Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 7, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pokusao sam u pretrazi naci slicnu Temu ( cini mi se da je o tome vec bilo rijeci ),a li bez uspjeha. Pitanje za sve TDM-ase kako rijesiti problem "rupe - knedle" na TDM-u izmedju 2500 i 3000rpm, a koja narocito dolazi do izrazaja u trecem i visem stepenu prenosa koji zna biti veoma neugodna u datom trenutku. Svaki savjet i preporuka dobro dosla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Septembar 8, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Na mom TDM-u 3vd (otudjio sam ga poodavno) taj problem sam resio poliranjem sibera karburatora i kracenjem opruga istih za jedno 20mm. Te simptome daje zbog manjka smeshe na tim obrtajima, a kod polovnog motora malo slabi depresija i nema snage da savlada silu opruga i otvori sibere, tj doda motoru bogatiju smeshu. krute membrane mogu da prave isti problem, ko ima mogucnosti treba da ih zameni, ali originalima! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 8, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta podrazumjevas pod "polovan motor" posto je moj TDM presao cca 30000km bar po satu ( kupio ga sa 17000km ) i zadnja je serija 3VD 1995. godina, a taj "problem" je dosao do izrazaja najvise prelaskom sa starog olovnog benzina na bezolovni benzin kad se povecala i potrosnja u prosjeku za 1 L/100km na istom rezimu voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Septembar 9, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan 30000 je dobra kilometraza, ali 20 godina je veci uzrok problema i ne bi trebalo da ima veze sa bezolovnim benzinom, Ja koristim benzin OMV max-motion i dodajem wurth aditiv za bezolovni benzin, nisam primetio nikakve razlike. Bezolovni benzin moze ostetiti neke delove agregata, jer olovo je podmazivalo taruce delove gde ne stize ulje tipa ventili, vodjice, sedista,cela klipova... delovi novijih motora(koji trose bezolovni) su napravljeni od drugacijeg materijala, tj imaju samopodmazivanje. Za ostalo nema veze, jer oktanska vrednost je ista tako da ne utice u mnogome na performanse motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 9, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan U nekim razgovorima sa drugarom ( koji ima isto 3VD ) rekao mi je da je tu "rupu" rijesio vadeci sve pregrade i ostalo sto se nalazi u srednjem loncu, a originalne topove nije dirao. Neznam bi li sta pomoglo da se izbaci skroz taj srednji lonac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Septembar 10, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Promenama na izduvu kod TDM-a se ne dobija mnogo(da zanemarimo zvuk). Uopsteno govoreci ja sam pristalica fabrickog izduva, ili sportskog, ali opet markiranog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranl 28 Napisano Septembar 10, 2014 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: temerin Motocikl: yamaha virago 125,Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj da nema lufta izmedju airbox-a i karburatora,to se desava da ne lezi lepo na flasnama i falsira vazduh 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukvrb 44 Napisano Septembar 13, 2014 U prolazu, 21 postova Lokacija: Vrnjačka Banja-Beograd Motocikl: TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam da jos neki imaju problem sa tom "knedlom", ja sam probao i ne mogu da primetim, e sad, ja nemam srednji lonac, mozda zbog toga, ne znam. Ali sam skoro stavio novi fabricki filter vazduha, bio je neki budzeni nalik na kn ali ni blizu, i dok je on bio javljalo se po nekad, tako da proveri taj filter i kako naleze i naravno provera karburatora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 14, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno je da se ta "knedla" ne javlja konstantno, vec u "nekim" trenutcima. Juce i danas sam vozio motor i cak u IV brzini spustao ispod 3000 rpm, pa ubrzavao i nisam osjetio da se motor buni, sem standardnih vibracija koje ima paralel twin u tom rezimu voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14558 Napisano Septembar 15, 2014 moto merkat °°, 4900 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam imao problem sa "knedlom" u visem stepenu prenosa od prilike u tom opsegu obrtaja ali kada oduzmem pa dodam gas i zamenom lanca bregaste je nestala,ako je imas kada je gas "odvrnut" onda poslusaj @mikamoto savet. Javljalo mi se zatrzavanje kada odrzavam brzinu izmedju 3-4000 rpm,jedna iglica vise potrosena pa sam drugu podigao za jedan podeok da izjednacim smesu i nestalo je trzanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 15, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Primjetio sam da s`vremena na vrijeme kad udjem u prostoriju gdje mi stoji TDM da se osjeti smarad benzina,ali nema tragova curenja - preljevanja karburatora ispod motora. Vjerovatno je mala kolicina koja ne stigne do poda, vec ispari na bloku motora. To se desava kad ne zatvorim slavinu goriva ( ali ne uvijek ) poslije voznje. E tad prilikom palenja prvo upali na lijevi cilindar u pravcu kretanja motora ,pa onda nakon par ( mozda i desetak ) sekundi javi se desni cilindar - proradi i ujednaci rad motora, naravno pod saugom. Taj simptom ( cuo sam ) da imaju i drugi vlasnici TDM-a 3VD i da je to kao "normalno". Do TDM-a sam imao sve cetvorocilindricne motore i nikad nisam imao slicne "probleme", pa mi je sad sve to nesto novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14558 Napisano Septembar 16, 2014 moto merkat °°, 4900 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Dva cilindra pa oseti i naj manju razliku,iznivelisi nivo goriva u šoljama 5,8-6,8mm za 3vd a plastiku gde se nalazi iglica plovka ispoliraj lagano polir pastom da slucajno ne zastaje plovak pa tu dobije malu razliku u gorivu,ja sam uzeo stapic za usi i tako ispolirao posto je bilo sitnih zljebova. A nije lose i sibere ispolirati gde klizu,prvo 1000 vodenom smirglom pa pastom za metalik boju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Septembar 16, 2014 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Primjetio sam da s`vremena na vrijeme kad udjem u prostoriju gdje mi stoji TDM da se osjeti smarad benzina,ali nema tragova curenja - preljevanja karburatora ispod motora. Vjerovatno je mala kolicina koja ne stigne do poda, vec ispari na bloku motora. To se desava kad ne zatvorim slavinu goriva ( ali ne uvijek ) poslije voznje. E tad prilikom palenja prvo upali na lijevi cilindar u pravcu kretanja motora ,pa onda nakon par ( mozda i desetak ) sekundi javi se desni cilindar - proradi i ujednaci rad motora, naravno pod saugom. Taj simptom ( cuo sam ) da imaju i drugi vlasnici TDM-a 3VD i da je to kao "normalno". Do TDM-a sam imao sve cetvorocilindricne motore i nikad nisam imao slicne "probleme", pa mi je sad sve to nesto novo. Potpuno iste simptome ima I moja super tenera, I ja sam razumeo da je to normalno I da je valjda zato sto je naslonjena na levu stranu? Inace,gume od slavina su mi skoro zamenjene, tako da smrad goriva ne bi trebalo da je od njih. Nisam strucnjak ali mislim da karburatorima treba dobar majstor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Decembar 16, 2014 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Primjetio sam da s`vremena na vrijeme kad udjem u prostoriju gdje mi stoji TDM da se osjeti smarad benzina,ali nema tragova curenja - preljevanja karburatora ispod motora. Vjerovatno je mala kolicina koja ne stigne do poda, vec ispari na bloku motora. To se desava kad ne zatvorim slavinu goriva ( ali ne uvijek ) poslije voznje. E tad prilikom palenja prvo upali na lijevi cilindar u pravcu kretanja motora ,pa onda nakon par ( mozda i desetak ) sekundi javi se desni cilindar - proradi i ujednaci rad motora, naravno pod saugom. Taj simptom ( cuo sam ) da imaju i drugi vlasnici TDM-a 3VD i da je to kao "normalno". Do TDM-a sam imao sve cetvorocilindricne motore i nikad nisam imao slicne "probleme", pa mi je sad sve to nesto novo. Potpuno iste simptome ima I moja super tenera, I ja sam razumeo da je to normalno I da je valjda zato sto je naslonjena na levu stranu? Inace,gume od slavina su mi skoro zamenjene, tako da smrad goriva ne bi trebalo da je od njih. Nisam strucnjak ali mislim da karburatorima treba dobar majstor pozdrav a ja imam iste simptome dajte preporucite dobrog majstora u okolini Novog Sada hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladabajker 75 Napisano Decembar 16, 2014 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan Ima tema o vadjenju prvog lonca , i solidnim rezultatima kod nas na bjb-pregledajte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Januar 22, 2015 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan U nekim razgovorima sa drugarom ( koji ima isto 3VD ) rekao mi je da je tu "rupu" rijesio vadeci sve pregrade i ostalo sto se nalazi u srednjem loncu, a originalne topove nije dirao. Neznam bi li sta pomoglo da se izbaci skroz taj srednji lonac. pozdrav isti motor isti problem ajd zajedno da ih resimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Januar 22, 2015 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak spusti igle u karbovima za jedan podeok, a onda ako nisi menjao promeni emulzione tube... ja sam imao iste simptome i na teneri i na tdm i tako sam ih resavao. Mislim da ako se jave tenerasi sa foruma isto ce ti reci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Januar 23, 2015 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak spusti igle u karbovima za jedan podeok, a onda ako nisi menjao promeni emulzione tube... ja sam imao iste simptome i na teneri i na tdm i tako sam ih resavao. Mislim da ako se jave tenerasi sa foruma isto ce ti reci... emulzione tube kako se to strucno zove i gde ima hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14558 Napisano Januar 23, 2015 moto merkat °°, 4900 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas nekog preko ili preko Milos e-bay da narucis http://www.nrp-carbs.co.uk/shop/index.php?route=product/product&path=47&product_id=3713 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Januar 25, 2015 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas nekog preko ili preko Milos e-bay da narucis http://www.nrp-carbs.co.uk/shop/index.php?route=product/product&path=47&product_id=3713 pozdrav 22 evra sad dal komad ili dva valjda idu dve tube jel tako pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14558 Napisano Januar 25, 2015 moto merkat °°, 4900 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas nekog preko ili preko Milos e-bay da narucis http://www.nrp-carbs...product_id=3713 pozdrav 22 evra sad dal komad ili dva valjda idu dve tube jel tako pozdrav Komad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Mart 21, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje: ne mogu da pokopcam da li imam TDM 850 3VD ili 4TX. Motor je '97 godiste (tako mi reče prodavac) i kad pogledam VIN u njemu piše 4TX a na auspusima piše yamaha neki broj i 3VD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14558 Napisano Mart 21, 2015 moto merkat °°, 4900 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Imas 4tx,auspusi su identicni pa zato pise 3vd fabrika nije menjala oznaku na njima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Mart 21, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolega! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
INTERCEPTOR 74 0 Napisano Jun 28, 2015 U prolazu, 4 postova Lokacija: BRČKO Motocikl: TDM 850-1991 Prijavi odgovor kao problematičan Tek sam nabavio tdm-a 850 iz 1991,može li mi neko reći kolika je potrošnja ovog motora(gradska-otvoreno) pošto se meni čini povelika a motor je ispravan,očuvan i radi ko sat?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...