Jump to content

Moto Zajednica

Menjac

Recommended Posts

• Andragog, 5011 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Jedino da napravis kurblu da moze paliti unazad (u suprotnom smeru okretanja radilice).(onda je problem kako paliti za normalnu upotrebu !!! Ja sam palio na gurku APNa i kad upali ima 4-5 brzina unazad. Kurbla ne sme imati feder jer ce polomiti deklu !!! Al sam ti pomogo :jok::lol:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Andragog, 5011 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Pala mi je ideja kako to resiti. Kurbla za napred da ostane fabricka( sa snaperom ) a kurbla za smer nazad da bude na ventilatoru kao od motorne testere i da se pali sa uzetom na poteg !!! Kad upalis unazad vozis kojom hoces brzinom pa ugasis i upalis klasicno i vozis unapred.

Ovakav rikverc su imali stari traktori Lanc Buldog, dvotaktni dizel, tako da je motor palio u oba smera . Kao imao je neku rucicu koja je pomerala razvod bos pumpe da ide malo tamo malo ovamo pre gornje mrtve tacke i da je cak u radu pri gasenju traktora mogao promeniti smer okretanja motora !!! !!!

To mi je deda pricao dva puta mesecno... :lol:

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

rikverc staviš na elektro motor (od anlasera recimo) i staviš indikator lera kao pobudu za relej tako da ti se ne može desiti da istovremeno budeš u brzini i stisneš rikverc ... :takoje:

• nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova
  • Motocikl: 4x4

to se rešava promenom paljenja. Samo što treba da ugasiš, pa opet upališ i on radi naopako.

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

ja dok sam vozio izh planeta 5,kod njega se desavalo nekad da okrene paljenje i kad ubacim u prvu ide rikverc,kakvo je to cudoviste bilo,spremim se da isteram iz garaze,a on me zakuca u policu iza :lol: :lol: :lol:

• Podržavam 5

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125

ja dok sam vozio izh planeta 5,kod njega se desavalo nekad da okrene paljenje i kad ubacim u prvu ide rikverc,kakvo je to cudoviste bilo,spremim se da isteram iz garaze,a on me zakuca u policu iza :lol: :lol: :lol:

Hahahahahahaha!!! Nasmeja me svaka ti cast :D

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

prevrnuh se sa stolice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol::care: :care: :care:

• nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova
  • Motocikl: 4x4

ja se tako jednom olupao sa MZ u Bulevaru ispred JAT-a. Udarim pred jutro u start maratona, polupam bilborde. Bio sa ortakom. Padnemo mi i nije nam ništa, podižemo motor, dotrčavaju ovi iz organizacije maratona. Ja upalim motor, prva, pun gas,kad on krene unazad i umalo ne zgazih nekoliko ljudi. Probam opet, ono isto. Upalim ga na gurku i onda bilo ok.

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

ovo sto sam napisao za izha,ziva istina,prvih 5 dana je bilo padanja kolko oces zbog rikverca,sve dok nisam ukapirao fazon kako da obuzdam skota :lol:

Naime svako paljenje kad stanem na kurblu od gore od pocetka da kazem,on upali kontra i ide u rikverc.Trik je bio u dekompresoru,pritisnem njega,spustim kurblu na pola,da pali sa polovine i bude sve normalno,ide napred :jee:

Neznam zasto je bilo tako,al bilo je dosta tura u kaficu dzabaka na konto opklade da NEmoze u rikverc :care:

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja