aca-pn 6687 Napisano Februar 7, 2008 Enduraš, 6517 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Stapovi prednje viljuske izgleda nisu usrafljeni kako treba, pa kad vozim pravo guvernal je malo pomeren u levo, kao da skrecem. Motor ne vuce ni na jednu stranu, kad pustim ruke nastavlja da ide pravo, a amortizeri funkcionisu dobro, tako da mislim da stapovi nisu krivi. Kako to da ucentriram da mi guvernal stoji pravo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1056 Napisano Februar 7, 2008 Drug član, 3016 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Da nije volan kriv???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6687 Napisano Februar 7, 2008 Enduraš, 6517 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nije, kao da su stapovi gore malo zapredeni, pa zato stoji krivo. Okom se to ne vidi ali pretpostavljam da je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki TC 14 Napisano Februar 7, 2008 Svrati ponekad, 308 postova Prijavi odgovor kao problematičan najbolje ti je da ga digneš na centralne nogare ili nešto drugo (gajbu od mineralne, probao treba samo malo snage), tako da ti je prednji točak u vazduhu, raspustiš ona četiri šrafa sa svake strane trouglova, ali ne previše da ti ne ispadnu viljuške, pa onda dok jedan drži volan ravno ti zakreneš točak u stranu od koje beži. Imao sam isti problem na transalu kada sam pao sa njega volan mi se nakrivio na stranu i tako sam rešio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6687 Napisano Februar 7, 2008 Enduraš, 6517 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Otpustim srafove i na gornjem i na donjem trouglu ili samo za jedan trougao ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Februar 7, 2008 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan oba. dodao bih jos da pored pomeranja tocka, krenes i sa obrtanjem samih stapova, i polako "trazis"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6105 Napisano Februar 7, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Nije, kao da su stapovi gore malo zapredeni, pa zato stoji krivo. Okom se to ne vidi ali pretpostavljam da je to ma da tebi nisu krivi nosaci volana ???pogledaj malo i to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6687 Napisano Februar 7, 2008 Enduraš, 6517 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nisu, to mi je prvo palo na pamet. Probacu sa otpustanjem srafova na trouglovima, samo mi se cini da cu tesko da pogodim centar na oko. Izgleda da cu morati da pomerim malo, stegnem, pa provozam da vidim sta sam uradio i tako u krug dok ne ubodem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki TC 14 Napisano Februar 7, 2008 Svrati ponekad, 308 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa tako nešto ćeš definitivno morati da radiš, ja sam ga isto iz više puta nacentrirao, a ovo što ti je Okrad rekao sve stoji osim toga što ne moraš sa točkom pomerati i štapove, jer čim zakrećeš točak i štapovi se zakreću jer su fiksirani za točak. Jedino što ti neko mora držati volan ravno pa ga tražiš, nije to nikakva komplikacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6687 Napisano Februar 7, 2008 Enduraš, 6517 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ok, hvala svima na savetima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Februar 8, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Обрати пажњу на силу стезања троуглова. Ово ти је за мог XL-a, ти види за свог Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 8, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan E, da...jedno pitanje...ima li neki bolji nacin ravnanja stapova od "odokativne metode"? Kako se to moze precizno uraditi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 8, 2008 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan moze se desiti da su krivi trouglovi jer oni trpe mnogo vise od stapova ako nikako ne uspes ispraviti onda pogledaj trouglove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Februar 9, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Nema bolje metode od "odokativne" (bar je ja ne znam), ali prosto je, skoro kao kod bajsa, malo "nastelujes" i probas. Bice to ok, ne brini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Februar 10, 2008 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ako su stapovi na trokutima krivo zategnuti (ili pomaknuti) motor bi trebao vuci u stanu.Prije ce biti da ti samo volan ne stoji dobro. Pogledaj dobro da li ti je volan poravnat s gornjim trokutom. AKo nije otpusti dva vijka sto drze nosace (ispod gornjeg trokuta), otpusti cetiri vijka koji drze volan, stavi sve u centar tako sto ces poravnati rub volana s rubom gornjeg trokuta i polako zategni sve pazeci da ne diras volan. Meni je tu bio kriv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...