Zoxxx69 132 Napisano Septembar 16, 2020 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce moj motor kod tebe!! Pogledaj u mojim odgovorima sediste, ja sam do skora imao fabricko pa mi bolo oci i na kraju ga presvukao, mozda se svidi i tebi. Ćao,ako je ovo tvoj motor voleo bih da se sretnemo negde na kafici. Pa na tenane da mi opričaš njegove mane, vrline ...Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9864 Napisano Januar 9, 2021 Drug član, 1982 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Tenerasi, uradi li neko od vas remap? Interesuju me iskustva.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Januar 10, 2021 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Posle dugogodisnje voznje KTM 950 Adventure koji je sve vise prilagodjen za offroad voznju, javila se potreba za motorom koji bi pruzao zadovoljstvo na putovanjima, a naravno da bude maxi enduro koncepcije. Spisak se brzo sveo na GS i Teneru. Posle probe jednog i drugog lako sam se odlucio za Teneru jer za iste pare je pruzala vise od GSa, pre svega snagu sto je svakako posle prgavog KTMa ipak bitna stavka u mom slucaju, navika je cudo. Upravo Doktor, pokretac ove teme je ustupio svoj veoma utegnut motor na probu i posle prakticno par kilometara sam shvatio da nemam razloga da gledam dalje i da je STenera pravi izbor. Bez obzira na masu i gabarite, veoma se lako vlada i pri gradskoj voznji, a na otvorenom putu je bas stabilna, dobro koci i ima super zastitu od vetra koja nekad cak i smeta. Nasao sam motor koji na sebi ima prakticno sve sto je potrebno za udobno putovanje. 2011to godiste i poseduje opremu iz tkz. "first edition" paketa, 3 kofera, maglenke, rollbar, grejaci rucica, akrapovic, metalnu zastitu motora, zastitu fara, "wind deflector" za ramena. Prethodni vlasnik ugradio je veliki vizir, metalnu zastitu za vile, pokazivac stepena prenosa, prosirenje copave i nosac za navigaciju/mobilni. Ja sam za sada ugradio led sijalice u farove i maglenke, postavio "huligan switch" za otkljucavanje snage u prve tri brzine, a planiram prekidac za automatsko gasenje ABS i TC, verovatno promenu opruga u vilama i jos neke sitnice. Kupio sam ga pred kraj sezone pa nisam napravio puno kilometara, ali se nadam da ce u ovoj biti dosta lepih voznji i radujem se tome jer motor je stvoren za to. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Januar 10, 2021 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 1/9/2021 at 12:30 PM, ProMaster said: Tenerasi, uradi li neko od vas remap? Interesuju me iskustva.. Skoro sam kupio STeneru i u razgovoru sa Doktorom saznao za remap za koji sam se odmah zainteresovao. Takodje Doktor je spomenuo i modifikaciju "huligan switch" koja je veoma lako izvodljiva pa sam se odlucio da prvo to isprobam. Pre svega zbog euro normi, a i prijatnije voznje u gradskim uslovima u prve tri brzine ustrojen za 25%. Medjutim ovom modifikacijom ECU praktnicno delom brise restrikciju, dodaje bogatiju smesu i motor postaje osetno jaci i ostriji u prve tri brzine, posebno oko 4000rpm gde ima rupu. Ljudi koji su probali i remap glasaju za njega, ali kazu da nije ogromna razlika. Sve sto je potrebno da se napravi "huligan switch" jeste ugranja prekidaca "on/off" na neko zgodno mesto, ja sam stavio sa leve strane tako da mi bude lako dostupan za levi palac, a onda paralelno spojiti sa kablom koji ulazi u prekidac pored rucice kvacila koji zapravo sluzi da posalje signal da je kvacilo stisnuto. Mana ovog moda moze biti u tome da kada je prekidac na "on" poziciji, ECU prima infomraciju da je kvacilo stisnuto pa je moguce motor startovati dok je u brzini. Kapiram da svi mi vodimo o tome racuna ali da napomenem da moze izazvati neprilike kod nepaznje. Modifikaciju je moguce menjati u letu, bukvalno u bilo kom trenutku, ne mora se oduzimati gas kao kod fabricke promene rezima sport i turing. Da napomenem da se razlika oseti u obe varijante, s tim sto se u turing modu oseca i u vecim stepenima prenosa. Kao da turing predje u sport, ali ne bas potpuno. Ja sam sebe pronasao da vozim u turing modu, a po potrebi levim palcom u sekundi dodam snagu i kasnije opet vratim na prijatniji rezim voznje. Preporuka za ovu modifikaciju je ocigledna. Ne gubi se apsolutno nista, jednostavnim iskljucivanjem prekidaca motor postaje fabricki ustelovan, takodje se lako i skida ako nekome nije potrebno, tako da nema razloga da svi koji voze STeneru ne urade ovaj mod. Na zalost nisam slikao ni snimao postupak ali Doktor je izrazio zelju posle probe mog motora da postavimo kod njega tako da cemo tada detaljno prikazati instalaciju koja je veoma jednostavna. Da napomenem da za sada nisam procitao celu temu, pa mozda je i bilo price o ovome 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9864 Napisano Januar 10, 2021 Drug član, 1982 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan @OverLord - jeste bilo priče, ali svakako je dobro da se čuje i tvoje iskustvo.Zanimao me remap, jer kao što si i sam opisao, informacijom o stisnutom kvačilu nateras motor da ne zna u kojoj je brzini i od dopušta klapni da se otvara onako kako treba, ali mislim da doziranje smese nije idealno u tim uslovima, jer za optimalnu smesu, ECU mora da ima informaciju o brzini u kojoj se nalazi motor, ovako mislim da nema. Kod remapa, za te brzine koje su fabričku uskraćene za kompletno otvaranje klapne, podešavanje je takvo da dopušta leptiru kompletno otvaranje, nema nikakvog zaubilazenja i smesa je "idealna".Sent from my Mate20Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Januar 10, 2021 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, remap je sigurno prava stvar sto se tice pravilnog rada motora. Problem je sto ovde nisam nasao da se neko time bavi, a ici preko granice ili slati ECU je svakako gimnastika. Ja bih iskreno voleo prvo da probam kako se motor ponasa sa remapom. Trenitno stanje u T modu mi odgovara kada se vozim po gradu ili gustom saobracaju, smanjena snaga i odziv na gas je taman, takodje dobro dodje u kisnim uslovima i van asfalta. Svaka agresivinja promena u T modu kao sto trenutno izvodim sa "huligan switch" ne prija mi u pomenutim uslovima. Zbog direktnog ubrizgavanja vise se oseca paljenje i gasenje dizni pa dolazi do trzanja pri potpunom zatvaranju i otvaranju gasa, kao sto je slucaj u S modu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Februar 21, 2021 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima... Posle pet godina na TDM-u rešio da malo nešto promenim i izbor je pao na Teneru. Juče je stigla pa sad sledi upoznavanje 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano Februar 21, 2021 Drug član, 4161 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Oduševit će te nakon tdm-aPoslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1800 Napisano Februar 21, 2021 Drug član, 1364 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima... Posle pet godina na TDM-u rešio da malo nešto promenim i izbor je pao na Teneru. Juče je stigla pa sad sledi upoznavanje Iz Niša?Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Februar 21, 2021 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, vidakn je napisao: Iz Niša? Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Jeste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1800 Napisano Februar 21, 2021 Drug član, 1364 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Dobra baš!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Februar 21, 2021 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, vidakn je napisao: Dobra baš! Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Kad sam je video na oglasima izgledala mi predobro, zvao čoveka i kaže nećeš se pokajati ako dodješ, sigurno ćeš kupiti.... Uživo još lepša, od prvog vlasnika, servisna knjižica, tri ključa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Februar 22, 2021 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Deluje dobar primerak, neka je sa srećom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Februar 22, 2021 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Srećno bilo...Iz mog ličnog iskustva, obzirom da si vozio TDM, videćeš da Tenera i TDM baš i nemaju sličnosti. Nekako čudan osećaj ljuljanja u vožnji ali se čovek brzo navikne. Dok sam vozio TDM-a, mislio sam da nema boljeg motora, međutim... Danas mislim da je to Tenera.P.S. nek te ne brine potrošnja ulja. Hoće to kod nje.Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Februar 22, 2021 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Zoxxx69 je napisao: Srećno bilo... Iz mog ličnog iskustva, obzirom da si vozio TDM, videćeš da Tenera i TDM baš i nemaju sličnosti. Nekako čudan osećaj ljuljanja u vožnji ali se čovek brzo navikne. Dok sam vozio TDM-a, mislio sam da nema boljeg motora, međutim... Danas mislim da je to Tenera. P.S. nek te ne brine potrošnja ulja. Hoće to kod nje. Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока Hvala imenjače Inače kada sam početkom prošle godine seo na tvoj motor dok smo jeli sladoled u Kovinu, i iz tvoje priče video koliko si oduševljen bio sa istim, od tada je i moja želja bila da probam Teneru i evo sada... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Februar 22, 2021 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, doktor je napisao: Deluje dobar primerak, neka je sa srećom! Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Februar 23, 2021 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Hvala imenjače:takoje: Inače kada sam početkom prošle godine seo na tvoj motor dok smo jeli sladoled u Kovinu, i iz tvoje priče video koliko si oduševljen bio sa istim, od tada je i moja želja bila da probam Teneru i evo sada... Moramo se sresti prvi neki vikend....Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Februar 23, 2021 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Zoxxx69 je napisao: Moramo se sresti prvi neki vikend.... Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока Pa mogli bi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Maj 15, 2021 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan ovo je bilo valjda danas na nekom protestu u parizu, odred za odbranu zemlje i naroda od neprijatelja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9864 Napisano Maj 23, 2021 Drug član, 1982 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Tenerasi, vrlo sam blizu odluke da Tracer 900 menjam za Teneru. Da li postoji neko od koga bih mogao da probam motor par krugova, mozemo se i zajedno negde provozati i zameniti motore, mogu i novac neki da ostavim, sta god. Sedeo sam na jednom pre neki dan (medjutim, vlasnik nije bio tu, a bez njega nisam zeleo da probam) i delovala mi je kao motor koji zelim, ali jednostavno glupo mi je da krecem u prodaju mog motora, dok nisam siguran da mi Tenera odgovara. Pozeljno bi bilo da je BG u pitanju, ali nije mi problem da odem, tj. dodjem bilo gde. Hvala! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Maj 25, 2021 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan On 23.5.2021. at 18:27, ProMaster je napisao: Tenerasi, vrlo sam blizu odluke da Tracer 900 menjam za Teneru. Da li postoji neko od koga bih mogao da probam motor par krugova, mozemo se i zajedno negde provozati i zameniti motore, mogu i novac neki da ostavim, sta god. Sedeo sam na jednom pre neki dan (medjutim, vlasnik nije bio tu, a bez njega nisam zeleo da probam) i delovala mi je kao motor koji zelim, ali jednostavno glupo mi je da krecem u prodaju mog motora, dok nisam siguran da mi Tenera odgovara. Pozeljno bi bilo da je BG u pitanju, ali nije mi problem da odem, tj. dodjem bilo gde. Hvala! Ja sam voljan da pomognem ako još nisi našao nekoga, samo što nisam baš u blizini... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Maj 26, 2021 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da podelim i ja utiske posle nekih 2000 i kusur kilometara, motor mi je savršeno "legao", vrlo brzo sam navikao na malo veću težinu ali sada je ni ne osećam.Čak mi više odgovara teži motor, nema više da me baca vetar levo desno kada sam iza kamiona ili kada duva jak vetar kao na TDM-u.Meni savršen motor za moje potrebe i moj stil vožnje. Potrošnja je ista kao i na ostalim motorima, potroši sve što sipam Jedino sam imao problem kad je došlo toplije vreme, u nekom položaju ručice gasa počeo da trza kao da sam pustio gas pa opet da naglo. Problem je bio u TP senzoru koji sam rešio tako da sam sve rastavio, očistio i sam senzor više puta okrenuo od 0%-100%, sastavio sve i više nije bilo nikakvih problema... Ne znam da li je neko uradio remap ECU, pošto razmišljam i ja da to uradim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor r6 33 Napisano Jun 12, 2021 U prolazu, 20 postova Lokacija: Vrnjacka banja Motocikl: Yamaha Super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi...imam dobru ponudu za tenere 1200 2010 god...Da li bi mi neko saopštio neke mane tog motora?cuo sam razne Price da im pucaju zice na točkovima,da trose ulje,da imaju problema sa kvacilom...Zanima me iskustvo nekoga ko ima taj motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Jun 13, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio novu, sada sam na 70000km, od kvarova TPS na 15000 u garanciji i nekoliko žica na zadnjem točku. Ulje možda potroši malo, tipa od gornje crte spusti malo, ali bez dolivanja. To za kvačilo nisam čuo. Po meni veoma pouzdan, solidno izbalansiran, sa dobrim težištem, zaokružen paket. Promenio Jun 13, 2021 član doktor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor r6 33 Napisano Jun 13, 2021 (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: Vrnjacka banja Motocikl: Yamaha Super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala...Kupljen je juce u utorak stize Gde mogu da kupim te zice da imam neku za svaki slucaj Promenio Jun 13, 2021 član igor r6 Greska u pravopisu 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...