Jump to content

Moto Zajednica

Više problema na Kymco super 8 4t 80cmm

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc naime pre dve godine sam uzeo novi scooter Kymco super 8 4t 50kubika 2008g,

prosle cele sezone sam se vozio bez ikakvih problema sem nesto malo sa strujom ali resio kupovinom novog akumulatora, na kraju sezone mi je scuter prestao da pravi stuju i poceo da dimi, u toku zimske pauze resio sam da ga sredim i tako mu zamenuo akumulator, regler, svećicu, altenator ili sta vec, stavio fabricki kit 80.

Pošto se baš i nerazumem u motore to mi je odprilike majstor rekao da je uradio. Sve je to savrseno radilo do pre nekih

nedelju dana, kada sam krenuo na posao te sam probao da ga upalim na kick start on je iskulirao dok skoro nisam ispraznio akumulator i upalio ga na kurblu, spusti sa nogara i u pokusaju da dodam gas motor je stajao a zvucio je kao da ga turiram jedno 4-5puta, JA mu dodam gas i on se ugasi, upalim ga ponovo on isto to opet pocne da radi i kako mu dodam gas on se ugasi, upalim ja njega po 3 put i on sve normalno radi, na putu od kuce do posla su mi izgorele sve sijalice na motoru razlog neznam???

Posto nisam imao sijalice od 35w stam od auta 60w cisto da se dovezem kuci, promenim i stop da me ljudi vide, krenem kuci kad odjedamput mi migavci blokiraju i posle par puta na desno ok na levo brz zvuk kliktanja, nakon 6km crkavaju mi i zamenjene sijalice pri cemu sijalica od kola explodira u faru nikad u zivotu to nisam video, motor se potom gasi i staje, stajem sa strane upalim ga radi normalno na leru cim dam gas on se gasi, na kraju šlep i kući.

Molim vas za pomoc sta raditi???

Nisam mnogo stručan za motore pa tako ako je moguće bez nekih stručnih naziva delova vama normalnih u chatu.

Unapred Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9289 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc naime pre dve godine sam uzeo novi scooter Kymco super 8 4t 50kubika 2008g,

prosle cele sezone sam se vozio bez ikakvih problema sem nesto malo sa strujom ali resio kupovinom novog akumulatora, na kraju sezone mi je scuter prestao da pravi stuju i poceo da dimi, u toku zimske pauze resio sam da ga sredim i tako mu zamenuo akumulator, regler, svećicu, altenator ili sta vec, stavio fabricki kit 80.

Pošto se baš i nerazumem u motore to mi je odprilike majstor rekao da je uradio. Sve je to savrseno radilo do pre nekih

nedelju dana, kada sam krenuo na posao te sam probao da ga upalim na kick start on je iskulirao dok skoro nisam ispraznio akumulator i upalio ga na kurblu, spusti sa nogara i u pokusaju da dodam gas motor je stajao a zvucio je kao da ga turiram jedno 4-5puta, JA mu dodam gas i on se ugasi, upalim ga ponovo on isto to opet pocne da radi i kako mu dodam gas on se ugasi, upalim ja njega po 3 put i on sve normalno radi, na putu od kuce do posla su mi izgorele sve sijalice na motoru razlog neznam???

Posto nisam imao sijalice od 35w stam od auta 60w cisto da se dovezem kuci, promenim i stop da me ljudi vide, krenem kuci kad odjedamput mi migavci blokiraju i posle par puta na desno ok na levo brz zvuk kliktanja, nakon 6km crkavaju mi i zamenjene sijalice pri cemu sijalica od kola explodira u faru nikad u zivotu to nisam video, motor se potom gasi i staje, stajem sa strane upalim ga radi normalno na leru cim dam gas on se gasi, na kraju šlep i kući.

Molim vas za pomoc sta raditi???

Nisam mnogo stručan za motore pa tako ako je moguće bez nekih stručnih naziva delova vama normalnih u chatu.

Unapred Hvala

Odes kod tog istog majstora i resice ti problem, regler ti je 100% probio, prepunjava aku pa ti crkavaju sijalice, pored toga mozda imas jos neki problem.

• U prolazu, 1 post

Cao. Crkao ti je regler... Još gore, pošto si bio uporan, crkao ti je i CDI (komutator paljenja) zato se gasi i nepravilno radi (dimi). Sad treba da se vidi razlog. Kvar u instalaciji, loša masa, namotaji ili slab kvalitet reglera koji ti je ugrađen, pošto kažeš da je manjan.

• U prolazu, 2 postova

Hvala na odgovoru

Nego me interesuje kako izgledaju i jedan i drugi posto neznam

jer to mogu ja da zamenim jer ja sam u zemunu a majstor mi je na drugom kraju grada

on nedimi radi normalno u leru

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja