Mediterraneo 1805 Napisano Maj 31, 2014 Lovely jubbly, 903 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Krajem oktobra kupih za skuter novu zadnju gumu. Od tada sam presao 5500 km. Danas, dok sam se vracao sa suprugom kuci, guma je pukla. Kada sam se zaustavio ugledao sam ovaj prizor: Vozim vremesni skuter od 250 kubika. Od kada sam montirao novu gumu uglavnom sam se kretao autoputem. Da li se i vama desavaju slicne stvari Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bug1 235 Napisano Maj 31, 2014 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li proveravao da li ti se okrece taj tocak u voznji ili se vuce po zemlji . Koja je godina prozvodnje gume mozda to ima veze 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1805 Napisano Maj 31, 2014 Lovely jubbly, 903 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li proveravao da li ti se okrece taj tocak u voznji ili se vuce po zemlji . Koja je godina prozvodnje gume mozda to ima veze Rotira se, rotira Guma je proizvedena prosle godine. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6443 Napisano Maj 31, 2014 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno ti nesto nije u redu sa skuterom, vidi se kako se guma nepravilno pojela i to bas dosta leva strana vise od desne. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1805 Napisano Maj 31, 2014 Lovely jubbly, 903 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno ti nesto nije u redu sa skuterom, vidi se kako se guma nepravilno pojela i to bas dosta leva strana vise od desne. Ova deformacija je usledila posle incidenta kao posledica pomeranja skutera na parkingu. Guma je pre bila simetricna. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13424 Napisano Maj 31, 2014 Ne silazi, 7540 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sta se to desilo na parkingu? Meni ovo ukazuje na neku asimetricnost. Proveri lezajeve tocka i blokova. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 31, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ubrzavas naglo? Kocis puno zadnjom? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1805 Napisano Maj 31, 2014 Lovely jubbly, 903 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Sta se to desilo na parkingu? Kada sam probao da pomerim skuter guma se uvrnula na jednu stranu, zato izgleda tako "zguzvano" Meni ovo ukazuje na neku asimetricnost. Proveri lezajeve tocka i blokova. Hvala, provericu ovo svakako. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1805 Napisano Maj 31, 2014 Lovely jubbly, 903 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Ubrzavas naglo? Kocis puno zadnjom? Mozda bih ja i voleo da ubrzavam naglo, ali to ovj dedica od 19 leta i malo konja ne postize Zadnju kocnicu koristim umereno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
machinori 288 Napisano Maj 31, 2014 Starfleet officer, 249 postova Lokacija: Canada Motocikl: n/a Prijavi odgovor kao problematičan Meni laiku deluje da je ova gume trebala odaaaaavno na otpad i da bude zamenjena novom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Maj 31, 2014 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan A koliko bi trebalo da traje guma na skuteru meni 5500 km nekako malo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Maj 31, 2014 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Brate, obaraj ga malo i u desnim krivinama, nemoj da skreces samo na levo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
orlovi 594 Napisano Jun 1, 2014 Stara Garda, 274 postova Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nam nisi sve rekao?Ovo je nemoguce..Za 550'0km... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 642 Napisano Jun 1, 2014 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Guma kakva god po mom mišljenju na skuteru od 250 cm3 mora da traje duže od 5500km, e sada po slici mi se čini ili da je možde guma prepumpana ili da se izvitoperila/ iskrivila kao posledica udara u rupu ili nešto slično ili da se optika motora pomerila kao posledica rupe, ishabanih ležajeva, silen blokova ( u principu nemam pojma kako ceo taj sklop na tom motoru izgleda pa donosim zaklučak na osnovu prethodnih iskustava) ili nečeg drugog..... U svakom slučaju greška na samoj gumi mi ne deluje kao uzrok već kao posledica nečeg drugog.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bug1 235 Napisano Jun 1, 2014 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi vezbao za spidvej . razumem da se ´´ukockasti´´ guma ali ovo... Sta se desilo s proslom gumom , jesi bio kod nekog vulkanizera da pitas Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bjbiker 9 Napisano Jun 1, 2014 U prolazu, 17 postova Lokacija: Bg Motocikl: Honda cbf 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, koliko sam razumeo coveka guma je simetricna ali, obzirom na to da je sada prazna, bez vazduha, izvitoperila se prilikom preparkiravanja zato sto je izduvana.... Druze, nesto nije u redu sa gumom, najbolje ti to reklamiraj, verujem da ce prihvatiti nakon provere. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Jun 1, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan A gde je šara po sredini? Što reče machinori ovu gumu je odavno trebalo promeniti. Dobro si prošao. Da li je normalno takao brzo da se potroši...zavisi od kvaliteta, vrste gume, načinu voznje, podloge na kojoj se pretežno vozi itd itd. Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 1, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, koliko sam razumeo coveka guma je simetricna ali, obzirom na to da je sada prazna, bez vazduha, izvitoperila se prilikom preparkiravanja zato sto je izduvana.... Druze, nesto nije u redu sa gumom, najbolje ti to reklamiraj, verujem da ce prihvatiti nakon provere. Upravo tako. Em se vidi da je ravnomjerno potrosena, em je covjek (herman) to jos extra naglasio. Meni jedino sto pada na pamet je da su neke mekane (trkace) pa da su se jednostavno potrosile. Koje Mezler Gume su u pitanju? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6443 Napisano Jun 1, 2014 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, koliko sam razumeo coveka guma je simetricna ali, obzirom na to da je sada prazna, bez vazduha, izvitoperila se prilikom preparkiravanja zato sto je izduvana.... Druze, nesto nije u redu sa gumom, najbolje ti to reklamiraj, verujem da ce prihvatiti nakon provere. Ko da mu prihvati reklamaciju na ovako potrosenu gumu ??? Jel bi mu ti prihvatio da si prodavac ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 828 Napisano Jun 1, 2014 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan Metzeler opet..ima na forumu tema od prosle god gde je coveku pukla na 200kmh.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladabajker 77 Napisano Jun 1, 2014 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan nesto nije u redu sa geometrijom , ili nije bio propisan pritisak vazduha u pneumatiku - po mom skromnom nisljenju i jedno i drugo je u pitanju , svakako se ovo nije desilo bas odjednom... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 642 Napisano Jun 1, 2014 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan @ Spajk: Dugo na svojim motorima vozim Metzeler-e i nikada nisam bio nezadovoljan ali ono što sam primetio da su recimo gume iz 2011 "Made in Germany" a 2013 "Made in China". Razumem da je kontrola kvaliteta ista ali ipak kontam da komponente ugrađene u gumu nisu u dlaku iste.... no i dalje sam mišljena da guma sam po sebi nije uzrok ovoga što se desilo.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1805 Napisano Jun 1, 2014 Lovely jubbly, 903 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega zelim da vam se zahvalim na kolegijalnost, zelji da ucestvujete u ovoj temi i pomognete Mislim da nam nisi sve rekao?Ovo je nemoguce..Za 550'0km... Mozda sam nehotice preskocio neki bitan detalj. Sada cu probati da budem opsirniji. U svakom slučaju greška na samoj gumi mi ne deluje kao uzrok već kao posledica nečeg drugog.... Ovo je stvar koja i mene brine Da nisi vezbao za spidvej . razumem da se ´´ukockasti´´ guma ali ovo... Sta se desilo s proslom gumom , jesi bio kod nekog vulkanizera da pitas Nesto mi govori da bi ovo mogao da bude kljucan detalj u ovoj prici. Koje Mezler Gume su u pitanju? Na zalost ne znam tacnu oznaku Mile u ovom trenutku. Bas gledam na racunu ali ne pise, a skuter je odvezla slep sluzba u depo do ponedeljka. Kupio sam je jer je bila jedina u toj velicini koju je vulkanizer imao u tom trenutku u skladistu. Sve druge su trebale da se porucuju i cekaju. Cinila mi se kao potpuno klasican model Nisam otvorio ovu temu da bih se zalio na lokalnog prodavca guma ili na brend. Otvorio sam je jer na ovom skuteru cesto putujem sa suprugom i posle jucerasnjeg incidenta postao sam zabrinut za nasu bezbednost. U trenutku defekta vozio sam izuzetno sporo, oko 30 km/h, jer smo uzivali u pogledu pored jezera. Da sam isao brze sve se verovatno ne bi zavrsilo tako dobro. Skuter sam uzeo, proslog proleca, od jednog poslovnog saradnika, sa navodno predjenih 19500 kilometara. Ovo mu je uvek bilo 4. ili 5. vozilo u kuci. Bio je drugi vlasnik i skuter je bio u njegovom posedu oko 14 godina. On nije vican voznji dvotockasa. Pao je par puta sa njega. Po njegovim recima u pitanju su bila blaza proklizavanja. Zadnje 4 godine ga nije ni registrovao ni vozio. Pre tehnickog pregleda skuter sam odvezao na servis. Zamenjeni su akumulator, ulje, svecica, pogonski kais ... Gume nisu menjane. Iako su bile stare oko 15 godina izgledale su solidno. Posle predjenih 9000 kilometara zadnja guma je propala na gotovo identicno kao ova na slici. Verovao sam da je guma ostecena u toj meri jer je bila mnogo stara. Vulkanizer ju je zamenio, bez mnogo komentarisanja, i montirao mi ovu novu Mezler. Prednja je i dalje fabricka. No ova Mezler, kao sto vidite na slici, posle samo 5500 km, je u jadnom stanju, i ono sto me najvise brine unistena je na gotovo identican nacin kao i prosla Odrzavam ovaj skuter sam i vodim racuna o servisnim intervalima. Pridrzavam se upustava koje je propisao proizvodjac. Pre 3 nedelje, kada je na satu bilo manje oko 1500 km, proveravao sam ispravnost pogonskog kaisa. Tom prilikom primetih da je guma mnogo potosena posle predjenih samo 4000km. Iako mi je to izgledalo zabrinjavajuce nastavio sam da vozim jer nisam video vidne tragove ostecenja na gumi. Vozim ovo 'prometalo' skoro svaki dan. Putne bzine su oko 70-80 km/h a na auto putu do 100 km/h. Naglo kocim ili ubrzavam samo ako je to bas neophodno, a to se ne desava mnogo cesto. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladabajker 77 Napisano Jun 1, 2014 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan ne verujem da je do pneumatika - jer je i prethodni stradao na gotovo identican nacin. da nije pri nekom od par proklizavanja prethodnog vlasnika doslo do nekog udarca i deformiteta zadnjeg tocka ili viljuske..? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1805 Napisano Jun 1, 2014 Lovely jubbly, 903 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan ne verujem da je do pneumatika - jer je i prethodni stradao na gotovo identican nacin. da nije pri nekom od par proklizavanja prethodnog vlasnika doslo do nekog udarca i deformiteta zadnjeg tocka ili viljuske..? On mi je rekao da su u pitanju bila laksa proklizavanja a popravke samo kozmetickog tipa. Sad' ko ce ga znati Vlado Motor je inace prilicno stabilan. Dobro se ponasa u krivinama. Imao sam pre problema sa podrhtavanjem kormana, ali kako sam skinuo kofer i sredio prednju kocnicu ti problemi su nestali. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...