Jump to content

Moto Zajednica

skuter ne pali,

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

postovanje drugari.trazio sam po forumima da resim problem sa paljenjem sutera ali nisam nasao.

evo u cemu je problem

skuter peda picollo 2 takta.50 cc

svakog dana bukvalno ista pesma.skuter nece da upali dok ne skinem crevo za vakum koje ide u rezervoar i povucem vazduh tj,dok ne napravim vakum i pustim gorivo u karburator.tek onda upali posle 5-6 verglanja.

skidao sam karburator posle voznje lonche ima dovoljno goriva.proveravao karburator i nigde ne curi.sutra dan nece da upali kao da gorivo ispari,jedina mogucnost je izlaz ispod karburatora na cevcicu ali stavljao sam i cep i stavljao papir sve suvo.

moze da bude falsh vazduh nisam siguran ali kako upali kada mu pustim gorivo u karb.

kada upali nece prvih 20 sekundi da primi gas i gasi se <ako dodam gas ,tek posle prima gas.,sve drugo je ok vuce dobro.doduse ide samo nekih 50 km blokadu nema,,brze nece ali ok.

mogla bi neka pomoc ili misljenje ako znate sta bi moglo da bude

hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 133 postova

Problem moze da predstavlja vakum pumpa.... crevo iz rezervoara treba da ide do vakum pumpe, a od pumpe do karburatora. na vakum pumpi treba da se nalazi jos jedno crevo spojeno sa karburatorom i bocom za podpritisak.

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Dobro proveri lonce karba(sraf i cevcicu), da nema neku pukotinu, ili jednostavno skini lonce posle 2-3 dana stajanja, znaci pre paljenja. Produvaj diznu sauha na dnu lonceta. Za prvo jutarnje paljenje nagazi nekoliko puta na kurblu bez kontakta,pa kontakt i pali. Mozes proveriti nivo goriva(polozaj plovka),moze i to da pravi problem ako je nizak nivo,pa kad ustima povuces vakuum krene veca kolicina goriva,mozda malo prodje pored iglice i onda pali. Pozz

• U prolazu, 3 postova

el.sauh radi sasvim ok.spajao sam ga na 12 v i vremenom pocne da izlazi klip dok ne izadje dovoljno.

karburator sam.danas rasturao, ,produvavao mu dizne i sve je ok.

imao je goriva u loncetu vise od pola ,vratim probam nece da kresne,

dodao malo goriva -vakuum i upalio je

mozda mi dichtung na karburatoru ne dihtuje pa tu vuche vazduh mada je dichtung ok.

namazao dichtung uljem za mesavinu i sklopio karb.upalio je onda sa istim nivoom goriva u loncetu kao kada sam ga skinuo.pre toga je upalio i radio znachi da je bio malo topao.

sutra cu da vidim da li ce da upali .

i kada pali prvi put kada mu povucem vazduh i napravim vakuum onda se isto muchi dok upali .

radi 2 sekunde pa se ugasi i tako 5 puta dok najzad ne upali i krene da radi i radi na leru .

kada upali prvi put i radi nekoliko sekundi na ler gasu ,jer ne prihvata dodavanje gasa jer se ugasi,ali posle nekoliko sekundi prima gas sasvim ok i pali ceo dan.

jedino posle 8 do 10 sati mirovanja nece da upali.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja