rusic 261 Napisano Jul 10, 2014 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Caos, muka me naterala da idem kolima na more (broj ljudi)... iz lefkade bi trebali da presechemo do ulcinja preko albanije... nisam ishao ovim putem pre a i proshlo je dosta vremena od kad sam bio u albaniji motorom... da li je neko vozio ovu rutu? https://goo.gl/maps/GWRmk druga varijanta je ovo: https://goo.gl/maps/ZB45L trebao bih od 11-12 ujutru u subotu da krenem sa lefkade... i da stignem u ulcinj uveche... optimistichno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4783 Napisano Jul 10, 2014 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u junu isao preko Albanije do Igumenice na Panhelenik motorom... Put od Crne Gore do Vlore (Valone) je skoz OK, neki delovi su "autoput"...dole juzno sam isao preko planina, a tebi je opcija preko Gjirokastera...mislim da se stize u danu bez problema...jedino sto kreces dosta kasno, pa bi eventualno, ako mogucnosti dozvoljavaju, trebalo malo pomeriti polazak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar NS 141 Napisano Jul 10, 2014 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje, nije bas skroz vezanp za tvoj problem, ali valjda mi neces zameriti... Putujem na Lefkadu sada u avgustu, idem na slepo... reci mi koje su sanse da nadjem smestaj tu bez ikakvih agencija tj znas li ti ista o tome, dal si upucen? I znas li cene smestaja, mozda.. ? Mozda i neka preporuka za smestaj?? PS: Cilj nam je Lefkas, od 04.08. a ide nas 4, tj, dva para... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velja2w 76 Napisano Jul 10, 2014 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde i ja da se upišem u temu, imam istu situaciju kao Aleksandar NS... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Jul 10, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Возио сам ја пре две године, али у супротном смеру, руту која је западније од обе које си ти предложио. Додуше прво сам ишао на Крф па сам зато и ишао најзападније могуће, преко Игуменице. Обрати пажњу на следеће: Ако идеш рутом преко Сарандеа, сазнај које је радно време граничног прелаза Qafë Botë – Sagiada (не ради 24 сата). Од границе до пред Валону је пут доста напоран и тражи концентрацију, немој ноћу туда да возиш. Крени довољно раније и унапред спреми решење уколико будеш имао неки технички проблем или не дај Боже несрећу. Гледај да те никако ноћ не затекне на путу у Албанији. Ако треба погледај унапред неки хотел поред пута, па ако затреба да имаш локацију и број телефона. Припреми навигацију, нарочити за јужни део, од границе до Фјера, после је релативно једноставно. Качим ти .kmz са мојом рутом, само отвори фајл у Google Earth-у. 20120621.gpx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nidzola 1 Napisano Jul 11, 2014 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan @Aleksandar NS, @Velja2w Preprosle godine smo bili na Lefkadi dva para, smestaj smo trazili bez agencije smestili smo se u ovom hotelu: http://www.adani.gr/ platili smo 200e po osobi nocenje sa doruckom, klima, wifi itd... Sve je bilo super, i sama pozicija smestaja je ok jer su sve plaze na zapadnoj strani koje su lepe. Inace nase agencije rade samo Nidri. Ako treba jos neka informacija tu sam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar NS 141 Napisano Jul 14, 2014 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA Prijavi odgovor kao problematičan @ nidzola Hvala.... imas PP, da ne bagujemo temu ovde koleZi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Jul 17, 2014 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje, nije bas skroz vezanp za tvoj problem, ali valjda mi neces zameriti... Putujem na Lefkadu sada u avgustu, idem na slepo... reci mi koje su sanse da nadjem smestaj tu bez ikakvih agencija tj znas li ti ista o tome, dal si upucen? I znas li cene smestaja, mozda.. ? Mozda i neka preporuka za smestaj?? PS: Cilj nam je Lefkas, od 04.08. a ide nas 4, tj, dva para... caos, ja idem da jedrim pa nisam ni gledao smeshtaje.. ali booking.com je uvek pouzdano reshenje i garancija da cu bez stresa imati smeshtaj na skoro bilo kojoj lokaciji na koju sam ishao do sada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Jul 17, 2014 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan @doktor @mitrowsky hvala kolege, mislim da je ovo onda najbolja ruta... ne rizikujem sa tim malim prelazom.. jurim ka toj vlori shto pre i na gore bi trebalo biti sve kul.. navodno 10-11 ujutru najkasnije mogu da rachunam da cemo krenuti iz lefkade.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Jul 17, 2014 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan inache, proshli put sam ushao u 23:45 u albaniju iz pravca soluna... imao sletanje sa puta izbegavajuci kola u suprotnom smeru oko 2-3 ujutru... trazhio smeshtaj oko 4 ujutru.. sutra oko 10 nastavili dalje.. posle bilo sve super... tako da sam valjda pehove sa albanijom ispucao a ovog puta izbegavam noc u shiiiirokom luku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Jul 17, 2014 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Mi iz CG kad idemo u bratsku Grcku preko AL idemo sledecom putem pa bih i tebi preporucio. Mislim da ti nije problem jer sam ja lagano za dana stizao od Svete Gore do PG. Lefkada- Janina- Gravena- Kastoria , Od Janine do Kastorio je autoput koji se ne placa, skoro da i nema saobracaja i vozis gas patos. Jedino imas policiju po zavrsetku autoputa ka granicnom prelazu Kristalopigi. Od granice ides ka Korci , dobar je put pa prije Korce skreces desno ka Pogradecu, malo prije pogradeca ima serpentina ali nista strasno pa pored Ohridskog jezera sa AL strane prema Elbasanu. Od Elbasana se gradi autoput prema Tirani i veliki dio je zavrsen pa se samo neke vezne dionice voze starim putem. Po izlasku iz Tirane najlakse ti je skrenuti ka aerodromu pa pored aerodroma na Fush-Kruju tj prije Fush Kruje prolazis ispod nadvoznjaka posle koga se penjes na isti i ides za Lesh pa Skadar. Prije Skadra imas kruzni tok i tu ides preko mosta za granicni prelaz Sukobin. Ovo je moje najbolje iskustvo sto se tice AL a imam par drugova koji su bar 3 x mjesecno na putu za Grcku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Jul 18, 2014 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan uf, dileme dileme ovo tvoje prichash za kola ili motor? ja idem kolima od 1400cc i troje ljudi u njima 100km vishe ali malo vishe autoputa kroz grchku.... albanski deo izadje skoro isto... samo je pitanje od ove dve rute koja je bolja za kola tj brzha.. ja mislim da je manje vishe isto, cheka me preko 10 sati vozhnje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Jul 18, 2014 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan @ Aleksandar NS Ne znam koliko si platezno sposoban, ali rodjeni brat je pre 3 godine isao u jul/avgust terminima na nevidjeno sa devojkom i mogu da ti kazem da su jedva nasli smestaj, maltene po mraku, nakon pola dana trazenja, i to su ih posteno odrali i jos uslovili da napuste apartman nakon 3 dana boravka zbog drugih gostiju. Da li oni bas nisu imali srece ili sta je u pitanju, ali na tvom mestu konsultvovao bih booking.com za svaki slucaj. Da stvar bude jos gora bratovljeva tadasnja devojka je bila turisticki radnik i stvarno ima dobar nos za takve stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Jul 18, 2014 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam o putovanju aututom,ja sam isao u zadnje 2 godine 4x sa kanguom 1,5 . Kroz Grcku ti je skoro sve polupust auto put bez naplatnih rampi i tu stedis dosta vremena. U AL ima svega i svacega od auto puta, auto puta u izgradnji , serpentina ali ovuda je provjereno najbolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar NS 141 Napisano Jul 18, 2014 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA Prijavi odgovor kao problematičan @Rolle2010 Auuu bracala, sad si me gadno uplasio... Ovi moji svi zapeli da idemo na slepo. A to su oni isli na Lefkadu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Jul 18, 2014 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Pitacu sutra za detalje posto verujem da sad spava pa ti prenosim utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar NS 141 Napisano Jul 18, 2014 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Jul 19, 2014 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Evo pitao sam burazera. Bili su dole pre 3 godine. Oni su krenuli 3. avgusta. Pokusali su u tri mesta da nadju smestaj. Prvo su krenuli optimisticki od smestaja na plazi pa ka periferiji i nigde nisu mogli da nadju smestaj za duze od 2 dana i pritom su im trazili od 50 do 70e po danu za njih dvoje. Grci su dole jako ljubazni i zele da pomognu, cak su im i oni trazili smesta ali je sve bilo puno. Na kraju su posle celog dana trazenja, maltene po mraku nasli smestaj na periferiji Vasilikija gde su platili 50e po danu, a smestaj je bio srednje zalostan. Jos dodaje da su plaze prelepe, ali samo za slikanje jer je jako ostro kamenje(papuce su obavezne), a na jednoj od plaza ih je zamalo podavio talas. Na najpoznatiju plazu sa gomilom stepenika treba ici jako rano jer se formiraju kilometarske kolone, a za samo stepeniste treba dosta kondicije. Talasi su dosta cesti i kad su mnogo veliki definitivno ne treba se kupati. Burazer ima 110kg misica, pola zivota je kao i ja igrao ragbi i vise je nego jak i stabilan na nogama a talas je opet uspeo tako da ga preklopi da ga je zabio u dno, a burazer je mislio da mu je polomio kicmu. Njegova devojka je iz tog talasa izasla sa skroz krvavim nogama. Lokalno stanovnistvo inace stoji sa strane i pomaze ljudima da izadju iz vode ali dzaba kad te preklopi talas. Dole dolaze uglavnom italijani i nemci pa su i cene prilagodjene njihovim primanjima. Ako vam nesto znaci u jednom od mesta postoji Lidl market, ne seca se u kom, a njima se cak isplatilo da se cimaju iako nisu bili blizu. Ima puno bajkera i ako izuzmemo skutere 80% su GSovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar NS 141 Napisano Jul 19, 2014 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA Prijavi odgovor kao problematičan Cool,.. korisne informacije.. Hvala ti puno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Jul 20, 2014 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da pomognem i ja malo u vezi Lefkade. Sto se tice smestaja najbolje je smestaj rezervisati pre puta. Jul,a pogotovo avgust je prepun turista (najvise Italijana) tako da se smestaj teze nalazi. Nije nemoguce naci smestaj,ali cete se dobro pomuciti. Smestaj pokusajte OVDE da trazite. Slobodno kontaktirajte vlasnika, odgovorice vam sa svojom ponudom i ne libite se da trazite nizu cenu-mozda i uspe. Sto se tice mesta, po meni, najbolji izbor bi bila zapadna obala (npr. Agios Nikitas) jer su sve lepe plaze na ovoj strani i ovo je najbolja pozicija da vam bude baza. Plaze su lepe i do njih se mora obavezno prevoznim sredstvom. Siguran sam da necete biti na jednoj plazi sve vreme. Plaza sa najvise stepenika je Egremni (mislim da ima 350 stepenika i treba vam dobra kondicija da ih savladate, pogotovo u povratku). Ako idete automobilom parking za plaze se placa (najmanje 2 evra,a najvise 5 evra), ali vi to necete platiti jer cete kao i vecina parkirati pored puta. Za motor se negde placa,a negde ne, ali cete ipak i motor ostaviti negde pored puta u ladovini. Na neke plaze (Milos plaza) necete ni moci da idete ni jednim prevoznim sredstvom vec iskljucivo pesaka ili brodicem (3 evra u jednom pravcu - po meni bolje ici kozjim stazama pesaka). Ako idete u kamp onda idete u mesto Agios Nikitas i tu imate kamp "Kalamitzi" (odmah pored EKO pumpe). U blizini je istoimena plaza. Sto se tice cene goriva na Lekadi: evro dizel se kretao od 1.30-1.35, bezolovni 1.70 pa navise, auto gas je bio 0.80.-0.83. Cene u kaficima i restoranima su otprilike ove: pivo 2.5-3.5, frape 2-2.5, pita giros 2.5-3, giros porcija 6.5-7.5, musaka 6.5-8 (obavezno probati-fenomenalna je)... U mestu Levkas imate LIDL i on se nalazi na izlazu iz mesta na putu ka Nidriju, sa leve strane. Ako treba jos neka informacija slobodno pitajte. Evo i neka slicica: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Avgust 12, 2014 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja da se javim i zahvalim za savete svima... elem, osim parcheta kod ohrida, sve su jako dobri putevi, chak i za kola... ali to tu parche je bash katastrofa ... od tirane na gore je dosadnoooo... i guzhve su velike... tirana je pakao za proci, rade onaj autoput kroz grad i dalje... skrene sa autoputa kroz favele i cigamale... makadami i kartonske kutije.. trebalo nam je bash dosta da se probijemo kroz tiranu... sve u svemu, juzhni deo albanije je preeeelep! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...