Savo993 0 Napisano Maj 9, 2014 U prolazu, 13 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Honda NSR Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me da li je potrebno praviti mesavinu rucnuo, ili je sigurno i ovako kad ona sama mesa? Cuo sam da moze da se pokvari neki zupcanik valjda koji propusta ulje, pa onda motor da ostane bez podmazivanja. Motor je 1990god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1656 Napisano Maj 10, 2014 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan To obicno iskljucuju oni koji su platili skolu ili su imali problema sa pumpom za ulje pa da ne rizikuju, ako vec sumnjas da neki problem postoji ti pravi sam mesavinu dok neki majstor ne pogleda. Mislim da se tada iskljucuje pumpa a da li je dovoljno samo skinuti crevo sa nje ili nekako drugacije to nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Maj 10, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je izvadjena pumpa, mesam rucno. Ispod sedista imam onu malu bocicu od jogurta od 2,5 dcl, stavio flomasterom liniju na 1 dcl i 2 dcl i sipam 2 dcl u nju i kad idem na pumpu, zavisi koliko cu sipati, na 5 litara ide 1 dcl na 10 ide 2 dcl. Prvo uspem ulje u tank pa benzin koji to lepo izbucka i onda kad zatvorim tank jos malo prodrmam motor levo desno i to je to. Ako dugo stoji, pre voznje isto cimnem par puta levo desno da se uzmucka gorivo i ulje a usput cujem koliko ima goriva. Najsigurnije ti je ovako, ne moze zaribati nikako i ne mozes ostati bez ulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savo993 0 Napisano Maj 10, 2014 U prolazu, 13 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Honda NSR Prijavi odgovor kao problematičan Jel mora da se izvadi pumpa, ili moze samo da se isprazni ulje iz boce ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Maj 10, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Pumpa ti je najverovatnije prikacena na radilicu i ako je ostavis da radi bez ulja ne znam sta moze da se desi. Vadjenje pumpe ne bi trebalo da je komplikovano previse, skine se oklop sa te strane gde je pumpa, kod mene sa desne ali to ne mora nista da znaci da je i kod tebe tako, rasarafi se dekla pumpe i izvadi sta ima unutra, vratis deklu, vratis oklope i teraj. Takodje mozes izvaditi i rezervoar za ulje pa ces imati vise mesta ispod sedista. Iz pumpe ide crevo u karb i tu napravis cepic i zacepis na karbu sisicu, cepic mozes napraviti od parceta creva uzmes upaljac zagrejes i stavis u stegu, stisnes, hladnoca stege odmah ohladi crevo, probas da dunes u crevo, ako ne propusta stavis na sisicu i gotovo. Takodje, sajla gasa se racva na dva dela, jedan ide na karb a drugi u pumpu, taj drugi kraj ili odseces ili samo ostavis i pazis da ne zapinje negde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano Maj 11, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan najbolje resenje je crecvo koje ide do karba skini i ubaci u bocu od ulja,kad ga budes prodavao bolje da ima nego ....... i da nebi sve budzio ispocetka i vracao ovako je najbolje ona ima ulja da se podmazuje i tako vrti u krug :-) sisicu na karbu zacepi kao sto je kolega vec napisao, ja sam samo presekao i uvrnuo saraf u crevo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...