Jump to content

Moto Zajednica

Super Tenere VS. Africa Twin

Recommended Posts

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

Motul 15w, pakovan 1l 1100 din, a ima i Bardhal 5w,10w,20w pakovan po 0.5l po 550din...

Jageru sto si sipao 15w kad u te vase sklopocije ide max 10ka??? :stabre:

el ima tog ulja u bg-u ..... trebace mi uskoro pa da vidim da iscimam nekog drugara da mi kupi i posalje ...

kolika je razlika izmedju 5w i 10w ?

niko ne zeli da mi kaze adresu i radnju u BG-u gde bih ovo mogao da pazarim ?

http://www.mass.rs/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Tako ide ST posle četvrte generalke... 100.000 samo tako postiže :D

to ide polako da bi Afrikanci mogli da vide, jel su njima veće brzine nepojmljive :P :P :P

Popsy, gde su slike sedišta? 1moto3.gif

eve ga, vraćeno u fabriku...

8qjop_resizeddsc04491.jpg

Povodom želje svakog afrikanca da "upgreduje" svoju afriu, nešto sam gledao po advrideru gde su ljudi ubacivali motor od TDMa 900 (skoro šraf na šraf) i uz ubacivanje olins vešanja i progresivnih opruga se dobija dualsport sa nekih 108 konja (a sve to po ceni novije afrike) pod nazivom "Ubica KTMova" :D :D :D

Tako ide ST posle četvrte generalke... 100.000 samo tako postiže :D

to ide polako da bi Afrikanci mogli da vide, jel su njima veće brzine nepojmljive :P :P :P

Popsy, gde su slike sedišta? 1moto3.gif

eve ga, vraćeno u fabriku...

W5nXd_resizeddsc04491.jpg

Povodom želje svakog afrikanca da "upgreduje" svoju afriu, nešto sam gledao po advrideru gde su ljudi ubacivali motor od TDMa 900 (skoro šraf na šraf) i uz ubacivanje olins vešanja i progresivnih opruga se dobija dualsport sa nekih 108 konja (a sve to po ceni novije afrike) pod nazivom "Ubica KTMova" :D :D :D

da, kako da ne, i sa ovim nejakim agregatom vam pucaju ramovi, zamisli tek sa 900cc sta bi se desilo :nanana:

da, kako da ne, i sa ovim nejakim agregatom vam pucaju ramovi, zamisli tek sa 900cc sta bi se desilo :nanana:

to sa pucanjem rama je izuzetak i desio se prilikom extremne exploatacije čini mi se negde u Rusiji kada je motor bio pretovaren i vožen po ozbiljim vukohebinama a i tada je došao do majstora (sa puknutim ramom). A i pojačavanje rama je više nego jednostavan fix :P :P :P

to sa pucanjem rama je izuzetak i desio se prilikom extremne exploatacije čini mi se negde u Rusiji kada je motor bio pretovaren i vožen po ozbiljim vukohebinama a i tada je došao do majstora (sa puknutim ramom). A i pojačavanje rama je više nego jednostavan fix :P :P :P

opet ti u mene sumnjas, da turam slike puknutih ramova? :P

ih, uvati se čovek za jedan slučaj... kao što rekoh postoji jednostavan način ojačavanja i taj problem je rešen... za sve kojima fali snaga u motoru i koji bi ga sređivali ST je mnogo bolji materijal... pa vidi samo računicu...

ST - 1500 / 2000€

agregat TDMa 500€

olings vešanje zadnje 1000€

progresivne opruge ili vile od KTMa 300-500€

znači da za nekih +- 4000€ imaš zlo od motora spremno na sve i svašta ;)

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Vidi, ja za 3 soma imam "zlo" od motora koje moze da obidje zemlju nekoliko puta, a znam da ce najskuplja intervencija (ukoliko dodje do iste) da me kosta 30 evra 0takoje.gif:D

P.S. E, da ne bude zabune, za mene je: "zlo" = moze da obidje zemlju nekoliko puta 0takoje.gif

Vidi, ja za 3 soma imam "zlo" od motora koje moze da obidje zemlju nekoliko puta, a znam da ce najskuplja intervencija (ukoliko dodje do iste) da me kosta 30 evra 0takoje.gif:D

P.S. E, da ne bude zabune, za mene "zlo" = moze da obidje zemlju nekoliko puta 0takoje.gif

nismo se razumeli, ne misilimo na isto kada kažemo "zlo"... ja sam mislio na vrhunsku mašinu a ti na tugu koju neki nazivaju motorom... a za to da je najskuplja intervencija 30€ govori samo o tome da ako je skuplje ne vredi popravljati :P :P :P

jeste Gošo, to je ta iz rusije... i stigla je do majstora bez problema i pored slomljenog rama... nemoj ja da kopam raspale klipove iz afrike :P :P :P

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

nismo se razumeli, ne misilimo na isto kada kažemo "zlo"... ja sam mislio na vrhunsku mašinu a ti na tugu koju neki nazivaju motorom...

Cekaj, opet se nismo razumeli, pricamo o vrhunskim motorima, ne o vrhunskim klavirima 1nanana.gif1nanana.gif

Hi all, As the title suggests I'm a new member, so here's some goss on myself.

I live in Queensland Australia ( I know a convict ) I have had my s10 for about 5 years and have recently bought another due to a broken frame on the first. I love these things, I tend to do a lot of offroad work through dirt roads & stock routes through out Queensland. Looking forward to sharing some experiences and maybe a ride or two.

thanks

Paul.

One month ago I come back from Libya, my biggest of road journey in my riding history. Unfortunately after 3500 km just before we reach the street, it happen to broke frame on my ST. I look for some Oldest ST or only frame and see the pictures on gallery of GOLDEN FRAME.

It's look more strong then original. Whether somebody now where too by this frame, or any suggestions for some other solution.

Thanks, Climber

So i was traveling on the highway at 30kmh. Anyway i thought (hoped) the jamming had to do with my cut frame and the fact that part of the bike was moved 2cm up and everything will come to normal when the bike would be fixed.

So we fixed it (welded the broken frame - the upper engine bolts issue, added a little more metal on the spot for strengthening, not the great thing that jenna described

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Dakle, Popsy, imao si ti do sada sreće. Vidim ja da ću onaj čuveni narandžasti konopac za šlepanje tenera od sada morati da uvrstim u redovnu opremu za svaku Kepojebinu... :D

• Podržavam 1

• Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova
  • Motocikl: rd07 oca mu jebem

nismo se razumeli, ne misilimo na isto kada kažemo "zlo"... ja sam mislio na vrhunsku mašinu a ti na tugu koju neki nazivaju motorom...

Cekaj, opet se nismo razumeli, pricamo o vrhunskim motorima, ne o vrhunskim klavirima 1nanana.gif1nanana.gif

A gle sto ima odlicna gitarica za smesne pare 1hej.gifhttp://www.limundo.com/kupovina/Muzicki-instrumenti/Zicani-instrumenti/Akusticna-gitara-Yamaha-C40/2299715

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja