Dr.Mracni 196 Napisano Februar 13, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan imam sledeci problem. motor je xt600 97. palio sam ga redorvno svake nedjelje i vozao po malo,onda sam napravio pauzu od 20tak dana. kad sam danas probao nije htio da upali,vrlo malo vergla pa prestane,pokusavao sam vise puta i odustao,upalio je na guranje,super je radio pola sata,reko' da se napuni akumulator ako je on,medjutim ugasih ga. probah opet ali ovaj put ni da zavergla, samo se cuje "cak" i nista... je li akumulator ili mozda cetkice ili sta moze biti,je li imao ko iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 13, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan probaj da mu dopunis akumulator,ili na kablove da ga upalis,verovatno ti je crko akumalator ;)pa stavi nov i resio si problem,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Februar 13, 2008 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan akomulator sigurno isto je moj drugar imao problem na viraga pre neki dan,nije ga palio oko mesec dana i ni da bekne skroz slabo vergla,napunili akomulator i pali ko mina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 13, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan zar se on ne moze napuniti dok radi motor? to me malo zbunilo. jos jedno pitanje, mada mogu pogledati i u knjizicu, je li 12v akumulator,i smijem li ga puniti auto punjacem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barkocis 63 Napisano Februar 13, 2008 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Yamaha XV535 Virago Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da se nemoze dopuniti ako radi na leru.trebao bi da radi na nekim vecim obrtajima da bi se dopunio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 13, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan ispod 2000 nije radio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Februar 13, 2008 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan akomulator se puni na odredjenim obrtajima bar sam ja tako cuo,ja na mom TT-u nemam akomulator pa nemam ni problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6742 Napisano Februar 13, 2008 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan akumulator je crko od hladnoce. Ako si ga pustio da radi, a nije se dopunio, znaci da ne prima struju, znaci, crk`o Izvadi ga, izmeri napon, stavi na punjac i posle 12 sati punjenja, ponovo izmeri napon. On cak i moze da bude 13,xxxx V, ali da mu je kapacitet /ajd, recimo kolicina struje/ opala, znaci, tacka 1. crk`o. Ako normalno napunis akum. stavis na motor i on normalno upali, premeri da li ima razlike napona kada je ugasen i kada je motor upaljen. Ako postoji razlika, tj, malo je vise V kada radi na 2 000+ obrtaja, sa punjenjem akum ti je sve ok. Ako ti se ponovi prica, novi akum. Nadam se da ti ovo nesto vredi. Znam da je puno ako, ali, tako je to kod motora, kola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 14, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan zar se on ne moze napuniti dok radi motor? to me malo zbunilo. jos jedno pitanje, mada mogu pogledati i u knjizicu, je li 12v akumulator,i smijem li ga puniti auto punjacem? Nemoj auto punjacem, pozajmo od nekog punjac koji puni sa slabijom strujom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 14, 2008 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan najbolje punjenje je 500mA 15h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan e ovako,napunih akumulator,stavih ga, i opet samo "cak"... sjutra cu da probam da ga prespojim sa drugim,da bih vidio da li je do njega, a onda pregled cetkica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan zaboravih, ne vjerujem da je crkao,jer drzi upaljena svijetla,nijesam malo duze testirao,ali na kratko rade bez problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6742 Napisano Februar 15, 2008 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan imas automat za paljenje. lupni ga. to je relej koji propusta struju velike snage pravo na anlaser. on ume da zaglavi. idealno- promeniti ga. jeftin je, desetak evra, mislim. ako nije ni to, onda anlaser. Jako bitno. Kad imas upaljena svetla i das mu paljenje, da li se svetla utule, kao da padne napon? Ako je tako, onda je anlaser. Ako samo malo trepnu, onda je automat za anlaser. Iskljucujem mogucnost da ti je crklo dugme anlasera, posto se cuje "cak". Takodje, proveri kontakte!!!! Od automata do anlasera, tu moze da gubi struju toliko da ne moze da zavergla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 16, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan danas sam pokusao da ga spojim na drugi akumulator, i opet samo cak, u jednom trenu (20tom pokusaju) je zaverglao na pola sekunde i opet nista,e to me je zbunilo. pa sam sad uzeo u obzir da mi i kablovi ne valjaju... kontakti su u redu. sa upaljenim svijetlima kad dam kontakt za paljenje ne slabe ista. kuckao sam alanser, da vidim da nijesu cetkice,medjutim nista... tako da opet nazad za crtaci sto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 16, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan onda te zeza rele za paljenje,to je onaj veliki rele ispod sedista na koji ide kabl od akumulatora ,izmi srafciger ili neki deblji kabl pa premosti ona 2 debela kontakta gde se spajaju debeli kablovi i vidi dali ce da zavergla,malo ce da zavarnici ali ne brini,ako vergla ,daj kontakt i opet tako na direktno ga ipali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 16, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan koja je njegova uloga? znam na sta mislis,gledao sam kontakte i na njemu,sve je ok,mozda je crkao. a interesuje me sl da li je to univerzalni relej,pitam da vidim dje da ga trazim, ne moram valjda u yamaha prodavnici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 16, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa on sluzi da provede struju od akumulatora do anlasera,a dobija pobudu preko onog tankog kabla koji ide od ricice volana.kada stisnes taster,kotva u automatu se pomeri i spoji ona dva debela kontakta..prakticno to je rele velike snage.mozes staviti i od drugog motora samo mozda nije isto kacenje na sasiju ili mozes prepraviti nosac ili ga pricvrstiti vezicama.ali prvo probaj dali ce da vergla na direktno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Februar 16, 2008 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan Zato je kurbla zakon,nema alnasera i akomulatora i nema problema,jedino malo noga strada ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sine 12 Napisano Februar 16, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zaleti ga, zaskoci i pali.Samo ne zaboravi da ga stavis na kontakt i pustis gorivo, a za dalje ces videti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Februar 17, 2008 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Moj ti je savjet da ga ne prespajas ni u kom slucaju, ja sam prespajao pa mi vrisnula bobina! Poronadji joska na forumu i on ce ti odmah reci sta je da se ne mucis!!! A prespajanje ne nikako! Davno sam imao istih problema,al posto je bilo davno zaboravio sam sta je bilo u pitanju, ako se sjetim javljam, do tad pozz i srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 17, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Moj ti je savjet da ga ne prespajas ni u kom slucaju, ja sam prespajao pa mi vrisnula bobina! Poronadji joska na forumu i on ce ti odmah reci sta je da se ne mucis!!! A prespajanje ne nikako! Davno sam imao istih problema,al posto je bilo davno zaboravio sam sta je bilo u pitanju, ako se sjetim javljam, do tad pozz i srecno! ne razumem kakve veze ima paljenje na direktno (prespajanje) sa bobinom?to su cak dva nezavisna sistema.u svako slucaju to je najjednostavniji nacin da proveri dali je automat u redu.drugar je vozio svog GSX par meseci dok nije nabavio automat i palio na zice bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 17, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan na guranje on upali bez problema. moram prvo otloniti akumulator iz price,tj naci kablove da valja,cekam ih, pa kad prvo akumulator sredim onda dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 17, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan ali izgleda da je akumulator, sad mi je zaverglao opet na tren bez prespajanja i onda drugi put nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 17, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan znas sta ,proveri prvo dali je sigurno accu ok,ali tako se i ponasa automat.nekad dobije kontakt pa zavergla a nekad ne,ili premosti direktno,mozes i spicanglama,najlakse i vidi dali vergla,ili produzne kablove pa pojacaj sa drugog motora ili auta pa probaj na kljuc dali ce da vergla...ili prikljuci punjac pa probaj da napunis akumulator,ako ti samo cvaka,a lempice od kontakta isto sijaju ne utisavaju onda je automat sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 17, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan lampica od kontakta malo pritaji kad pokusam da upalim. problem je sto je napolju -5 i duva zalosan sjever tako da mi se ne izlazi,inace bi ovo rijesio za dan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...