Jump to content

Moto Zajednica

nadovezivanje na temu obilazak Plitvičkih jezera.

Recommended Posts

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

pozdrav, evo upravo sam procitao temu kolege sa foruma, Rolle 2010, koji kako god da se zbroji uvijek malo fali za odmor i obilaske tijekom odmora pa bi kao clan foruma ponudio kolegama smještaj kod mene u Puli. smještaj koji mogu ponuditi je jedna zasebna stambena jedinica od 30.tam kvadrata a cini je soba za dvoje plus pomocni ležaj, velika kupaona i hodnik. ulaz je zaseban a u sklopu kuce je dvorište - parking za motor.

cjena koju sam sada osmislio je samo cjena ukupna cjena troška kojega bi ja imao tj. struje, vode, boravišne pristojbe, pranja posteljine, cišcenja nakom odlaska i sl. a iznosila bi 25 eura za sve navedeno po jednoj noci bilo za dvoje ili troje. sam bi se osobno potrudio, mislim da sam dobar domacin, da vam boravak u Istri bude iznad prosjeka na nacin da bi predlagao šta i gdje vidjeti, šta i gdje pojesti pa i voziti sa vama ako prilike dopuste.

Rolle2010 je dobro rekao da u sezoni u Istri, Puli nema smještaja ispod 20 eura po krevetu pa eto to bi bio moj doprinos zajednici BJB.

Istra je površinski mala ali ima puno za ponuditi: nacionalni park Brioni, parkovi prirode koji su po meni u rangu NP, Učka i RT Kamenjak, znamenitu prirodnu tvorevinu i jedini fjord izvan Skandinavije Fjord LIM - Limski kanal, nekoliko pecina i jama od kojih je najpoznatija jama Baredine kraj Poreča sa covjecjom ribicom koje obitavaju na dnu jame, puno živopisnih gradica kao što su Bale, Buzet, Rovinj, Opatija, Plomin, Poreč, Umag, Novigrad, SV Vincent, Pazin sa svojom povjesnom Pazinskom jamom - ponorom u kojem nestaje rijecica Pazincica, Motovunom i još mnogima te na kraju Pulom starom preko 3000 godina sa svim onim što ona nudi a toga je puno od povjesnog - kulturnog - umjetnickog i urbanog. Pula je grad sa bogatom Moto kulturom u kojem se održava jedan od 5 najvecih moto susreta, grad sa 10.tak moto klubova otvorenog srca i spremnih na druženja, to je grad sa najdužom plažom u HR a osim luckog zaljeva oko Pule i jesu samo plaže cca 50.tak kilometara. iz Pule polazi najstarija vinska cesta u HR pa se tragom nje može samo na njoj, obilaskom vinskih podruma može izgubiti dva i više dana a na svjetskoj ljestvici podruma kotiraju u prvih 100 na svjetu, posjet podrumima za preradu i cuvanje maslinovog ulja, posjeti starim konobama sa autohtonom hranom i picima. ima toga još i još i.... sci navedeni pojmovi se mogu pogledati na you tube pa ako se netko odluci neka se javi. uostalom tu sam za sve što treba bilo za ovo što nudim ili nešto drugo a to najbolje zna onih 50 + kolega sa foruma koji su vec bili kod mene.

Usput Plitvice su od mene udaljene dva i pol sata lagane vožnje kroz živopisne predjele.

• Podržavam 24

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ponosni BJB Redar, 1217 postova
  • Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš)

Proslogodisnja poseta Istri je na mene ostavila fenomenalan utisak. Konoba Nežić u malom mestu, mislim da je Oprtalj posle Motovuna i preukusni specijaliteti od tartufa, po cemu je taj kraj nasiroko poznat, vrlo prijatnog domacina i jos lepsih predela, bili su jedan od najlepsih izleta iz Vrsara u kome sam odseo tih nekoliko dana. Putevi odlicni, bez guzve i sa skoro kontinentalnom klimom cine da svaki izlet bude zanimljiv. Svaka cast Miletu Fazer-u na ponudi, mislim da je cena razumna, a siguran sam da ce i sve ostalo biti iznad ocekivanja 0takoje.gif

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: FJ 1200

Dok sam bio junac samo u Istru sam i išao na letovanje, naj više zbog mentaliteta ljudi a zatim svega ostalog. Od kada me napraviše volom ( političari 90 -tih, i namerno pišem u jednini mada bi trebao u množini ali da se neko ne uvredi) nisam dolazio. Patim nije da ne patim, ali strah me da ne pokvarim uspomene.

Ako je sudeći po Milu neću ih pokvariti i zato MILA ZA PREDSEDNIKA :aha:

• Drug član, 2777 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

@ mile fazer:

Evo sad naleteh na temu i prijatno sam se iznenadio!

Najpre, svaka čast za gest!!!!

Ovako, nas trojca bismo trebali krenuti u petak ujutru ka Jadranu.

Pravimo noćenje u Mostaru, zatim Hvar, pa Pula, s tim da bismo tu između tražili još jedno mesto za noćenje, samo se lomimo još uvek gde ćemo. Sa hvara nam je plan da idemo duž obale sve negde do Trsta, pa nazad za Srbiju. Sve u svemu, jedno 10 dana uživanja. :)

Pauzirali bismo po noć uglavnom. Sem ako nam se negde ne dopadne pa može i 2, 3 noći.

E sad, ako si raspoložen da nas ugostiš i imaš mesta za dan-dva, možemo se čuti preko PP. To bi znači bilo negde sredinom sledeće nedelje.

Na put za sad krećemo članovi foruma @GiO, @Driver 023 i ja.

tako je, ovaj lokal zaobiđite ali necete morati za dugo jer je ceh ugostitelja predložio ministarstvu turizma da se taj lokal zatvori za stalno a i vlasnici ce završiti na ulici jer se nisu uklopili u sredinu koja ih je prihvatila. vlasnici su albanci - kosovari i to ne znaci da su svi naši kosovari takvi jer oni su jedini i prije pokazivali sklonosti za nasilje nad turistima. sljedi i velika novcana kazna od ministarstva turizma i oduzimanje obrtnice za rad.
  • Podržavam 1

@ mile fazer:

Evo sad naleteh na temu i prijatno sam se iznenadio!

Najpre, svaka čast za gest!!!!

Ovako, nas trojca bismo trebali krenuti u petak ujutru ka Jadranu.

Pravimo noćenje u Mostaru, zatim Hvar, pa Pula, s tim da bismo tu između tražili još jedno mesto za noćenje, samo se lomimo još uvek gde ćemo. Sa hvara nam je plan da idemo duž obale sve negde do Trsta, pa nazad za Srbiju. Sve u svemu, jedno 10 dana uživanja. :)

Pauzirali bismo po noć uglavnom. Sem ako nam se negde ne dopadne pa može i 2, 3 noći.

E sad, ako si raspoložen da nas ugostiš i imaš mesta za dan-dva, možemo se čuti preko PP. To bi znači bilo negde sredinom sledeće nedelje.

Na put za sad krećemo članovi foruma @GiO, @Driver 023 i ja.

decki sve što napisah stoji pa netreba na PP, napišite mi datume kada dolazite da pripremim sve što treba i to ovdje u temi što se mene tice a vi ako hocete možete i na PP. ne treba vam još jedno nocenje od Splita do Pule, magistralom laganini je 6 sati dovoljno tako da se u Puli možete jedan dan duže odmarati, kupati ili razgledavati što vam srcu drago ili pak kako vi odlucite .

moj broj mob. je 00385 98 172 58 30 mile.

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: YAMAHA FJR 1300A

poz ! i ja da vam nešto predložim , kad ste več u trstu , možete provozati cijelu sloveniju po lokalnim putevima , do MURSKE SOBOTE , to je oko 300 km i prespavate kod mene i idete u srbiju preko madžarsk murska sobota --kaposvar - pecs - mohacs - sombor - novi sad -- 440 km -- put fantastičan , krivine , nema sela , voziš koliko hočeš, ja se skoro uvijek vozim ovim putem u srbiju i brže stignem nego po avtoputu , drugi put je po hrvatskoj isto vrlo lepe ceste i pokrajina -- murska sobota - koprivnica - virovitica - Osijek - Vukovar - novi sad - 420km --- to je to !!

• Podržavam 5

@ cipotm, ponuda je divna, svakako još nismo isplanirali povratak, tako da ovime povratak dobija oblik! Hvala puno na ponudi! Hajde nam ostavi broj mobilnog ovde ili na PP, pa da se možemo čuti i dogovoriti ako bude potrebe uz put.

@Mile: Ovako stoje stvari, ako sve bude po planu, trebalo bi da do Pule stignemo najverovatnije nedelja veče ili ako možda prespavamo između Hvara i Pule (mada 80% nećemo), onda ponedeljak. U Puli bismo ostali 2 noći, da bismo mogli da obiđjemo i plitvička jezera koja su malo dalje, i nešto od lepih stvari što nam ti predložiš! Biće nam zadovoljstvo da ideš sa nama ako budeš u mogućnosti! :moto3:

@ ciptom: S obzirom da ne znamo tačno koliko ćemo ostati u Trstu, morali bismo se čuti u međuvremenu pa da ti damo tačan datum kad bismo došli, ako ti tad bude odgovaralo. To bi najverovatnije bio četvrtak, eventualno petak.

Momci, najpre neizmerno hvala na ponudama!!:care: Mi smo jedna neverovatna skupina dobrih i pozitivnih ljudi i to je ono što nas čini ovakvima! :care:

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: YAMAHA FJR 1300A

pošaljite mi privat poruku na email ili mi pšalji tvoje elektonsko adresu , kod mene imate spavanje , večeru , zajtrk , pivo , vino , kokta sve , koliko ko može i najvažnije to ne košta ništa ....

• Podržavam 6

Evo jedno kratko javljanje, jer bas nisam u mogućnosti da dugo sedim za kompom!

Put je prošao super, bilo nas je samo dvojca, treći kolega je odustao.

Od pređenih 2400 kilometara, kisnuli smo bar 2000 ali nismo dali da nas to sputa u uzivanju!

Upoznali smo se sa divnim ljudima i zelim da im se javno zahvalim još jednom!!!!!

Nadam se da cu imati vremena da napisem jedan mali putopis koji ću potkrepiti sa par fotki.

Rutu smo dosta korigovali usput, tako da se ispostavilo da smo za 7 dana putovali kroz 7 drzava. SRB, BIH, CRO, SLO, ITA, AUS, HUN, I kisnuli kroz svih 7! :D

Pozdrav!

• Zainteresovan, 592 postova
  • Motocikl: Stalno neki drugi :)

Pozz za druga Mileta i odma konkretno..:) ja i dva drugara,inace jedan vozi fazera ;) bi krenuli na put preko Bosne pa na Plitvicka j i onda Pula..pa dalje rovinj..porec..slovenija obala..italija ..malo alpi i preko kranjske gore uz reku socu opet malo na more po Istri...e sad nas trojica trebamo smestaj nekih 5 dana pocev od 16.8 pa onda jos recimo 3 dana kad se vratimo sa dvodnevnog izleda u Italiju i Alpe..znaci tamo negde oko 23.8 Mile kakav si sa rasporedom u tom periodu i jel moze koja slika smestaja...moze i na pp jos koji dedalj...pozz i vidimo se svakako..

• Svrati ponekad, 427 postova
  • Motocikl: Scarabeo 250ie

Da oživim temu koja je, ne znam zašto, brzo zamrla.

Pozdrav Mile i napiši molim te da li tvoja prošlogodišnja ponuda i dalje važi. LIčno sam zainteresovan da provedem nekoliko dana u Istri, a verujem da ima još mnogo interesenata.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja