boki_bg 38 Napisano Octobar 12, 2014 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Beograd-Dorćol Motocikl: Honda hornet, Fz6,f800gs Prijavi odgovor kao problematičan Vozeci ka Beogradu iz Crne Gore ugledao sam vozilo granicne policije sa rotacijom i decka koji sedi pored gsxr 600, verovatno decko ima prelom ruke. Minut pre nego sto cu ja naici on je pao. Podigao sam mu motor, samo mi je rekao da je iz Lajkovca i da je kocio pred krivinu,tj ispravio je krivinu. Inace vozeci iz CG ka beogradu naisao sam na dosta blata po putu nanesenih od traktora. Takodje u svakoj krivini gde nema sunca i to od Bijelog polja pa sve do silaska sa Zlatibora je izuzetno klizav i mokar asvalt. Jako neprijatno za voznju. Oprez u svakom slucaju. PS. Ako neko zna momka koji je pao, pozelite mu brz oporavak 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Octobar 16, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Bokiju na pomoci i recima ohrabrenja, inace taj nesrecnik sam upravo bio ja! Inace prosao sam samo sa slomljenom desnom rukom u nadlaktici, prelom je malo nezgodan, ali nadam se da cu proci bez operacije. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Octobar 17, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Srecne ti rane junace . Ajde tom citavom rukom i jednom nogom otkucaj stabt se zbilo te si se tako pocastio gipsarskim radovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Octobar 17, 2014 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zelim ti brz i lako oporavak.Najbitnije je da je glava na ramenima citava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Octobar 17, 2014 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Nista mi nije jasno osim da je Zlaya pao. Crna Gora, granicna policija, Zlatibor, Rudnik, Ljig??? Zlayi zelim brz i efikasan oporavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Octobar 17, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Taj dan 13.10.2014, tj MIHOLJDAN je bio kao stvoren za voznju, sto se i videlo po broju motora na putu, tj Ibarskoj. Ja i prijatelj to koristimo i odlazimo do Rudnika na pice i naravno punili smo gume do kraja kao sto dolikuje, ali u povratku u jednoj od mnogobrojnih krivina mom prijatelju pocinje da plese zadnji kraj (sto zbog neravnog asvalta,sto zbog istrosene gume), ja to videvsi ispravljam motor i kocim. U samoj krivini (levoj) ja izlecem i kacim ivicnjak i padam naravno na desnu stranu i lomim desnu ruku. Odmah sam ustao i skinuo motor sa kontakta levom rukom i shvatam da desnu ne mogu da pomerim! Ljudi taj osecaj da ruka koja visi pored tebe je tvoja i da nemas nikakvu funkciju nad njom je STRASAN, i tad krecu bolovi, strasni bolovi. U tom vec pocinju da zastaju ljudi i zaustavlja se jedan policajac i pruzaju mi pomoc,tad nailazi i Boki i pita za pomoc i podize mi motor na copak. Jos jednom HVALA Bokiju i svim drugim koji su stali da pomognu i da pitaju za pomoc! Eto to je bio moj prvi pad (nadam se i poslednji), a kao sam uzrok toga sam upravo ja i moje neiskustvo u takvim situacijana,inace brzina nije bila velika (ali nije ni mala), hocu reci da sam znao tuda voziti i brze,tako da mislim da brzina nije bila presudni faktor! U svakom slucaju moje pouka je NE VOZITE BLIZU SVOG KOLEGE, ostavite uvek dovoljno udaljenosti izmedju vas i drugih ucesnika tako da mozete da ispravite svoje i tudje greske, a naravno i oni vase! Pozdrav! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Octobar 17, 2014 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ne. Blizina kolege nije uzrok tvog pada. Uzrok je tvoj fokus na njegov zadnji kraj i to je sve. Jedan trkač mi je rekao, i to je izgleda zlatno pravilo: Kada voziš motor, fokus je isključivo na asfalt ispred tebe! Ako gledaš u vozača ispred koji pada, i ti padaš za njim 100% Želim brz oporavak! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1637 Napisano Octobar 19, 2014 Drug član, 1327 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Sta se desava sa rukom?Jesi li zagipsan bez operacije?Brz oporavak zelim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 19, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ne. Blizina kolege nije uzrok tvog pada. Uzrok je tvoj fokus na njegov zadnji kraj i to je sve. Jedan trkač mi je rekao, i to je izgleda zlatno pravilo: Kada voziš motor, fokus je isključivo na asfalt ispred tebe! Ako gledaš u vozača ispred koji pada, i ti padaš za njim 100% Želim brz oporavak! 100% tacno Ako gledas u neku suknju pored puta, tu ces i zavrsiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
machinori 288 Napisano Octobar 19, 2014 Starfleet officer, 249 postova Lokacija: Canada Motocikl: n/a Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam lomio nadlakticu kao klinac, pre 20 i kusur godina. To je vrlo zeznuta povreda. Meni je prvo sraslo krivo, pa su morali da mi polome i da ponovo zaraste kako treba. Pri tom je tu kost gotovo nemoguce imobilisati bez operacije. Meni su stavljali tegice ispod lakta na gipsu, a gips je isao od dlana do ispod pazuha/ramena, dakle tik iznad preloma, i kost prakticno nije bila ni fiksirana, vec tegici razvlace biceps misic i drze kost "na mestu". Problem je sto kost tako vrlo tesko "uhvati" kalus. Brz oporavak ti zelim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Octobar 19, 2014 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, to je bilo pre 20 i kusur godina Danas će dobiti spoljne fiksatore ili titanijumsku šipku unutra. Praktično će da završi bez gipsa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Octobar 19, 2014 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zlayo brz oporavak, odlicno si prosao Meni se ovog leta desila jako slicna stvar. Vozio sam sa kolegom ka Divcibarima. On ispred mene, ja iza na oko 15 m, brzina svega 60 ili 70 km h. Krivina na levo, blago zalezemo, kad odjednom se lomi za levo u pm. On krece da koci i da ispravlja, preteruje zadnjom i pocinje da zvace zadnji kraj i da bezi, ja naravno fiksirao njega i zadnji tocak i krecem da ispravljam za njim. Blago zadnja, jako kocenje prednjom, dodajem zadnju, blokira zadnji, krece da blokira i prednji u prasini pored puta i srecom zaustavaljam se na svega ali zaista na svega 10 cm od sanca. Drugar ispravio, malo ugruvan ali nista strasno, plastike sjebane solidno. Tada sam konsultovao malo kolege, i svi su mi rekli bas to. Fokus mora biti samo na putu, nikako na vozaca u takvoj situaciji. Ali to je refleksno i priridno da te vuce da propratis, treba trenirati da pogled ipak bude uperen u izlaz krivine i da se paznja usmeri na savladjivanje iste ! Jos jednom sve najbolje i brz oporavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8408 Napisano Octobar 19, 2014 Solo Rider, 3218 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Želim ti brz oporavak i kao savet posto sam i ja imao pad pred Uskrs udarivši kera(šarplaninac) da obavezno barem ja to radim dodatno se zaštitim sa štitnicima za kolena i laktove iako imam kao i svi protektore u jakni. U pantalonama sam dodao pored postoječih još jedan umetak od 12mm poliuteratnske pene kao bočne obloge, to ti je ona podloga za yogu i za plaže npr. To me je spasilo jer sam otreskao asfalt sa oko 80-90 km/h i završio u njivi. Mnoge to mrzi da se trontaju, meni nije teško a i prihološki se osećam sigurnije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Octobar 20, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Ruka je zasad samo zagipsana, operisali bi oni mene, ali nema bolnica trenutno te titanijumske klinove, kazu propao tender za nabavku istih. Juce sam bio na kontroli,doktor kaze zasad je dobro ovako, ali znacemo za 10 dana. A to sto se tice fokusa, moram reci da ste apsolutno u pravu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Octobar 20, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Tenderski cirkusi i dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Octobar 21, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Brz oporavak prijatelju... i nemoj da pratis motor, nego put ispred sebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8667 Napisano Octobar 21, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Brz oporavak prijatelju... i nemoj da pratis motor, nego put ispred sebe to je onaj efekat mete. Ono u šta gledaš tamo ideš. Kao kada trčiš prostranim hodnikom i neko se pojavi, ti ga očešeš iako imaš mnogo prostora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Octobar 21, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Taj dan 13.10.2014,... Hvala za ovu analizu iz prve ruke. Brz oporavak zelim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8667 Napisano Octobar 21, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Ruka je zasad samo zagipsana Hvala za ovu analizu iz prve ruke. Mile brate... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Octobar 22, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi nemojte zameriti, moja je greska datum je bio 12.10.2014, nedelja, tj Miholjdan. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 828 Napisano Octobar 22, 2014 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan Taj dan mi lepo peglali na stazi..nije ulica za to...sto pre da se oporavis pa sa nama na stazu i vuk siti i ovce na broju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Octobar 31, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan koristan clip i verovatno jedan od razloga mog, a i ostalih mnogobrojnih padova! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ewDS5ROrLcE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Novembar 4, 2014 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan dobar klip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...