Jump to content

Moto Zajednica

Ispiranje Motora Suzuki Savage ls650

Recommended Posts

• TarikNP, 56 postova
  • Motocikl: Honda VTX 1800 c

Postovanje svima... Hteo sam se obratit ovom temom svim majstorimaa ili bar onima koji imaju iskustva

sa Suzuki Savage ls650 kupio sam ovaj motor pre od prilike 3-4 meseca nisam ga puno vozio

tako da ni neznam kad mu je menjano ulje pa sam hteo da mu isperem motor iznutra posto vidim po raznim forumima i temama pominje

najbolje je skinuti karter pa isprati motor prvo tako a zatim i sa sredstvom za ispiranje koje se dodaje u staro ulje te zbog

toga sam i hteo da vas pitam kako to ja mogu uchinit najbolje moguce jer moj motor nema karter i nemogu ga skinut...

ja sam mislio prvo da ga isperem da sipam benzina 200-300 ml u staro ulje pa da malo odradi 5 min a zatim da ispustim to ulje

i sipan neko novo drugo takodje samo da je 10-40 granulacije ali novo sa sredstvom za ispiranje motora takodje opet da ga pustim da odradi 5-10 minuta

a onda da sipam novo ulje koje sam kupio tj da bi ga vozio sezonu jednu..

pitanje je dali ce skoditi benzin ili shta bi mogo sipat u mashinu ako ne sme benzin za prvo isppiranje...

HVALA UNAPRED SVIMA

A EVO I LINKA ZA SPECIFIKACIJU DA VAM JE JASNIJE TIP MOTORA (MASHINE)

http://www.bikez.com...savage_1987.php

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

ja licno nebih probao sa benzinom i ostalim aditivima

po meni je najbolje da kupis neko jeftinije ulje(gradaciju koja inace ide u tvoju masinu),vozikas jedan dan,ispustis i sipas to koje si i planirao

• Podržavam 1

• TarikNP, 56 postova

znachi sipao si ovo sloven ulje pa vozio sa starim filterom 70 km i ispustio

a onda sipao nisotec i ovo sredstvo za ispiranje

zatim ispustio pola toga i sipao pola nafte

a onda i losh neko ulje si sipao za ispiranje i onda zamenio sve i sipao extra ulje???

• Ne silazi, 7032 postova
  • Motocikl: đački pešački

a onda i losh neko ulje si sipao za ispiranje i onda zamenio sve i sipao extra ulje???

Nee, prva zamena po kupovini polovnjaka je bila uz ispiranje Sloven uljem, a druga pri sledećem intervalu zamene sa sipanjem aditiva za ispiranje i potom još jedno ispiranje sa jeftinim uljem iste baze i onda nalivanje ulja za vožnju. Nafta se samo spominje kao jedna od mogućnosti ali davno prošle jer sada nema masnog D dizela. Imaš u temi sve dosta detaljno.

Da pojasnim, pri svakoj zemeni ulja obavezno ispiram agregat sa pola zapremine istim uljem ili jeftinijim uljem iste baze i po mogućstvu ređe gradacije ako je u pitanju ekstra skupo ulje, do 15 minuta rada na leru, a čišćenje namenskim sredstvima, isključivo po uputstvu jer ih ima više vrsta, nosi određeni rizik i nije ga uputno koristiti često ili bez preke potrebe zbog mogućnosti da se zapuši sito uljne pumpe i kanali ako agregat ima mnogo nalepljene prljavštine.

Da, sredstva za ispiranje mogu biti vrlo pogubna za semeringe i zaptivače koje umeju da nagrizu i probiju pa može doći do procurivanja tako da ti ne smem ili ne mogu preporučiti ni jedno, moj izbor je bio na osnovu tuđeg verodostojnog iskustva i nakon već dosta proteklog vremena od ispiranja lično imam odlično i ja sa preparatom sa slike, nemoj da podležeš propagandi i rekla kazala preporukama već samo iskustvenim.

Promenio član đunta

• TarikNP, 56 postova

aha aha pa da vidim 3-4 mogucnosti pa sam skonto da si ti to sve radio ok druze hvala puno i izvini na smetnji u svakom sluchaju hvala...

Nee, prva zamena po kupovini polovnjaka je bila uz ispiranje Sloven uljem, a druga pri sledećem intervalu zamene sa sipanjem aditiva za ispiranje i potom još jedno ispiranje sa jeftinim uljem iste baze i onda nalivanje ulja za vožnju. Nafta se samo spominje kao jedna od mogućnosti ali davno prošle jer sada nema masnog D dizela. Imaš u temi sve dosta detaljno.

• Ne silazi, 2915 postova

abro JE DOBARR, za auta je i nije skup,ide na 6 litara ulja pa mozes i 2 puta ili i za auto.postoj i motul za ispiranje motocikla ali je to istoi proizvod lao i za auto pa nemoras da bacas pare,ali jako je bitno da pustis da se dobro ocedi,cedis ga bar 2-3- sata ,ako ima bocnu nogaru ,2-3 puta na sat ga naginji na sve strane da ti se sto vise izije ulja napolje.posle jedno 2-3 sata ces videti da vise skoro nista ne curi,a probaj i da odstojicelu noc,nista ne kosta a mozda i pomogne

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja