Jump to content

Moto Zajednica

Pokretanje Agregata Na Cbx 750 Indy

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 316 postova
  • Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7

Posle odradjene generalke na CBX-u,posle stavljanje agregata na ram i naravno cesljanja po instalacijama,resih pre dva dana da ga startujem!I mislio sam da cu uspeti...,ali...!I postavim i agregat i nista!Struja dodje do alnasera i nista,nema snage dapokrene radilicu!Sta mislite da je u pitanju!Pokretao sam je kljucem i odvije se sraf koji i nije nesto bas zategnut!Zanima me koji bi otpor trebalo da se dobije kada se sve spakuje!Radilicu ne moze da pokrene ni sa skinutim svecicama-znaci bez kompresije!Pitam se da li bi upalio na gurku,ali necu da eksperimentisem!Svaka pomoc je dobrodosla!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

pa nebi trebalo bas tako tesko da se okrece...kada si sastavio agregat ,tj kada si stegao letece i lezece lezajeve dali si probao koliko se tesko okrece?

Naravno!Problem je u tome kad se sve sklopi malo teze ide!Pa i majstor koji je sklapao rekao je da je to ok i da nema problema!Sve smo zavili po manualu!Dok ne stavim bregaste i lance ,klipove-radilica pici!Sta je u pitanju neznam ali ne bih daovu sezonu provedem bez mopeda!

a reci mi ,dali bar malo zavergla?da nije problem u anlaseru?ili akumulatoru?pokusaj da pojacas sa auta,a ako ne poguraj ga...

• Drug član, 3008 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Uspevas li da napravis nekoliko krugova radilice, kada je okreces kljucem? Taj sraf mora da bude dovoljno cvrst da okreces radilicu ako nema svecica /samim tim ni kompresije/. Ako nisi dobro uzupcio, moze da udara u ventil. Iyvadi anlaser, probaj da li on sam vrti. To je bez opterecenja. Sa opterecenjem, dovedi direktno + na anlaser, sa proverenog akumulatora. Samo, prvo proveri da klip ne "ljubi" ventil. I dalje bez svecica. Kad utvrdis sta je, onda svecice, pa paljenje.

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

i meni lici da nisu bregaste dobro uzubljene.

trebao bi probati da ga zavrces,znaci u drugu stranu,da vidis da li ce se motor okrenuti bar malo u drugom smeru.ako krene u drugi smer,probas opet u onaj prvi smer,i ako opet osetis otpor,znaci kao da je nesto zakocilo motor,i  pocne sraf da se odvrce,definitivno klip udara u ventile.

Polumesece jesam menjao,masina je dobro uzubljena,ali opet nesto smeta!Prvi put kada sam je sam sklapao zeznuo sam se oko zubljenja a i vise nisam imao vremena da se zezam sam pa sam odneo kod majstora da se on pozabavi sa njom!Nije mu prvi motor i ima jako veliko iskustvo!E sad imam taj problem!Kad izvadim anlaser on normalno radi ali kad ga vratim na agregat nista samo zuji!Vratim ja radilicu nekoliko krugova u suprotnom smeru i nigde ne udara-nista ne smeta,ali kad krenem napred okrenem pola kruga,eventualno ceo i sraf se odvije!

cekaj prijatelju,kako zuji?znaci okrece?ako zuji znaci okrece,a ako se okrece a ne okrece masinu onda nesto nije dobro slozeno u menjacu tj ne prenosi okretanje anlasera na zamajac? ako sam dobro razumeo

Vidi sad zuji,ali ne okrece kao da nema snagu da pokrene masinu!Kad ga skinem sa masine okrece!Znas kakav je zvuk kad nesto nema snagu da se pokrene,cak mi se i onaj plasticni deo gde dolazi plus na anlaseru poceo topiti!

onda nemoj pokusavati na anlaser pregorece.a dali se pokusao kada skines enlaser da kroz onu rupu pokusas da okrenes zamajac ili da skines poklopac pa da pokusas da okrenes?na nije nesto zaglavilo u prenosu?malo mi cudno da alnaser nemoze ni malo da ga pokrene,pokusaj da ga ubacis u 5 brzinu pa da ga malo poguras bez svecica dal se okrece,pa ako pocne da se okrece pokusaj onda dal ce anlaser da prihvati kad vec pokrenes masinu na guranje

• Enduraš, 6367 postova
  • Motocikl: CRF300L

Polumesece jesam menjao,masina je dobro uzubljena,ali opet nesto smeta!Prvi put kada sam je sam sklapao zeznuo sam se oko zubljenja a i vise nisam imao vremena da se zezam sam pa sam odneo kod majstora da se on pozabavi sa njom!Nije mu prvi motor i ima jako veliko iskustvo!E sad imam taj problem!Kad izvadim anlaser on normalno radi ali kad ga vratim na agregat nista samo zuji!Vratim ja radilicu nekoliko krugova u suprotnom smeru i nigde ne udara-nista ne smeta,ali kad krenem napred okrenem pola kruga,eventualno ceo i sraf se odvije!

Ako si platio majstoru da ga uzubi i sklopi on bi trebao i taj problem da resi i upali motor. Poslusaj wice-a, ubaci u 5tu i poguraj motor, trebao bi lako da se okrece bez svecica i da nigde ne zablokira. Ako zablokira definitivno nesto nije kako treba i ja bi u tom slucaju vratio motor kod majstora.

onda nemoj pokusavati na anlaser pregorece.a dali se pokusao kada skines enlaser da kroz onu rupu pokusas da okrenes zamajac ili da skines poklopac pa da pokusas da okrenes?na nije nesto zaglavilo u prenosu?malo mi cudno da alnaser nemoze ni malo da ga pokrene,pokusaj da ga ubacis u 5 brzinu pa da ga malo poguras bez svecica dal se okrece,pa ako pocne da se okrece pokusaj onda dal ce anlaser da prihvati kad vec pokrenes masinu na guranje

Probao sam i to!Ali onaj zupcanik ni da mrdne!Ma nemam pojma anlaser prihvata kada okrecem kljucem a sam nista!

• U prolazu, 37 postova

druze pretegnuti su ti lezajevi na radilici,ako nece da okrene bez svecica

znaci radilica riba tj.pretegnuta je nema druge,ako okrene pun krug znaci nekaci nigde o ventil,

garant je pretegnuta

• Svrati ponekad, 116 postova

nema sanse da menjac blokira jer po tvojim recim radilica se okrece normalno, jedino sto vidim kao problem je idle gear(zupcanik koji si pokusao da okrenes). On miruje kada okreces radilicu zbog kvacila anlasera i iz istog razloga ne blokira mehanizam motora pri okretanju radilice ali anaser njega ne moze da okrene jer je blokiran.

Pokusaj da odrenes  zupcanik u suprotnom smeru od smera anlasera ako ide lako znaci da je ispravan, u suprotnom znac da je blokiran 

neznam kako je kod tebe ali kod mene izmedju zamajca i anlasera ima jedan medjuzupcanik koji prenosi kretanje sa anlasera na zamajac dok anlaser radi,kada se anlaser izkljuci on se pomera nazad i razzubi se sa zamajca ima ulogu bedniksa,mozda je problem negde u tom delu pa ne moze da prenese kretanje ako kazes da nemozes da pomeris taj zupcanik gde se uzubljuje anlaser

edit

sada videh da je ivan odgovorio,na to sam mislio ali nisam se dobro izrazio...

a posto si rekao da se radilica lako okretala kada si sastavio to onda iskljucujemo

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

ja sam pricao s covekom.situacija je sledeca:kada je rekao da je pokusao da okrene zubcanik,mislio je na onaj pogonski,znaci od zadnjeg tocka.uopste nemoze da ga pomeri kada je motor u neutralu.tako da je verovatno nesto u menjacu zablokiralo.

u 1 moze da ubaci,u 2 i 3 teze,a dalje nema sanse.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

to i dalje nema veze s menjacem,,da nisi pretegao bregaste,dali si lepo sklopio fraj lauf,,cb ima taj problem odavno,,patio sam se sa par komada,razubi bregaste i vidi kako se okrece,ako se lako okrece probaj kako vrti bregaste,naravno spustis sva 4 klipa u ravan to jest negde na pola stubline,ako se i to lepo okrece uzui i proveri fraj lauf,to ti je sklop koji pokrece  radilicu to jest ukljucuje se alnaser preko njega,na kraj krajeva nazovi me pa cu ti pojasniti,lakse mi tako...imam na tavanu i fraj lauf rezervni.....mislim da imam i anlaser al to vec moram da proverim,,,

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja