GIXER 0 Napisano Jul 10, 2014 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Trebao bih jedan savet, desilo mi se na Hayabusi da su mi pregorele one tri žute žice što vode od alternatoru prema rehleru. Interesantno je da obično izgori na konektoru jer je tamo naj slabiji spoj, ali meni su riknule na dva mesta i to negde oko sredine. Ali nisam jedini, znam lika sa SRAD-om da mu se to isto dogodilo. Zašto se to dešava ? Hvala puno unapred ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 10, 2014 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan prevelika struja iz alternatora, pretanke žice, loša izolacija i jako loši kontakti. Dobar serviser neka zameni to debljim i sa mnogo kvalitetnijom izolacijom, a svakako prvo provjeriti maksimalnu struju koju sisa motor. Da li si stavljao jače sijalice u farove, dodatne skarabudževe??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Jul 11, 2014 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan prevelika struja iz alternatora, pretanke žice, loša izolacija i jako loši kontakti. Dobar serviser neka zameni to debljim i sa mnogo kvalitetnijom izolacijom, a svakako prvo provjeriti maksimalnu struju koju sisa motor. Da li si stavljao jače sijalice u farove, dodatne skarabudževe??? Hvala ti na odgovoru. Ništa nisam dodavao. Čak sam mislio to, da stavim bolje i deblje žice, ali nisam mogao da nađem neke sa kvalitetnom silikonskom izolacijom. Motor mi ima 130.000 km i baš se vidi kako se izolacija od mukotrpnog života stvrdnula. :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 11, 2014 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Godine, los materijal. Kupi za "dva broja" deblje i sa bas dobrim materijalom (silikon), dobro ocisti kleme na regleru i alternatoru, a kleme na kablovima stavi da su bakarne i dobro ih zastiti od vode / vlage / prasine koja moze da se zavuce okolo njih i da pravi smece pa da pocnu da oksidiraju. Zbog povecanog otpora - oksidirali kontakti pocnu da se greju, prenosi se na provodnik, strada losa izolacija i eto haosa ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jul 11, 2014 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Najpametnije bi bilo promenuti sve tri zice celom duzinom. To bas I nije jednostavno, jer treba da se skine dekna sa namotajem alternatora.. Drugo resenje je odseci nagorele kablove I nastaviti ih(obavezno zalemiti! ) bakarnim kablom 2.5 kvadratna milimetra sa silikonsom izolacijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5958 Napisano Jul 11, 2014 Drug član, 1376 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan I meni na zx12 je bio taj problem, samo na konektoru, pa sam promenio isti. Ako menjas zice celom duzinom,mora se poceti skidanjem namotaja, al ja bi ti preporucio da uradis samo onako kako ti je Joska rekao, pa termo buzir, pa ako hoces izbaci konektor prema regleru ,i zalemi direktno. Mislim da neces imati posle problema. Na tim velikim kubikazama , alternatori prave bas jaku struju, e sad visak se gubi u vidu grejanja zica, reglera, sve je to normalno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Jul 11, 2014 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ekipa na odgovorima,. Tako ću nekako i napraviti, nove žice i gass. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...