Jump to content

Moto Zajednica

Srbija bez asfalta

Recommended Posts

• Drug član, 1027 postova
  • Motocikl: Brdo i šuma..

Goč. Oko 84 km.

Kraljevačke planine, u koju spadaju greben Stolovi-Željin-Goč, su svakako skoro neiscrpni rezervoar šumskih puteva i staza, kao stvoreni za enduraše i vozače planinskih bicikala. Ja sam se opet muvao po gustim šumama Goča, i uživao!

Go-24-04-2022.jpg

Trek na:

WWW.ENDURO-BALKAN.COM

Enduro magistrale.. Sporedni putići sa lepim pogledom. Šta reći? Gledaš i ćutiš. Na nekim delovima šumskih puteva ima i pešadijskih prepreka ;) A po negde

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Evo jednog kratkog ali mestimično grubog treka u okolini Niša na par lokalnih vidikovaca. Vredi sa sve pare! Oko 20 km :)

Ostrovica.jpg

Trek na:

WWW.ENDURO-BALKAN.COM

Lovačka čeka iznad sela Ostrovica. Na rubu Sićevačka klisura Pogled prema: Mosor, Sokolov Kamen i Trem Putuje puteljak Zaslužena obnova energije posle celih

• Sviđa mi se 2

Sa druge strane puta u brdu je civilno-vojni radio-relejni stub i poletalište za paraglajderiste. Mislim da je čak bilo i evropsko prvenstvo pre 10-tak godina. Trek je zbog delimično zaraslig puteljaka i bujičnih voda mestimično zahtevniji ali ništa što se sa povećanom pažnjom ne može rešiti.

Prekonoga.jpg

IMG-20220527-172128.jpg

IMG-20220527-172110.jpg

Trek na:

WWW.ENDURO-BALKAN.COM

Pogled na jug prema Mosoru, Sokolovom kamenu i Tremu Pogled prema zapadu Zarasli puteljci traže koncentraciju Još jedan vidikovac Kontrolna tačka za

• Sviđa mi se 4

Bela Palanka - Prevoj Pasarela - Šljivovički vis - Bela Palanka / oko 70 km.

Bela-Palanka.jpg

Još jedan trek u okolini Niša (bolje rečeno južno od Bele Palanke), koji zasljužuje pažnju.

Delimično smo ovde već vozili u liniji Gadžin Han-Mosor-Kosmovac-Bela Palanka pa nazad preko sela Semče nazad za Gadžin Han (Ex-man i Karlo). Bilo je rano proleće i dosta snega u planini pa nismo izašli na prevoj Pasarela. To sam morao da popravim.

Trek na pojedinim mestima zahteva koncentraciju zbog krupnog i delimično strmog terena ali najveći deo puta je relaksiran i opuštajući.

Šlag na tortu je izlazak na vrh Šljivovički vis, gde još uvek stoji bombardovani objekat Vojske Srbije iz vremena NATO kampanje dok su nam objašnjavali principe demokratije. Nije loše za podsetiti se.

IMG-20220530-161153.jpg

IMG-20220530-165707.jpg

IMG-20220530-185718.jpg

Po silazku sa Šljivovičkog Visa, vratio se lokalnim asfaltnim putem za Belu Balanku.

Trek na: https://www.enduro-balkan.com/index.php/2022/07/27/juzna-srbija-suva-planina-sljivovicki-vis/

• Sviđa mi se 5

Trem je na 0,30 levo od sedla Pasarelo. Desno je nastavak tog grebena, zaboravio sam kako se zove taj deo južno od sela Kosmolac.

Poz.

• Sviđa mi se 1

Kučajske planine: Lisine - Beljanica - Lazarev kanjon - vidikovac Kovej - Malinik - Velika Brezovica - Lisine / oko 177 km

Lisine-Beljanica-L-Kanjon-V-Brezovica-Li

Večita lepota i inspiracija. Vetar, mirisi planine i zvukovi tišine.

IMG-20220604-132701.jpg

IMG-20220604-194328.jpg

Trek na: https://www.enduro-balkan.com/index.php/2022/08/08/kucaj-lisine-beljanica-l-kanjon-v-brezovica-lisine/

• Sviđa mi se 8

• Zainteresovan, 378 postova
  • Motocikl: Adventure sports 750

Momci ja se vama divim :jee1: , nisam za bacanje ali godine čine svoje, više ni ne pomišljam na off road. Ali je enduro u srcu :yamaha:

pre 50 minuta, plumber.ns je napisao:

Momci ja se vama divim :jee1: , nisam za bacanje ali godine čine svoje, više ni ne pomišljam na off road. Ali je enduro u srcu :yamaha:

Mislim da godine nemaju veze, sve je u glavi. Obaveze, stres, besparica, hronična ne-aktivnost i apatija je ono što nas ubija, čak i mnogo mlađe od nas. A nije svaki enduro, hard-enduro, tako da... Nema izgovora ;)

• Sviđa mi se 5
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Tractorce XT660Z

Uhhhh,jedva isčitah temu od početka pa  sve dovde, u početku sam žurio, al sam brzo i usporio sa čitanjem par strana dnevno i iskreno maštario i zamišljao kako je Vama doooobro.

On 30.8.2022. at 11:33, Alp je napisao:

Mislim da godine nemaju veze, sve je u glavi. Obaveze, stres, besparica, hronična ne-aktivnost i apatija je ono što nas ubija, čak i mnogo mlađe od nas. A nije svaki enduro, hard-enduro, tako da... Nema izgovora ;)

Ovo je svakako srž, samo treba u glavi reći sebi da ideš na rehabiilitaciju i već ti je bolje. Ja sam trenutno na  pravoj, posle operacije srca ali već znam koji ću lek koristiti naredne godine i kako ću se smeškati kao Vi na predhodnim fotkama.

Hvala drugari !!!

• Sviđa mi se 3

U pravu si, ovo nije tema već opis rehabilitacije. Ja sam prošao par ciklusa ovoga što ti sada prolaziš (različitite operacije, povrede patologija..), ali na oporavak moraš, jel tako?

Znači čekamo da završiš medicinski deo pa prelazimo na rehabilitaciju duše?

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Tractorce XT660Z

Tako je, sa tim što sam mesto za medicinski deo izabrao Kosjerić, dobre staze za šetnju,dobri ljudi i taman priprema za duševni deo oporavka.

ps. još nisam video Kepu da popijemo kafu i da mi još malko spremi teren 

.

Promenio član nebica933

Kraljevačke planine / Goč - Stolovi 1.356m. / oko 65 km.

Vruć letnji dan. Nadao sam se da je na vrhovima Kraljevačkih planina nešto hladnije. Verovatno i jeste bilo, ali se meni činilo prilično toplo.

Stolovi (za razliku od Goča i Željina), je prilično kamenito brdo. Svi putevi i staze koje su usečene u padinu su od oštrih granitnih (nedozrelih), škriljaca. To znači povećana mogućnost oštećenja gume, pa onda i nema divljanja.

Ja sam se ipak uzkurčio da siđem sa druge strane Stolova, planinarskom stazom prema Kraljevu, iz nekog meni samo znanog razloga sam mislio da je to za enduro motor ok.

Ispalo je da nije, pa sam se pokunjen povukao na vreme prema jačem putu (da nebih slavno silazio peške niz planinu i tražio nekoga ko ćemi pomoći da izčupam motor iz jarka...).

Drugi put uz neko jače društvo, šanse će mi biti veće.

Stolovi-02-07-2022.jpg

IMG-20220702-130502.jpg

IMG-20220702-151912.jpg

Sa vrha Stolova se spustio uskom planinarskom stazom prema Kraljevu. Posle nekog vremena ta staza postade strmi džombast teren prikladan više za Džarvis momke nego za mene. Jedva se izvukoh sporednim putem nazad.

Trek na:

• Sviđa mi se 5

Kraljevačke planine, Goč - oko 88 km.

I opet prelepi pogledi, zujanje pčela i mirisi biljaka koje podsećaju na bosiljak. Kraljevčani su srećni ljudi.

Trek.jpg

PANO-20220806-134629.jpg

Trek na: https://www.enduro-balkan.com/index.php/2022/11/03/kraljevacke-planine-goc/

• Sviđa mi se 3

Pančevo-Peščara-Pančevo / oko 160 km.

0-02-05-29f62c00eeafc52977b61d5953564331

0-02-05-7cbe0b64ff6b5be71c1034d5a8bbe85d

IMG-20221030-152256.jpg

IMG-20221030-124759.jpg

I naravno da nebude sve tako lepo i bajkovito, pobrinula se privreda i građani Kovina. Deponija na samoj obali Dunava!

Stoka!

IMG-20221030-113643.jpg

IMG-20221030-113646.jpg

IMG-20221030-113658.jpg

A mi imamo čaki i ministarstvo (namerno malo slovo), za ekologiju?

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 316 postova
  • Motocikl: Versys 650

Pozdrav, gledam sva ova mesta na kojima si bio i zanima me da li ovim motorom i gumama ideš do tamo, ili ga odvučeš prikolicom donekle pa odatle ideš u brda?

Ranije sam većim motorima i putovao do lokacija koje su me interesovale. To se nije pokazalo kao produktivno, zbog veličine i težine motora koji nisu odgovarali stazama, puteljcima i vrhovima na koje sam hteo izaći.

Već dugo vremena "motorče" pakujem i vozim u lokalu ture koje me interesuju. Prednosti: ne trošim resurse na asfaltu, motor je lagan i mogu sa njim na većinu lokacija gde većim nemogu (ili nisam sposoban), napadam teže terene... Mane: u linijskom enduru nije za duga putovanja, češći su intervali održavanja itd.

Poz.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Deliblatska Peščara, oko 70 km.

I opet poseta lepotici. Ovog puta se ogrnula setom i melanholijom, ušuškana u novembarsku maglu. Kad je nešto lepo, lepo je u svim uslovima.

Pe-ara.jpg

IMG-20221106-144142.jpg

Vodite računa o prirodi, ne ostavljajte đubre i čuvajte životinje.

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja