Jump to content

Moto Zajednica

Super Tenere VS. Africa Twin

Recommended Posts

• UruK Hai, 2087 postova
  • Motocikl: ADV

Ma ajte molim vas... mi nikog ne mrzimo, cak sta vise osecanja su totalno suprotna!

Jedina mana su vam ti kvazi motori, al boze moj ... niko nije savrsen!!!

;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Moj barem netrosi kapatke ulja, a tvoja? ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Aj reci ako smes i reci kako je bilo uz Zlatibor a svi u fulu, a Boboska isao iz tebe i kad je covek poceo da kaslje ulje umal nije crko........ ;D ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750

Zašto Chuck Norris ne vozi Africu Twin. Pa ni on nema HRABROSTI za to

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

jbt. pa vama je to osnovno sredstvo za rad, vi imate osnovu da vas oslobode poreza na upotrebu mot. vozila  ;D

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Gledao sam taj film, radi se o Africi koju je deda ovog sa slike poklonio ,ovom sa duzom kosom, na samrt i zaduzio ga da je cuva. Nakon sahrane on ustanovi da je ustvari motor u kvaru i da nemoze da ga upali. U samom filmu sve se svodi na to da on ocajnicki pokusava da je popravi jel mu je san voziti se snjome, ali uzalud. Motor naprosto nece upaliti kao da je sam deda usao u njega.  :o On ga pokriva nazad u ambar i ostavlja ga vremenu...

Nakon nekoliko godina dolazi njegov drugar iz vojske koga dugo godina nije video a niti se cuo snjime. Ovaj ostaje na nekoliko dana kod njega u posetu. Sutradan on igrom slucaja vidi taj cudesni motor u ambaru kakav dosad nije video. Ruznog dezena, visok, samo 200 izgraviran, poceo vec da truli i upituje drugara odakle mu ovo i zasto ga ne vozi. Ovaj mu objasni situaciju i dolazi do zakljucka da bi ga ovaj njegov drugar mogao popraviti.

Tako oni pocese da ga restauriraju, ciste, glancaju i promene neke delove koje su dotrajale. U tom trenutku oni otkrivaju skriveni taster koji bezveze pritisnu... Motor je poceo da se trese i ispusta zvizdujuce zvuke koje su na trenutak zaprepastile dvojicu mladica! Dodavanjem gasa iz Leo vincijevog auspuha izlazio je svetlosni mlaz nalik ni na cemu coveku poznato. Kada je jedan mladic seo na njega motor se izdigao iznad tla a tockovi su se zarotirali za 90 stepeni tj iz uspravnog u vodoravni polozaj, dok su farovi svetleli ultra niskom frekvencijom svetlosti koja prodire kroz sve materije koje su bile u ambaru. Odlucili su se da okusaju svoju srecu na cudesnoj Africi koja je naizgled svetlosnih godina nedostizne tehnologije -Uzleteli su snjome u oblake, cajgeri i same komande gasa pretvorile su se u tridimenzionalni prikaz kontrola koja su povezane sa nervnim sistemom vozaca i tako sprovode u stvarnost svaku zadatu misao. Ubrzo su i shvatili da cajger koji ima samo 200 jedinica brzine nije u kolimetrima vec gm/h koje se koriste na spejs satlovima. Nisu ni bili svesni sta im se dogodilo kada je motor poceo da se gasi i pada velikom brzinom prema tlu. Kako su velikom brzinom padali prema tlu, vazduh oko njih poceo je da se usijava topeci cak prednji branik koji zakacinje u sus pleh izradjen nano-carbon materijala. Udarili su takvom silinom o tlo da je nastao veliki krater u pesku na obali gde su se uheftali. Temperatura same afrike i vazduha istopilo je sav pesak oko njih i pretvorio ga je u staklo.

Nasi junaci bili su satima u nesvesti, vec je pocela zora da svanjava kada su dosli k sebi. Jos uvek zbunjeni kako su bez povreda i ijedne ogrebotine, kao i neostecenim motorom preziveli sudar o tlo, shvatili su da im defend shild ostao jos nekoliko sekundi aktivan nakon prestanka rada masine.

Bili su zbunjeni, nasli su se na plazi prokrivenom svetlucajucim staklom. Stali su na noge i otresli se od prasine i poceli da obilaze teren na kome se nalaze. Odma pored plaze uocili su veliki grad, prepun nebodera i malih ljudi koji cekaju na svakom semaforu u hordama. Ni vozila nisu bila kao nasa, bila su dosta modernija i bez izduvnih gasova. malom boljim zapazanjem videli su da se mahom voze Toyote, Mazde, Honde, Suzuki, Yamahe i Kawasakijevi. Nigde juga nigde stojadina.. Au u koje smo mi sranje upali. Nema cak ni jednog BMW-a, aha ima znaci i dobrih strana. Pokusali su da se sporazumeju sa tim narodom ali nisu razumeli sta oni mrmljaju, pomislili su cak da li nisu mozda bolesni jer su svi bili zuti i spljostenih ociju kao da su ih ose, pcele i sve ostale bumbarolike zivotinjke napali..

Sta ce, kako ce, odose oni u neki servis gde pise Honda. Usli oni unutra i pitaju: Daaaa liiiiiiii znaaate pooopraaavljaaate mooootooori?

Svi su ih popreko pogledali, a jedan ih upita: Ste vi Srbi? - A jes vala otkud znas? -Pa vidim fino govorite Japanski... -Sta Japan, sta cemo mi u Japanu, pobogu, kako je to moguce??! -Hiroshima je poznata po strancima koji se pojavljuju niodkud. Zamolili su starog mehanicara da dodje i pogleda njihov motor koji je ostao u kreateru na plazi.

Nebo je bilo tmurno, duvao je jaki vetar sa mora koji se jos vise ubrzavao od staklene plaze. More je bilo uzjurano, sa velikim talasima. Prisli su krateru, a stari sensei ostao je bez daha i glasa kada je ugledao motor, prebledeo je. Mladici nisu razumeli cemu takva uzjuranost?! A starac je mukotrpno vadio rec po rec iz usta... A.. Frica.. Twiiin ! Oooo... ooohh..  :o

- Majstore zasto ste se toliko uzjurali oko ovog motora i kako da ga upalimo jer nemamo goriva?

-To je nemoguce. Ova motor je davno prestao da se proizvodi kao i izvor energije koji ga pokrece..

- Koji je to izvor?  ???  :o

Nastavaku sledecoj epizodi..  ;)

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Bracala moras da menjas dilera,ovo ti mnogo jako! ;D ;D :P

A ne ne moj diler mi daje samo jaku i kvalitetnu robu, hehe jako.. pa vi niste ni znali da ima jace robe od vase zato i toliko precenjujete svoje trafhedove... Ljudi ima jaceg i mnogo lepseg stuffa od tog vaseg i nosi prefix Super...  ;)

• Svrati ponekad, 222 postova

Bracala moras da menjas dilera,ovo ti mnogo jako! ;D ;D :P

A ne ne moj diler mi daje samo jaku i kvalitetnu robu, hehe jako.. pa vi niste ni znali da ima jace robe od vase zato i toliko precenjujete svoje trafhedove... Ljudi ima jaceg i mnogo lepseg stuffa od tog vaseg i nosi prefix Super...  ;)

Ma kapiram ,SUPER KOFA! ; :P

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

E pa drugari da vam čestitam na našoj temi, a kako sve što valja dobije novu verziju tako će i ovaj forum dobiti novi softwer, za razliku od AT koja se neće više praviti  ;D ;D ;D

Sve najbolje i da vas AT služe kao i nas naše ST  ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja