strasilo 3893 Napisano Septembar 10, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam već dugo stavljao nikakvih slika.... pa reko ajde da ubijem monotoniju ... miloJon i jedna rasprava je bila vezana za lance, istezanja, natezanja, potrošenost, vrste, oblike .... a fuck... da ne nabrajam dalje... Znači, jedna temica u kojoj mi nije namjera bilo kakva rasprava, već malo slikovno i opisno reći kako ustvari izgleda lanac, koji su dijelovi, razlike, sličnosti ... iTD Pa da počnemo sa nekim osnovama i stvarima koje sam onako nabrzinu našao u kutiji sa "starim" lancima... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Septembar 10, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Za početak par slikica ringova različitih oblika (ovo nije sve što postoji, samo nekoliko koliko sam odokativnom metodom našao) .... naravno sa lanaca koji imaju ringove... ovo su novi (tj. nekorišteni) ringovi ... a ovo su sa lanaca koji su prošli određeni (meni nepoznat) broj kilometara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Septembar 10, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je priče o "običnim" i pojačanim lancima iste oznake... (konkretno lanac 530 (50V) ) Znači, ovo je lanac istih (osnovnih) dimenzija ..... korak, širina (noseće površine) ... ali različite nosivosti (čvrstoće) Vidi se na slici drugačiji oblik karike, a ono što je "nevidljivo" je debljina svornjaka (osovinice) lanca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Septembar 10, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan evo čisto par slikica istog ... (nabijam postove... ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Septembar 10, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo sad na rastavno sastavne dijelove... tzv. vanjsku kariku je vjerovatno većina Vas vidjela rastavljenu, ali nije zgorega staviti sliku za one koji nisu vidjeli ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Septembar 10, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan a evo i one (manje poznate) unutrašnje karike.... nije ni ovo "sveto pismo", samo se vjerovatno nitko nije s tim "za*ebavao" samo da bi vidio kako izgleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Septembar 10, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan evo i jedno od mogućih "nevidljivih" oštećenja karike lanca .... (pa neka netko kaže da guma nije tvrđa od željeza ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Septembar 10, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan a onda sam naišao na jedan poprilično ekstreman primjerak potrošenog lanca, pa jednostavno nisam mogao odoliti izazovu ... radi se o toliko potrošenom lancu da sam bog nezna kako nije pukao ... ovo su zaista ekstremni primjerci ... na slikama se ujedno vide i mjesta najvećih opterećenja (razne vrste) o kojima je bilo nebrojeno teoretičarskih rasprava na forumu, pa evo da se vidi iz prve ruke .. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Septembar 10, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Мајсторе, дакле одлично! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4226 Napisano Septembar 11, 2014 Ne silazi, 6586 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Мајсторе, дакле одлично! Moram da se pridružim komplimentima. Nemam lanac al mi baš zanimljivo, naročito slika sa oštećenjem koje pravi O-ring što po pravilu ne bi smelo da se događa. Moja predpostavka kao bivšeg gumarca je da se guma neminovno vremenom krti i postaje sve tvrđa i samim tim abrazivnija, moguće je da upotreba raznoraznih ne namenskih sredstva za pranje ili ne adekvatna primena specificiranih previše isušuje ili razgrađuje sastojke koji doprinose elastičnosti i što dužem zadržavanju iste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mad Mike 143 Napisano Septembar 11, 2014 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za detaljnost. A ako poznajes toga sto je doterao taj lanac do tog stanja, lupi mu jednu sljagu vaspitnu :-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Septembar 11, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tema za nas novajlije u moto svetu. Mnogima ce ovo skrenuti paznju da malo pogledaju i lanac i da bolje odrzavaju isti! Licno kada sam kupio motor nebi mi palo na pamet da podmazujem lanac svakih 400-500km da mi jedan kolega nije skrenuo paznju na to! A vrlo brzo sam saznao da postoje i lanci sa O-ringovima, ojacani lanci itd... A vec nakon godinu dana sam se odlucio da napravim podmazivac za lanac (ili da trazim motor sa kardanom... mada dugo vremena nisam znao ni da postoje motori sa kardanom ) Svaka cast na ulozenom trudu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spanta 199 Napisano Septembar 11, 2014 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Septembar 23, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan naravno da na svemu ovome do sad ne staje svijet ... evo još malo zanimljivosti vezanih za lanac ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Septembar 24, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da ne pises cesto, ali kad se javis...objasnis! Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1368 Napisano Septembar 24, 2014 Vinyl rider, 829 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan A da napises malo vise o "onim" keramickim lancima - culi ljudi da su ti lanci sa gumicom "trajno" podmazani pa ih nista vise u zivotu nije brinulo, to je podmazano i tacka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...