Armani sm 0 Napisano Jun 20, 2014 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Trazio sam po forumu ali nisam nasao temu u vezi Power Comandera, a posto imam problema sa tim otvaram ovu temu...Evo o cemu se radim, imam Dynojet Power Commander 3 postavljen na Yamahi xt660x (nisam ga ja ugradio, bio je vec postavljen kad sam kupio motor) motor radi sve lepo ali mi nefunkcionise commander, sta god da stisnem (bilo koji rezim) motor isto radi bez I najmanjih promena. e sad dali ja nerukujem sa njim kako treba? sta da radim ima li neki mastor za to kod nas ili ko to uvozi (gde se prodaje novo) ? sto se mene tice ja bi to skinuo dole, samo neznam dali se onda nemora stelovati komp ili samo prespojim kablove I cao :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 20, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Na PC III se mape menjaju pomoću PC-ja, ne možeš na samom uređaju da ih menjaš, odnosno nema više mapa u sebi već samo jednu. Skini softver, zakači se USB (ili serijskim) kablom i vidi šta je unutra Onda potraži mapu koja odgovara tvom motoru i upucaj je. Nije teško, sasvim lagano se to radi. U međuvremenu ćeš u softveru moći da vidiš i neke druge parametre rada tvog motora. Vodi računa da mape mogu biti za neki poseban izduv ili fabrički, kao i K&N filter ili fabrički. Tri dugmeta služe za ručno podešavanje i ne bih ti preporučio da ih čačkaš ako tačno ne znaš šta radiš. Ne verujem da možeš nešto da upropastiš, ali sigurno nećeš napraviti ni bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Armani sm 0 Napisano Jun 20, 2014 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan skinuo sam softwer, sad idem da ga otkacim s motora I ukljucim u komp. Gde da nadjem te mape I to ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Jun 20, 2014 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se kačiš na PC3 ako se dobro sećam treba ti USB kabal ali i dodatno napajanje preko jednog konektora na bateriju 9V, pročitaj malo oko toga na PC website (User manual) ili nekom forumu. Možda i motor mora da bude na kontaktu, kada ostvariš komunikaciju možeš da uradi upload mape koja je unutra i sačuvaš je. Nema mnogo mapa za tvoj motor ali možeš da probaš Power Commander Skidanjem PC3 koji je na red vezan sa tvojom jednom elektronskom diznom (vratiš back to back konektore) eliminišeš PC3 i ostaje motor da ti radi sa mapom u tvom ECU. Takođe ako želiš da ostane PC3 na motoru vezan i da bude u funkciji ali da ne modifikuje ECU mapu tada uradiš download tzv ZERO MAP pa ECU signal samo prolazi kroz PC3 a ovaj ga ništa ne modifikuje. Proveri funkciju PC3 da li uopšte radi glavni problem je kontakt odakle skida TPS signal jer tu hoće da se kontakt otkači ili oksidira i to pravi probleme. Na taj kontakt se obično stavi dielektrična mast a ko je nema može i vazelin kao izolator od spoljnih uticaja i početak oksidacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 20, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan @GixxerK6 Ako je PCIII već namontiran mislim da ne treba dodatno napajanje, to je samo ako je otkačen. U svakom slučaju treba pogledati uputstvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Jun 20, 2014 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo moguće, poslednji put sam to radio 2007-me, ima user guide pa treba pročitati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Armani sm 0 Napisano Jun 21, 2014 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam na pomoci odradio sam to bez problema, nije uopste komplikovano sve ima na njihovom sajtu (softver, mape a tu je I manuel sa lepim objasnjenjem) a evo da napisem kako sam ja to odradio ako nekom bude trebalo. Ovako prvo sam skinuo softver odavde: http://www.powercommander.com/powercommander/downloads/powercommander_iii_usb_downloads.aspx zatim sam ga instalirao, skinuo mape sa istog sajta, otisao napolje do motora sa laptopom prikacio kabel ali nije ovaj klasican za USB nego neznam ni kako se zove taj kabel ja sam ga skinu sa navigacije( malo deblja glava) na kompu mi nije nista pokazivalo dok nisam upalio motor, kad se ukljucio program ubacio sam predhodno skinutu mapu (open map file) I sacuvao je (send map) I to je cela prica. jedino nejasno ni je ostalo sta u programu znace one "table" I zasta sluze oni dugmi na PC3? :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 21, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Napisah ti već da služe za ručno unošenje ili modifikaciju mapa, ali treba znati kako se to radi. Pogledaj klip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 21, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Trazio sam po forumu ali nisam nasao temu u vezi Power Comandera, a posto imam problema sa tim otvaram ovu temu...Evo o cemu se radim, imam Dynojet Power Commander 3 postavljen na Yamahi xt660x (nisam ga ja ugradio, bio je vec postavljen kad sam kupio motor) motor radi sve lepo ali mi nefunkcionise commander, sta god da stisnem (bilo koji rezim) motor isto radi bez I najmanjih promena. e sad dali ja nerukujem sa njim kako treba? sta da radim ima li neki mastor za to kod nas ili ko to uvozi (gde se prodaje novo) ? sto se mene tice ja bi to skinuo dole, samo neznam dali se onda nemora stelovati komp ili samo prespojim kablove I cao :D Bila je moja Tema 2008-e ,ali je izgleda izbrisana. Posto sam prosle godine imao preko cca 7800 postova ,a sad 6600. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5780 Napisano Jun 21, 2014 Svakom po zasluzi, 12401 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno nije izbrisana Branko, tu je negde A broj postova ti se smanjio zbog promene načina brojanja postova od pre godinu - dve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 21, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Branko, dođeš mi pivo http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/21336-dynojet-power-commander/ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 21, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...