marko966 0 Napisano Jun 10, 2014 U prolazu, 5 postova Lokacija: Rekovac Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drugari Za par dana trebam da izadjem na polaganje pa se vec razmisljam koji ce mi biti prvi motor. Odlucio sam da to bude skuter (ali sa menjacem - dakle Vespa). Moj problem je sto ne znam da li sam previse visok za Vespu posto je nijednom nisam probao a imam 188cm. Uopste nemam predstavu kako bih izgledao na tom skuteru i da li je polozaj previse zamarajuci s obzirom na visinu - planiram neka povremena manja putovanja od po 50-100km. Drugo, vidim da postoje razlike izmedju Vespe NV150 i indijke T5 pa da li neko zna da li je razlika i u dimenzijama ili su to samo neke sitnice ? Trece, nasao sam par vespi u oglasima kojima je potrebno "srediti struju" pa jel mi moze neko reci da li je to skupo odraditi (naravno u servisu) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajche 135 Napisano Jun 10, 2014 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Kopaonik Motocikl: BMW F650, Vespa nv150 Prijavi odgovor kao problematičan Indijke( i NV i T5 su indijke) generalno imaju problem sa strujom, koji ne mora da bude veliki pa verovatno bez ikakvog sredjivanja moze da se vozi. Velicina ta dva modela je ista. Razlikuju se u faru, brzinomeru i malo u sedistu. Nisi previse visok. NV 150 je prvi i jedini motor na koji sam seo u zivotu. dobio ga pre polaganja i evo uzivam vec 3 godine na njemu i sigurno jos duuuugo vremena, posto i kad budem presao na neki drugi veliki motor, vespica ostaje kod mene do kraja sigurno. Osim osnovnog odrzavanja ne trazi nikakve pare, po meni odlican motor. Za razliku od plasticnih skutera, stvarno legendaran izgled i uzivanje u voznji. U delu foruma sa putopisima imas nekoliko putovanja Vespi do Italije, Hrvatske, Grcke. Znaci moze daleko da stigne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jun 10, 2014 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Sve gore navedeno stoji.... Jedna od bitnijih stvari je i sto ces se dobro namuciti kod promene sajli i burzira na T5 u odnosu na NV. T5 ima puno vise kablova ispod sat u odnosu na NV pa znaju nekad da prave problemcice. NV je majka sto se tih stvari tice. Skoljka (zadnji kraj)od T5 se razlikuje od NV. Masine su iste i pouzdane tako da ne moras brinuti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...