Shaft021 389 Napisano Avgust 6, 2014 Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 374 postova Lokacija: Neoplanta Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima!Moje pitanje je koje razlike u radu imaju bokser agregati sa jednom i sa dve svecice po cilindru,tj.koje su prednosti twin sparka.U pitanju su identicne tehnicke karakteristike za obe varijante,tj.i jedan i drugi imaju 85 KS...znam da je recimo bolje sagorevanje kod twin-a.To je sve sto znam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4332 Napisano Avgust 14, 2014 Ne silazi, 6659 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kad neće niko ajd ja okvirno. Druga ili donja svećica po navodima ima zadatak da još malo pospeši izgaranje ostataka ne sagorele smeše koji se javlja kod velikog prečnika, teoretski bi mogla da pravi boljitak u performansi i čistiju emisiju izduvnih gasova, ali u osnovi služi da eliminiše ljuljkanje agregata koje potiče delom i od loše podešenosti, pohabanosti, goriva,...ali tek na seriji 1.2 je to značajnije zbog dvostruko podesive indukcije. Lično cenim sve kao dodatno zakomplikovanje uz sve što to ide uz to i bez velike vrednosti, prava stvar bi bile dve simetrično postavljenje svećice i to bi sigirno dalo rezultat u performansi, doduše ne vidim dal nema neki skriveni problem da BMW ne sme da ih postavi tako. Koliko sam upoznat, LC model ima jednu sveću ali se za sledeću godinu najvaljuje sa dve pa će se videti kakva je postavka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shaft021 389 Napisano Avgust 14, 2014 Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 374 postova Lokacija: Neoplanta Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 8. 2014. at 6:42, đunta je napisao: Kad neće niko ajd ja okvirno. Druga ili donja svećica po navodima ima zadatak da još malo pospeši izgaranje ostataka ne sagorele smeše koji se javlja kod velikog prečnika, teoretski bi mogla da pravi boljitak u performansi i čistiju emisiju izduvnih gasova, ali u osnovi služi da eliminiše ljuljkanje agregata koje potiče delom i od loše podešenosti, pohabanosti, goriva,...ali tek na seriji 1.2 je to značajnije zbog dvostruko podesive indukcije. Lično cenim sve kao dodatno zakomplikovanje uz sve što to ide uz to i bez velike vrednosti, prava stvar bi bile dve simetrično postavljenje svećice i to bi sigirno dalo rezultat u performansi, doduše ne vidim dal nema neki skriveni problem da BMW ne sme da ih postavi tako. Koliko sam upoznat, LC model ima jednu sveću ali se za sledeću godinu najvaljuje sa dve pa će se videti kakva je postavka. Hvala za odgovor.Tebe sam i cekao jer sam znao da znas odgovor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4332 Napisano Avgust 14, 2014 Ne silazi, 6659 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 8. 2014. at 11:58, Shaft021 je napisao: Tebe sam i cekao jer sam znao da znas odgovor... Paaa, učim se, još uvek. Nego, baš sam hteo da se suzdržim, natrljan mi nos da deklemujem previše i uz to bez interesa pa kao bodem oči, ono jeste BMW poglavlje puno mojih komentara tako da će da radi autocenzura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shaft021 389 Napisano Avgust 14, 2014 Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 374 postova Lokacija: Neoplanta Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro Prijavi odgovor kao problematičan Ma bas te briga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 458 Napisano Avgust 15, 2014 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 8. 2014. at 18:57, đunta je napisao: On 14. 8. 2014. at 11:58, Shaft021 je napisao: Tebe sam i cekao jer sam znao da znas odgovor... Paaa, učim se, još uvek. Nego, baš sam hteo da se suzdržim, natrljan mi nos da deklemujem previše i uz to bez interesa pa kao bodem oči, ono jeste BMW poglavlje puno mojih komentara tako da će da radi autocenzura. Nije mi jasno ko može da ti na forumu gde se razmenjuju informacije zameri da daješ previše informacija? Jedino nekome može da se zameri da daje pogrešne informacije. Pa i to je već pitanje jer zavisi ko procenjuje. Što se mene tiče Đunta, slobodno piši. Ako mi se nešto ne sviđa, ili neću pročitati, ili ću ignorisati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...