Jump to content

Moto Zajednica

Prepolovljene cene putarina za motocikliste

Recommended Posts

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

ja platio jednom putarinu i svi me zivi zajebavaju i dan danas zbog toga... ali za pohvalu je da su bar nesto preduzeli, mada su i oni verovatno svesni da retko ko placa putarinu pa im ovaj potez mozda cak bude i profitabilan

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36

Zasto se ne pominje vise cena osiguranja? Zar nije to bio glavni razlog protesta?

• Podržavam 17

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Beta | 25. 07. 2014. - 11:26h | Foto: P. Petrović | Komentara: 0 Beograd - Vlada Srbije dala je saglasnost da se cena putarina za motocikle smanji za 50 odsto, što bi trebalo da poveća prisustvo tih vozila na autoputevima, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

235141_sremcica-bajkeri-foto-petar-petrovic_f.jpg?ver=1406280319

Kako se navodi, na incijativu tog ministarstva Vlada je dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća Putevi Srbije, kojom je utvrđena posebna visina putarine za novu kategoriju "jedan a" (I A), u koju ulaze motocikli, motorni trocikli i četvorocikli.

Precizira se da će cena putarine za ta vozila iznositi 50 odsto od putarina koje plaćaju vlasnici motornih vozila prve kategorije, tako da će naprmer, putarina za motocikle iznositi 370 dinara na autoputu Beograd-Niš, 170 dinara za autoput Beograd-Šid i 120 odnosno 170 dinara, za naplatne stanice na deonici Beograd - Novi Sad.

U ukupnom prometu na naplatnim stanicama motocikli trenutno učestvuju s oko 0,1 odsto, a u izbegavanju plaćanja putarine njihov udeo je oko 40 odsto.

Svrstavanje motocikala u posebnu kategoriju omogućiće da se poveća njihovo prisustvo na autoputevima, čime će se neutralisati gubitak prihoda po osnovu smanjenog iznosa putarine, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

--------------------------------------------------------------------------------------

Sad očekujmo strogu kontrolu na naplatnim rampama i vrlo ažurno slanje plavih koverti sa kaznama u slučaju neplaćanja :)

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Kakva budalaština, JP ''Putevi Srbije'' će imati nepotreban trošak za uvođenje nove kategorije u sistem naplate, a efekat će biti nikakav.

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Aj da ispadnem glup u drustvu- na koji nacin ne placate putarinu? Samo se provucete pored rampe, idete za kolima, obidjete celu naplatnu stanicu preko livade? :D

Ozbiljno pitam posto sam skoro poceo da vozim i za sada sam svuda sve placao, sto mislim da cu i nastaviti iako mislim da nikako ne zasluzuju lopovi, i poneko me je samo cudno gledao :)

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36

Lepo. Sad je na redu mogućnost registracije na kvartal ili pola godine. :takoje:

Sa trenutnom cenom registracija na pola godine bi kostala skoro kao puna registraciaj do skoro. Bolje da se ne uvede registracija na pola godine, ali da se cene osiguranja koriguju. Placas isto, ali motor vozis kad hoces 1zvizduk.gif

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Prođeš pored rampe jer nijedna rampa ne zatvara ceo prolaz.

I niko te nista ne smara? :)

Psto znam da cesto ima pandura iza rampe, jel ne reaguju ili tada to ne radite?

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Iskreno,nikad je nisam platio

ali kad smo vec dobili sta smo trazili mislim da bi bilo debilno da je sad ne placamo!

Ja nisam ništa tražio.

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 729 postova
  • Motocikl: X8

Meni je sad ok da platim putarinu.

Ne verujem da ce biti nesto od tih zahteva za registraciju i osiguranje jer vlast to nece, a mi se ne bunimo.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 246 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion

Ja sa bočnim koferima ne mogu iz dvorišta ko svet da izadjem a ne da se provlačim pored rampe a i ne volim da se cimam i gledam da li ima pandura iz kućice.Kada planiram put, planiram i cenu putarine i to je to.Nije mi baš prijatno što plaćam pogotovo cenu kao za kola ali ako sam već izabrao auto put onda ću i platiti.

• Podržavam 5

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Beta | 25. 07. 2014. - 11:26h | Foto: P. Petrović | Komentara: 0 Beograd - Vlada Srbije dala je saglasnost da se cena putarina za motocikle smanji za 50 odsto, što bi trebalo da poveća prisustvo tih vozila na autoputevima, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Od kad ovo stupa na snagu. :zbunjen:

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

lepa vest,jer nesto se eto desilo,ali finansijski ovo nije neka vest,mi se sve ubismo od autoputa svaki dan.da je bar registracija 50 posto... ja ne znam sta se ta putarina i trpala u zahteve protesta.zna se sta je osnovno.putarina je sica

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 346 postova
  • Motocikl: Suzana je stroj ...

Hmmmm ovo mu dodje kao odgvor drzave na protekle proteste od pre par nedelja ,kao da su bacili mrvice pre nas !!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja