednosti situacija je vise nego jasna... Postoji nesto sto se u nasem zakonu zove podeljena krivica i u sta ja cvrsto verujem. Moj brat od strica je pre par godina, pukom srecom i malo znanjem, izbegao stravican udes. Isao je putem na kome je ogranicenje 60 km/h, van naselja, kada mu je, posle jedne relativno blage krivine, sa njive na put izasao traktor sa prikolicom zauzimajuci obe trake. On je panicno kocio i uspeo da uspori dovoljno, da kupi vreme dok se delimicno nije oslobodila leva strana leve trake, gde se provukao "kroz iglene usi". Stao je, ugasio motor i hteo da prebije isprepadanog traktoristu. Sve bi to bilo u redu, da se on nije kretao 190-200 km/h malo pre izlaska traktora na put gde je ogranicenje 60. Po meni je on, iako mi je brat, snosio vecu krivicu od traktoriste. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clau 89 Napisano Januar 2, 2015 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Zemun Motocikl: SV 650 S Prijavi odgovor kao problematičan Dve lobanje po lokalnom putu..? Sa tom brzinom da bi stao mu je potrebno oko 150 metara,stoga da li je kriv jeste, ali je kriv i frajer sa traktorom jer sumnjam da nije mogao ako nista drugo cuti masinu koja juri 200km/h, ali je bio iz fazona ma ko ga ..be neka stane... Mozda je do mene ali ispada da svi peglamo po lokalu 200km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3738 Napisano Januar 3, 2015 Malinar u pokusaju, 1753 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Dekica na traktoru je tvrdio da ga nije ni video ni cuo, zakleo se u decu. Na motoru su bila upaljena svetla, a desilo se po danu. Inace, nisu ogranicenja tu tek tako, drugi brat (od tetke) je imao u kolima kriticnu situaciju, kada je kupio nova kola poceo je da eksperimentise i da ulece i izlece iz krivina kao sumanut. Jednog dana mu se, negde kod Kraljeva, na otvorenom putu posle krivine, iznenada pojavio traktor. Jedva je uspeo da ukoci, kako kaze, us*ao se, gume zaskripale, aktivirao se abs i nekih 300 cuda. Ja licno ne prelazim 20 km/h preko ogranicenja sta god vozio, eventualno u nekom preticanju ili na nekom dobrom pravcu. Sve ima svoje, sto bi neki stariji rekli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Januar 3, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ista priča po ko zna koji put! Kakva crna podeljena odgovornost? Kad voziš toliko iznad ograničenja, odgovoran si samo i isključivo ti. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Januar 3, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo kada voziš ti očekuješ jer vršiš radnje unapred tipa očekuješ pešački pa usporiš, očekuješ crveno na pustas gas, očekuješ da će majmun ispred tebe skrenuti bez zmigavca pa usporiš itd. Ako u saobracaju reagujes samo na ono sto se desilo vec si zakasnio i moras nenormalnom brzinom reagovati. Edit: odgovor na ovaj post http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/106108-statistika/page__view__findpost__p__1699562 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clau 89 Napisano Januar 3, 2015 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Zemun Motocikl: SV 650 S Prijavi odgovor kao problematičan Recimo ali ne vozis 110km/h kroz naselje ocekujuci da ce svi da voze i da se ponasaju po PS-u, i ne prolzis na STOP ocekujuci da nema nikog, na putu sa prvenstvom prolaza itd... Zar ne ? Ali moze da se formulise i kao sto si ti: Ocekujes pesake pa usporis, ocekujes da ce neko da napravi propust itd., ali ja vise idem da je to predpostavka u smislu predpostavljam da ce neko da napravi propust, ili da ima pesaka na kolovozu itd... Ja licno "ocekivanje" vise kapiram kao iscekivanje ili prizeljkivanje neceg... Naglasavam ja licno jer sam vodjen takvom definicijom datog pojma pisao pomenuti post... Pozdrav i srecni praznici svima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Januar 3, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Taj ko ocekuje da nema nikoga kada prolazi na STOP i bolje da ga nema. Srecni praznici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10862 Napisano Januar 3, 2015 Hronični Motociklopata, 7489 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ja uvek u svakoj situaciji kad se priblizavam nekom ili neko meni, ili nekoj saobracajnoj situaciji, uvek ocekujem da ce neko da napravi gresku, i pripremam se tako, jer drugacije nema opstanka, ljudi tolika sranja i svinjarije prave u saobracaju da je to prosto neverovatno, i zato uvek treba biti spreman I PRILAGODITI BRZINU USLOVIMA NA PUTU!!! Jer povecanjem brzine se smanjuje brzina reagovanja i sansa za lep zavrsetak, i tu nastaje njesra...i to ljudi nikako nemogu da prcesuiraju u mozgovima, ako moze peglaj brate, ali ako nemoze NEMOJ, USPORI, a ne po svaku cenu ganjati, uletati, izletati, proletati..jer kad tad ce te sreca izdati i odes u qrac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Januar 3, 2015 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Covek koji ima R od 600ccm 100+ks, i kaze da u zivotu nije vozio motor preko 200km/h, a motor ide do 250 i vise, taj laze. Da ne pricam o R-u od 1000ccm, i 150+ks... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Januar 3, 2015 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako ljudi voze preko 100 kroz naseljeno mjesto, svako raskrsce je potencijalno isjecanje i oduzimanje prednosti. Valjda neiskustvo ili glupost sta li? Mislim nekome je i to trip, al sta se poslje cudis sto te neko nije vidio? Ja otkako sam imao sudar vozim motor ko baba po gradu, a neki dan sam isao do Budve, kako neko ko mi dolazi u susret da ljevi migavac ja samo pretrnem, pustam gas i vec su obe ruke na kocnicama i spremam se za udar, jbg i to je pretjerano, ali je jace od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3166 Napisano Januar 5, 2015 8-bit, 1921 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja licno "ocekivanje" vise kapiram kao iscekivanje ili prizeljkivanje neceg... A..., sad mi je jasno gde sam se zaj..o Trebao sam manje da "očekujem", pa letos možda ne bi završio u urgentnom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...