M1loš 0 Napisano Jun 29, 2014 U prolazu, 12 postova Lokacija: Montenegro Motocikl: Benda BD 50 QT-4 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Imam skuter Benda BD 50 QT-4 50kubika 3.7KW - 2006 godiste Imam nekoliko pitanja u vezi njega posto sam totalni pocetnik i apsolutno ne znam nista. Motor sam dobio na poklon. Kao prvo koje gorivo trosi ovaj motor? Po onome koliko ja znam sipa se samo benzin? Ali sam negdje cuo da idu neke mjesavine ili valjda ulje? Motor je zadnji put vozen prije godinu dana i onda se ugasio odjednom i vise nije hteo da upali. Ostavljen je u garazi i tako je stojao do dan danas. Danas bih trebao da idem kod majstora da vidi sta je kvar. Inace skuter od kad ja znam palio se na kurblu jer valjda mu je slab akumulator... Znaci pored goriva interesuje me sta bi mogao da bude kvar? Sta da provjerim sto se svega ostalog tice da zamijenim od djelova da bih ga doveo u vozno stanje. I na sta trebam da povedem racuna. To su neka moja pocetnicka pitanja da bih ovaj motor doveo u vozno stanje pa kasnije iskreno se nadam da cemo nastaviti da se druzimo. Takodje sve savjete koje imate da mi date slobodno pucajte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Jun 29, 2014 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U rezervoar sipas benzin, nema mesavine posto je 4T agregat. Ulje se ispusta sa leve strane dok se f. ulja nalazi sa desne strane ( 17 gedora za ispustanje i skidanje filter ulja ) kojeg mozes oprati/odmastiti i vratiti nazad. Da bi ga doveo u vozno stanje trebao bi zameniti akumulator, ocistiti karburator, zameniti f. goriva, f. vazduha prekontrolisati, proveriti slavinu goriva, proveriti varnicu ujedno i svecicu, zam. mot. ulje ( 5W40 700ml ), proveriti ulje u reduktoru ( 80W90 oko 120ml ), otvoriti CVT i prekontrolisati stanje kaisa, rolnica, klizaca tj celokupnog prenosa ili ti srecno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1loš 0 Napisano Jun 30, 2014 U prolazu, 12 postova Lokacija: Montenegro Motocikl: Benda BD 50 QT-4 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na ovako opsirnom odgovoru puno ste mi pomogli. Intresuje me jos jedna stvar. Kupio sam novi akumulator i sad u njega treba da se uspe ona kisjelina. Pa su mi rekli posle sipanja da treba pola sata da stoji i da posle toga namontiram. Da li onda normalno da ga upalim ili na kurblu? I dobio sam neku malu iglicu nijesam siguran za sta ona sluzi i kako se tacno sipa kiselina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Jun 30, 2014 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U pakovanju trebao bi dobiti sledece: - akumulator - dva srafa i dve matice za kleme - kiselina - gumeno providno crevo - poklopac ili plasticni cepici Kada sipas kiselinu u aku, ostavi ga min. pola sata da odstoji, zatim stavi cepove ili poklopac i namontiraj na motor. Aku je min. 80% pun od svog kapaciteta i paljenje bi bilo pozoljno uraditi preko kurble. Kad upali, provozaj se pa probaj start na dugme. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1loš 0 Napisano Jun 30, 2014 U prolazu, 12 postova Lokacija: Montenegro Motocikl: Benda BD 50 QT-4 Prijavi odgovor kao problematičan Da sve to imam a za sta sluzi "gumeno providno crevo" ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Jun 30, 2014 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Prilikom rada motora dolazi do punjenja akumulatora od strane reglera, cim se puni dolazi do blagog isparavanja kiseline iz akumulatora i preko oduska-creva usmerava se van motora jer bi u suprotnom ( da nema tog creva ) doslo do havarije na instalaciji i dzekovima koji se nalaze neposredno uz akumulator ( kuciste osiguraca, razni dzekovi, automat/rele anlasera... ), kontakti bi bili nagrizeni da ne kazem pojedeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1loš 0 Napisano Jul 1, 2014 U prolazu, 12 postova Lokacija: Montenegro Motocikl: Benda BD 50 QT-4 Prijavi odgovor kao problematičan Sipao sam kisjelinu ali nije presla preko celija skroz. Da li moram dodati destilovane vode dok ne prekrijem celije? A sto se tice crijeva to ja i ne bih nazvao crijevom dobio sam iglu neku malu i providnu cjevcicu dugu 3mm i nemam pojma gdje to uopste ide i da li treba gdje da ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1loš 0 Napisano Jul 18, 2014 U prolazu, 12 postova Lokacija: Montenegro Motocikl: Benda BD 50 QT-4 Prijavi odgovor kao problematičan Poz ljudi imam jedan mali problemcic. Motor nece da mi upali tj nekada upali a nekada ne. Uglavnom na pocetku voznje pali odmah ali posle nekog vremena voznje kada hocu opet da ga upalim onda nece neko vrijeme. Struja ne dolazi uopste do svecice niti baca varnicu. Mislim da je problem u nekom plavom pravugaoniku koji mi se nalazi pored akomulatora, napravio sam neke slike pa ako moze pomoc. Dovde uopste ne stize struja Slika 1 Slika 1 A ovo je plava kutijica za koju mislim da je zaduzena da obezbedjuje struju za svecicu zar ne? Slika 2 Za sta sluzi ova plava kutijica? Mislite da je problem u njoj? Jer ne znam sta bi drugo moglo da bude uzrok toga sto ne dolazi struja do svecice... Kako se zove ova kutijica? Da bih znao kako i gdje da trazim da kupim. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Jul 18, 2014 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Slika 1..... bobina miljenko Slika 2........ CDI ( plava kutija ) Moze biti da ti je CDI zveknuo, vlo vrlo moguce ali takodje zna biti i namotaj. Jednostavnije ti je da probas sa drugim CDI-om, ako nije do njega e ondak ces morati menjati namotaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1loš 0 Napisano Jul 18, 2014 U prolazu, 12 postova Lokacija: Montenegro Motocikl: Benda BD 50 QT-4 Prijavi odgovor kao problematičan Slika 1..... bobina miljenko Slika 2........ CDI ( plava kutija ) Moze biti da ti je CDI zveknuo, vlo vrlo moguce ali takodje zna biti i namotaj. Jednostavnije ti je da probas sa drugim CDI-om, ako nije do njega e ondak ces morati menjati namotaj. A sta je namotaj? Kako to izgleda i gdje se nalazi odprilike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Jul 18, 2014 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sa desne strane agregata skini plasticni poklopac image hosting free iza njega skini plasticni propeler upload a gif odvi cent. maticu, skini rotor i docices do namotaja ..... srecno ti bilo, prvo probaj drugi CDI 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...