Jump to content

Moto Zajednica

Parkiranje u gradu

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Danas ostavih motor u Kneza Miloša na trotoar ispred Privredne Komore (Grada?), a priđe mi radnik obezbeđenja kao tu ne sme da se parkira, kao to je parking Privredne Komore, ja ga pitam gde je obeleženo, a on kaže da će da zove policajca koji tu reguliše saobraćaj, zna ga verovatno.

Trotoar je tu širok oko 12 metara, i ostaje bar 6 metara za kretanje pešaka pored vozila Privredne Komore (zaposlenih?) koja se tu parkiraju, a meni preti mučenik iz obezbeđenja što sam ugurao motor između nekih linija i prostora za drvo.

Ja mu rekoh da zove koga hoće i on ode.

Baš me iznervirao, da mu nije bio onaj policajac na sred raskrnice...

Taj prostor mi odgovara kad idem do banke u Srpskih Vladara (tamo su visoki ivičnjaci pa vozim trotoarem 100 metara), i sad ne znam šta ako me stvarno policajac startuje pored svih vozila. Oni imaju pristup "ne zanimaju me oni nego ti".

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6318 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Što ti bilo teško da parkiraš malo ispod, sa strane...gde god samo ne baš ispred vrata. Ja kad namerim negde da se parkiram (kurir, najbliže ulazu, nema se mnogo vremena za šetnju) ako me upozori službeno lice, pomerim se malo dalje, dva-tri metra je dovoljno da se smire ;)

• Podržavam 2

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3718 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

U Nišu, komunalna policija fotografiše motocikle parkirane van parkinga i potom stiže kazna.

Bogami će lepu paru da prikupe, a i mora se jer su mnogi u predizbornim kampanjama sebi zaradili neko mestašce u državnoj službi, pa to mora i da se plati.

• Podržavam 6

Što ti bilo teško da parkiraš malo ispod, sa strane...gde god samo ne baš ispred vrata. Ja kad namerim negde da se parkiram (kurir, najbliže ulazu, nema se mnogo vremena za šetnju) ako me upozori službeno lice, pomerim se malo dalje, dva-tri metra je dovoljno da se smire ;)

da je bilo obeleženo ne bih parkirao, a parkirao sam do kolovoza bar 20 metara od ulaza.

Nego, to mi je ličilo na devedesete, kad je bilo ko mogao da zauzme trotoar nasino, a sad samo pojedini...

U Nišu, komunalna policija fotografiše motocikle parkirane van parkinga i potom stiže kazna.

Bogami će lepu paru da prikupe, a i mora se jer su mnogi u predizbornim kampanjama sebi zaradili neko mestašce u državnoj službi, pa to mora i da se plati.

U Beogradu su komunalni proterani sa trotoara, jer je to površina namenjena za kretanje i time u nadležnosti policije, kupe i slikaju samo na zelenim površinama.

• Integrisan, 7679 postova
  • Motocikl: TDM 900

Veca je steta da motocikl zauzme parking mesto nego da bude na trotoaru a da ne ometa prolaz a o tome svi vodimo racuna. Logika...

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

meni se do sada nikada niko nije bunio, cak obrnuto.

0namigivanje.gif

par puta kad onako stidljivo parkiram blize nekom ulazu, cuvari/ obezbedjenje me pozovu da stanem bukvalno ispred

• Svrati ponekad, 175 postova

Posto nije obelezeno, realno moze da te povuce..., ali je problem sto saobracajac (ako su ortaci, a on idiot) moze da te zajebava i masira itd. E sada, ako si "cist" po svim drugim parametrima moze i on da te povuce.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 346 postova
  • Motocikl: Suzana je stroj ...

Posto sam polozio za motor pre nepuna tri meseca i jos ne vozim da li moze da mi neko protumaci zakon gde i kako sme da se ostavi motor na ulici jer koliko sam shvatio nemamo prava na parking mesta za automobile iz nekih postova od pre par nedelja kada su kolege htele da ostave masine u javnim garazama u bg ?

• Malinar u pokusaju, 1753 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Skoro sam bio sa bratom u bgu kolima i auto mu odnese pauk, parkirao ispred zgrade, ali ne na parking mesto, vec na povrsinu (beton-nije zelena) iza zgrade (nije ni trotoar). Na moje pitanje coveku, koji ga je o'ladio za 13 crvenih, kome tu auto smeta i zbog cega je morao biti sklonjen, odgovorio mi je da u ovoj lopovskoj drzavi, po nekom zakonu, svaki auto koji nije parkiran na obelezenom parkingu (u prevodu tamo gde se placa) parking servis ima pravo da nosi. Razlika je sto se negde tolerisu, a negde ne. Inace, kad sam ga pitao za motor, rece mi da ne sme da se parkira na trotoaru, ali da ih, za sada, ne nose, sem u slucaju ako je parkiran ispred ambasade ili negde gde bas "bode oci".

• Svrati ponekad, 198 postova

Posto sam polozio za motor pre nepuna tri meseca i jos ne vozim da li moze da mi neko protumaci zakon gde i kako sme da se ostavi motor na ulici jer koliko sam shvatio nemamo prava na parking mesta za automobile iz nekih postova od pre par nedelja kada su kolege htele da ostave masine u javnim garazama u bg ?

Imaju oni ili one , bem li ga kako bi ih nazvao , resetke , sprave , radijatori 0stabre.gif za parkiranje bicikli , cini mi se da s druge stran pise motocikli . Ako sam u pravu , a sad me mrzi da izlazim da proverim 1zvizduk.gif onda se tu mogu parkirati motori . Ima ih po centru , ispred opstina ( mozda ne svih) i sl. mestima .

Zna li neko , ako parkiram uz neku banderu i vezem ga imaju li pravo da seku lanac ?

• Ne silazi, 6318 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Možeš uz banderu, nemoj uz saobraćajni znak. I parkiraj ga paralelno sa ulicom, da zauzima što manje trotoara. Ili ga zavuci uz neki zid.

Ako ima te rešetke za bicikle, slobodno tu, može i malo sa strane.

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Po Novom Sadu sam ostavljao motor opusteno na trotoar, ali tako da ne smeta nikom za prolaz. Nikad me niko nije dirao niti pravio problem... Izbegavam da parkiram na jako vidljive povrsine, tipa trgovi, platoi i ako su neke frekventne zgrade u pitanju tipa posta, banka i ostale...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja