Jump to content

Moto Zajednica

Kišni godišnji

Recommended Posts

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Canon 550d, a od objektiva sam nosio Canon 17-85mm IS, Samyang 8mm, Jupiter 37A 135mm, Helios 44-2 58mm.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5563 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Pa tebi je jedan kofer bio rezervisan samo za foto opremu :)

Nije baš ceo, ali ... :)

Izgleda da se isplatilo! :takoje:

• Zlo i naopako, 545 postova
  • Motocikl: Kao da nema

...Samyang 8mm...

:ooo::ooo::ooo::ooo::ooo::ooo:

vise me opcinjava kako lepo radis u lightroom ili sta vec koristis od samog putovanja :)) kudos za slike

Put nas iz Ohrida vodu u Grčku. Plan je da idemo preko Olimpa ka Platamonasu, gde nas čeka Bobs sa svojom porodicom. Deo Makedonije, u kom smo se vozili, bio je sa sjajnim pejzažima. Mogu reći da smo uživali u vožnji. Jeste da je put rupa, ali ne smeta nam to previše, jer je priroda izuzetno živopisna.

YdLJivC.jpg

JiIDzFH.jpg

4bAURxQ.jpg

Nakon što smo prešli u Grčku, dešava se obrnuta situacija. Putevi su odlično održavani, sa zadovoljavajućim ograničenjima, i za divno čudo u tom kraju besplatni. Sa druge strane, priroda se vidno menja, i umesto zelenila dobijamo poprilično puste pejzaže, sa dominantnom žutom bojom. Većem rastinja skoro da i nema, sve je u stepama i pokojom njivom. To nam je vrlo brzo postalo zamorno, pa smo ubrzali tempo.

XHQ3Nr3.jpg

MIGtfVm.jpg

WqeC57O.jpg

Nažalost, opet kiša. Oblaci nam nisu dozvolili da pređemo preko Olimpa, pa to ostavljamo za neko drugo vreme. Na kraju smo ošli bukvalno okolo Olimpa, pa se vratili ka Platamonasu.

BNkZcok.jpg

W1L9G4J.jpg

8hG28Xj.jpg

Zamornu vožnju, veliku vrućinu, i razočarenje što nema ništa od osvajanja Olimpa, malo je popravio jedan deo puta sa sjajnim krivinama, i dovoljno širokim putem da može da se uživa.

YcVt2Yi.jpg

2oJLeu7.jpg

zmMRl2p.jpg

nQ6t1Zz.jpg

8eBDVg3.jpg

• Podržavam 1

Predveče smo u Platamonasu. Bobs nas dočekuje na motorčetu, dozujavši za sekund, nakon što smo ga zvali. Sad mi je krivo što ga nisam fotka u tom izdanju. Nismo pošteno ni sišli sa motora, Bobs već priprema roštilj....pa njemu je rođendan, došli smo baš na taj dan. :)

1KJWlzS.jpg

wGbyygQ.jpg

U Platamonasu smo ostali dva dana, više stvarno nismo mogli. U kampu smo sjajno ugošćeni. Bobs je od svoje kamp kućice napravio pravu, malu, vikendicu, sa sve ogradicom, i psom u dvorištu. More je daleko toplije od crnogorskog, a i plaža je malo bolja. :) Ovim putem bi se zahvalio Bobsu na sjajno gostoprimstvu, jer sam se osećao kao kod kuće u tom okruženju.

ceYJqIr.jpg

XycPkDo.jpg

e7S9Z7d.jpg

OuLF1PG.jpg

7rhAnpU.jpg

Mali Lazar, verujem da najviše uživa ovde. Šeta se po celom kampu, non stop priča sa Grcima, naravno, na samo njemu poznatom jeziku. Sve komšije redovno ga pozdravljaju, i daruju mu slatkiše.

h8nHVx8.jpg

atUUidq.jpg

• Podržavam 2

Bliži se i naš povratak kući. Prešli smo već dosta, videli svašta. Da sam malo detaljnije planirao, možda smo mogli to vreme iskoristiti i bolje, ali svako putovanje, gde god bili, nosi svoje.

U želji da uštedim na gorivu, jer je u Grčkoj malo skuplje, nisam sipao pun rezervoar, nego tek onoliko koli mislim da je mi treba.... U Makedoniji, opet, uveren da ja imam dosta goriva u rezervoaru, sipam samo za preostale Denare, ali ni blizu vrha rezervoara. To mi se obilo o glavu, jer ipak stalno vozim auto putem, i potrošnja je veća. Motor se gasi negde kod Velesa, i na rezervi se isključujem i silazim u grad. Imao sam sreće ovaj put, pa sam brzo našao pumpu, i moja lenjost da promenim novac, nije mi se obila o glavu.

To veče, spavamo kod još jednog bajkera, Žike iz Sokobanje. Žile i njegova porodica, maksimalno su se potrudili na se osećamo prijatno, i da nam ništa ne manjka.....Zaječarca nije moglo da zafali, pa smo zaglavili do 2-3 sata ujutro pričajući o svim mogućim temama. Sad mi je pomalo i neprijatno, jer je Žile rano išao na posao, pa posle za Niš. Verujem da je teško izgurao dan. :D

joA1NDT.jpg

9mEUHY5.jpg

tnQjOQi.jpg

• Podržavam 1

I Žiletu bi se zahvalio na izvanrednom gostoprimstvu, i nadam se da ćemo se srestu u skorije vreme, jer se moram popeti na vrh Rtnja.

exmO76u.jpg

YwUs9ai.jpg

ALb8w0D.jpg

1sOgEoh.jpg

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja