Jump to content

Moto Zajednica

Misljenja o motoru Kawasaki gpz500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Suzuki gs 500

Pozdrav,

Kao sto glasi naziv teme,zanimaju me misljenja o motoru kawasakij gpz500.

Da li neko ima taj motor ? kako se pokazao ? I koja je razlika izmedju gpz500s i gpz500r ? koliko sam ja video imaju malo drugacije bocne plastike.Jer ima neka razlika u masini ? Naso sam na oglasima gpz500s za 800e 94god i gpz500r isto za 800e 87god preradjen u "street fightera".

Ja sad u Septembru polazem za A2 pa bi da pazarim motor.

Meni se mnogo svidja Suzuki bandit 600 to sam prvo gledao da kupim ali nisam naso ovde kod nas do 35kw do nekih 1200e pa sam razmisljao da uvezem,mozda bi se naslo nesto do te cene,ali sam cuo da sam ima dosta peripetije oko uvoza,mora sve da bude original na motoru pa sad mislim da odustanem od toga.a i sad mi zapao za oko gpz,pa ako moze neko nesto vise da mi kaze,da li se isplati da kupujem ili ne.

Hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

to su dva razlicita motora-500r je 4 cilindra a 500s 2. Ako imas malo vise kesa gledaj da bude od 94 god.pa na vise (500s),zato sto su otklonjene neke boljke. Pazi na oglasima stave da je 94.a nije,vidi se po plastikama. Taj 500r 84.bih obisao,ipak previse matoro.

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

To su dva potpuno različita motocikla. 500s je dva cilindra,a 500r je četvorocilindras. 500s je extra za početnika,a može i ozbiljno da se vozi. Jeftin za održavanje,ima delova,pouzdan. Ima nekih bagova,ali se rešavaju. Taj motor se ugrađuje i u sportaka i u endura i u kruzera. Inače je polovina motora od starog zx10...

Imaš toliko toga na forumu o tom motoru,samo potrazi malo.

500r je smanjeni 600r. Ne znam ništa o tom modelu. 600r je nekad bio extra,alu to je bilo davno...

to su dva razlicita motora-500r je 4 cilindra a 500s 2. Ako imas malo vise kesa gledaj da bude od 94 god.pa na vise (500s),zato sto su otklonjene neke boljke. Pazi na oglasima stave da je 94.a nije,vidi se po plastikama. Taj 500r 84.bih obisao,ipak previse matoro.

Ovaj sto sam naso za 800 pise da je 94 a ima onu stariju masku kao i 90-92god.A naso sam jos jedan isto iz 94 a ima onu noviju masku,dobro sto si mi reko,nisam obracao paznju na to.

• Drug član, 1479 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

500R je mala zver. I nema ga do 35kW.

500S novi tip ima disk kocnicu i pozadi, i kotrlja tockove od 17 cola, a stariji 500S ima zadnji dobos sa 16-ticama, pa je i cimanje oko guma bas zamarajuce.

I pusti ti ove sto te loze da su to dva razlicita motora... Sve ti je to isto, osim izgleda, godista, rama, masine, zvuka, i jos po koje sitnice... :lol:

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: honda cbf600

Imao sam gpz500s.Moj ti je savet kupi gpz od 93.god pa na gore novi tip i nema sta da brines.Da ti prodavci ne bi pricali price novi tip ces poznati po 17 coli gumama i disku na zadnjoj kocnici.Inace gpz ima 44kw pa neces moci da ga vozis sa A2.Nadam se da sam pomogao.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

ne od 93.vec 94.pa na gore. Vidis taj proba da upeca iako su stare maske na njemu itd. 94+ ima disk pozadi,17tockove,novija maska,instrument tabla i jos koje stvari ali ove su najprimetnije. Izguglaj malo. Takodje ovaj model imas sa 2 i 1 diskom napred to zavisi od trzista...

ne od 93.vec 94.pa na gore. Vidis taj proba da upeca iako su stare maske na njemu itd. 94+ ima disk pozadi,17tockove,novija maska,instrument tabla i jos koje stvari ali ove su najprimetnije. Izguglaj malo. Takodje ovaj model imas sa 2 i 1 diskom napred to zavisi od trzista...

Evo 1 slika tog 94 sa novijom maskom,ima napred 2 diska,pozadi isto disk http://prntscr.com/4g3hk2

Znaci kad bi kupovao da gledam takav ?

• Hronični Motociklopata, 7325 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Ako mi naleti neki Suzuki bandit 600 bolje da uzmem njega neko gpz500 ?

ako imas vise kinte, uzimaj, ali znaj da je skuplji za odrzavanje, i registraciju

ako imas vise kinte, uzimaj, ali znaj da je skuplji za odrzavanje, i registraciju

JEr znas od prilike koliko bi izasla registracija za Suzuki bandit 600 sa 35kw ?

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

JEr znas od prilike koliko bi izasla registracija za Suzuki bandit 600 sa 35kw ?

Ideš na "registracija info"...

Ideš na "registracija info"...

Ispade da za motor 600cc 35kw registracija iznosi skoro 19.000din a za 500cc skoro 10.000 razlika skoro duplo

• Hronični Motociklopata, 7325 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

rekoh ti ja :jee: a reeetko koji motor od 600ccm ima 35kw, vecina su oko 60-70, taj bandit je najverovatnije nekad bio udavljen na 35kw pa mu je ostao podatak u saobracajnoj, a inace ima oko 60kw.

mada, mozda bi trebao u potragu da uvrstis i "Suzuki GS 500E" solidan motor, jeftin za eksplataciju, ja sam ih imao sva tri, GPZ,GS i sad imam CB, koji god uzmes neces pogresiti :takoje:

Gledao sam i Gs i on je dobar mada su dosta i na ceni 92 god. a traze po 1200e.Ali ostaje mi solucija ili Gpz ili Gs(ipak je finansiski podnosljivije nego Bandit).Ako bi uzeo Gpz napravio bi ga na "street fighter-a" posto mi se ne svidja prednja maska mnogo "Nabudzen",napravio bi nesto na ovaj fazon http://prntscr.com/4gftuz samo mu je skinuta prednja maska i stavljen drugi far,meni se ovako svidja,a video sam da ljudi menjaju i zadnji rep i lepo moze da se napravi,nego otom potom.

Sta bi ti izabrao Gpz ili Gs ? Koliko sam cuo gpz je malo jaci od Gs i izgleda malo mocnije sa ona 2 auspuha :jee:

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: Honda CB500XA

Odkada je BANDIT motor ?? Ali iskreno pitam...

Idi na Kawu bez razmisljanja.

Izvini komso nisam te prepoznao :D sta fali banditu ajde molim te? ne ulazim u poredjenje sa gpz-om, razlika u registraciji je ogromna, ali reci da bandit nije motor... 1lud.gif jos vozis kawu pa si nepristrasan Lalajko.gif komedija.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja