Jump to content

Moto Zajednica

Super Tenere VS. Africa Twin

Recommended Posts

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Gileta pronašao treću brzinu, pa neje stigao da se javi. Ako pronađe kočnice, javiće se on već od nekuda.

:oda2:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Nisu prokuvale ali malo falilo, bilo mi je dosadno stalno stajati zbog njihovih malih rezervoara. Da je afrika svetski motor imala bi kulturan rezervoar od 28 L kao Super Tenera a ne one igracke sto stalno moras da dosipujesh..

i sa tim rezervoarom od 24l vise predje nego tenera sa 28l :D Mada sam skoro siguran da je ST rezervoar 25l :aha:

Jao tenerasi,20ks jaca Tenera,to vam je glavni argument..pa i tu povecavate cifre kao pecaros ribu :D "jaca" je citavih 7ks ,i 3-4 Nm,a od nekih modela afrike i 30ak kg teza :nanana: To sto vi mislite da ste brzi i besni je sasvim druga prica ,bez argumenata. :lud::oda2:

Make Model

Yamaha XTZ 750 Super Ténéré

Year

1992

Engine

Liquid cooled, four -stroke, parallel twin cylinder, DOHC, 5 valves per cylinder

Capacity

749

Bore x Stroke 87 x 63 mm

Compression Ratio 9.5:1

Induction

2x 38mm CV

Ignition / Starting

CDI / electric

Max power

69 hp @ 7500 rpm --> 62 hp 45.3 KW @ 7500 rpm

Max Torque

49 lb-ft(66 Nm) @ 7650 rpm --> 62.7 Nm

Fuel Capacity (res)

26 Litres + reserve --> kantica 3l

:P

• Drug član, 1953 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Jao tenerasi,20ks jaca Tenera,to vam je glavni argument..pa i tu povecavate cifre kao pecaros ribu :D "jaca" je citavih 7ks ,i 3-4 Nm,a od nekih modela afrike i 30ak kg teza :nanana: To sto vi mislite da ste brzi i besni je sasvim druga prica ,bez argumenata. :lud::oda2:

Kad smo vec kod tezine.

Podaci za afriku:

http://www.bikez.com/motorcycles/honda_xrv_750_africa_twin_1996.php

Podaci za ST:

http://www.bikez.com/motorcycles/yamaha_xtz_750_super_tenere_1991.php

Afrika suva ima 206kg. Dodajte 25 l goriva, ulje, antifriz i videcete da prelazi tezinu super tenere koja je sa svim tecnostima 234kg. Toliko

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Suva 650 ima 185kg i zato je odrala ST na onom testu na terenu, linka sam postavio pre par strana. U enduro testu - na enduro terenu, ST nema sta da trazi pored Afrike 650.

• Drug član, 1953 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Suva 650 ima 185kg i zato je odrala ST na onom testu na terenu, linka sam postavio pre par strana. U enduro testu - na enduro terenu, ST nema sta da trazi pored Afrike 650.

Da, vrlo ozbiljan test :) 3 dokona coveka (kao kad bi smo se skupili nas trojica iz ove teme) i da probamo 5 min motore. Nego Lalajko kad ti tezina motora znaci toliko cudo je da si presao na toliko tezi motor? A,da, pa presao si na nesto bolje. Ali ti bar priznajes da ima bolje od afrike. Samo sto cete jednog dana da shvatite da i ST spada u tu kategoriju (boljih) :)Znaci nije ni sve u tezini (koja nije na strani afrike 750)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Razloga ima vise, a jedan je sto se moje voznje van asfalta zavrsavaju na makadamu (sem one voznje Ravna gora - Divcibare). Vecinom sam na asfaltu, a tu ni Afrika ni ST nisu dorasli GS-u. Ovde sam se bas blago izrazio. Isto tako, GS nije na losem putu za poredjenje sa Afrikom, ali...

Imas dve vrste vozaca koji voze enduro: istrazivace i napaljene.

Napaljeni voze svuda isto - mereci proseke brzina i makismalno postignutu brzinu na terenu. Okolina, suma, predeli, fotografije ... sve je nebitno u poredjenju sa prosekom brzine (pozdrav za Jimmy-ja i Popsy-ja)

Ja pripadam prvoj grupi. Motor je alat za obilazak terena koje nisam nikad radnije posetio, ili reprizno uzivanje u njima. Zadatak mu je da prodje losim ili ocajnim putevima, natovaren opremom i punog rezervoara, i da me izveze napolje sa takvog terena. Naglasak je na prodje, brzina nebitna. GS je odlican motor za istrazivacki motociklizam. Udobno i brzo ce dovesti vozaca neku udaljenu vukojebinu, a za tim ce istu proci bez vecih problema.

Izvinjavam se sto napisah ozbiljan post u ovoj temi.

Imas dve vrste vozaca koji voze enduro: istrazivace i napaljene.

Napaljeni voze svuda isto - mereci proseke brzina i makismalno postignutu brzinu na terenu. Okolina, suma, predeli, fotografije ... sve je nebitno u poredjenju sa prosekom brzine (pozdrav za Jimmy-ja i Popsy-ja)

zaboravio si Rusića :oda2:

:lol::lol::lol:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja