JAH 0 Napisano Jun 22, 2014 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Nosim se mislju da uzmem neki model iz 80-tih pa me interesuje koji bi od gore 2 navedena primerka bio bolji (kawasaki GPz 550 ili CB 750 F Bol D'or). Trazim primerak koji cu moci da vozim po regionu sa prijateljima. Planiram da ga mozda malo estetski preuredim, nista previse, farba, neko presvlacenje sedista itd. Odavno gledam cafe racere a vidim da su i ovde sve popularnijii, kazem to jer su mi estetski jako interesantni ali verujem da je za neko duze putovanje prilicno nezahvalno imati takav oblik ispod sebe. zato se ne bih previse igaro sa promenom pozicije sedenja i upravljanja vec vise sa bojama i obradama. Ipak nesto celicni ram, zanimljiv agregat su mi bitni. (radi poziranja po gradu ) U svakom slucaju, budzet je naravno mali, ocekivanja velika pa me interesuje sto se tice tehnickih i voznih kaakteristika sta mislite o nekom od ova dva modela. Oba se mogu naci po srbiji za 600-700 evra plus neko sredjivanje pa se nadam da bih za nekih 1000 evra mogao da nekog matorca vratim na asfalt. Naravno dolaze u obzir i neki slicni primerci. Hvala unapred i veliki pozdrav Janko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukac 1341 Napisano Jun 23, 2014 onaj koji oblikuje, 357 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Samo menjam ko ciga konja Prijavi odgovor kao problematičan Tesko ces vratiti "matorca" na asfalt za 1000e.Evo ti moje racunice ;prosle god uvezao iz Holandije Kawasaki LTD750H1 1980god,(imas ga na oglasima-polovni automobili) platio ocarinjen 1000e i krenula igranka.Uglavnom izasao me dosad skoro 2500e ali sednes i vozis bez problema.Druga opcija je da krpis neku krsinu do te cifre 0d 1000e pa krenes 100km od kuce a usput riknu 3 stvari,koliko para toliko muzike. Inace za tvoju informaciju delovi za stare motore su isto skupi kao i za modele preko 2000god,pozdrav iz Moto servisa Lukac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Jun 23, 2014 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Želim ti svu sreću u projektu koji planiraš ali sa budžetom 700+300 eur teško da ćeš dobiti nešto više od glavobolje Ja sam za komplet restauraciju boldorke iskeširao oko 1000eur a sve delove sam kupio preko interneta i uštedeo 200-300 eur koliko bi me izašli ovde. Đavolja je to rabota i rupa bez dna 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JAH 0 Napisano Jun 24, 2014 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na komentarima, videcemo sta me ceka.... pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JAH 0 Napisano Jun 24, 2014 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Peki, uradio si opasan posao, Izgleda vrhunski. Verujem da te je i farbanje i skupljanje originalnih delova izaslo dosta. Ja ne planiram da restaturiram, vec da recikliram, remakeujem, skinem sta mi se ne svidja i tako vozim. Vodim drugara koji je mehanicar pa mi to malo povecava sansu da ne kupim totalnog lesa. U svakom slucaju , ne odustajem sad, probacu pa cemo videti. pozdrav i hvala na komentarima J Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4261 Napisano Jun 24, 2014 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Da bi to vozio treba da imaš para (jer to nije jeftinija opcija),sreće i da voliš u picku materinu! Gledaj da kupiš što bolji primerak. U startu je opravka lakša. Ja sam BMW platio solidno,a stanje mašine extra. Izgled krša,pa je bilo lako i jeftino srediti. Tomosa elektronika sam platio 50€. On zato i sada stoji pod kotobanjom u korpama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Jun 25, 2014 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Da bi to vozio treba da imaš para (jer to nije jeftinija opcija),sreće i da voliš u picku materinu! Gledaj da kupiš što bolji primerak. U startu je opravka lakša. Ja sam BMW platio solidno,a stanje mašine extra. Izgled krša,pa je bilo lako i jeftino srediti. Tomosa elektronika sam platio 50€. On zato i sada stoji pod kotobanjom u korpama... Jbg...ako ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovisacki 1317 Napisano Jul 1, 2014 Marko, 226 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak Prijavi odgovor kao problematičan GPZ 550 je najizdržljiviji iz cele te 550-750-1100 serije. Ne pati od nikakvih dečijih bolesti, i ako naletiš na primerak koji je u koliko toliko solidnom stanju, nemoj ni očekivati neke skorije intervencije. Lanac bregaste se čuje na skoro svakom na leru, ali to nema potreba dirati i nemoj da te preterano zabrinjava. U principu nema ništa od skupih i poznatih problema male boldorke, a tu posebno mislim na njene lance, klizače, španere, drndanje korpe kvačila i slično. Nemoj da te zavara to što Honda ima 16 ventila, Kawa iako ima 200cm3 manje i samo 8 ventila, po performansama bitno ne zaostaje za Hondom, (12,8s 0-400m vs 12,4). Iako su Boldorke izuzetno lepi motori, daleko su skuplji i zahtevniji za odrzavanje. Nemoj misliti da sam pristrasan Kawi zato što vozim GPZ750, samo mislim da ćes se sa skromnim budžetom više navozati sa 550. Znači vidi samo da agregat ne duva preterano, a ostale sitnice, lezajevi točkova, pogonski lanac, to je isto kao i za bilo koji drugi motor. Redovno menjaj MINERALNO ulje, i vozi! U zdravlje! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...