Jump to content

Moto Zajednica

Kako podesitit smesu?

Recommended Posts

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

mislim da mi je smesa prebogata gorivom, pa da malo povecam vazduh, da li zna gde se to radi na banditu? model 00-04

skinem danas svecicu i ona je crna

hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Na karburatoru sigurno, trebalo bi da imas saraf za ler gas i za smesu. Problem je sto imas vise karburatora pa bi ih trebalo sinhronizovati. Jednu stvar sto mozes pogledati odmah je filter vazduha. Ako je prljav, ulazi manje vazduha i automatski dobijas prebogatu smesu. Ja bih krenuo od filtera pa to ocistio/zamenio pa ako i dalje nije dobro, sinhronizovao karbove.

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Skini sve svecice, ako su sve crne moze uzrok problema biti prljav filter. Mora se razgraniciti jos nesto, ako je svecica crna i cadjava to je mnogo goriva, a ako je crna i masna to je sasvim drugi uzrok problema. Da se vratimo na pocetak. Ako je crna samo jedna, eventualno dve svecice, radi se o prelivanju tog, ili tih karburatora,a moze biti i previsok nivo goriva. Prelivanje dolazi iznenada, dok se nivo ne moze sam povecati. Sto se tice stelovanja smese, ako nemas iskustva nemoj sam da diras. Smesa i njeno stelovanje se odnosi samo za rad na leru i zavijanjem srafceta je smanjujes, a odvijanjem obogacujes. Ne mozes mu dodavati i smanjivati vazduh i gorivo kao kod starijih motora. Tebi do srafceta dolazi vec napravljena smesa(ler dizna-ler dizna za vazduh), odvijanjem i zavijanjem diktiras koliko napravljene smese ulazi u motor. Svaka promena na karbovima,racunajuci i stelung ventila trazi sinhronizaciju. Pozdrav

hvala za odgovore, desilo mi se juce da upalim hladnog i radi dobro, vozim, radi ok, posle nekog vremena kad ga pustim na ler pocne da trokira (kad se zagreje, dok vozim radi ok sve dok ga prvi put ne pustim na ler) i posle toga trokira pa probije i radi dobro, sad kad uhvatim slobodnog vremena provericu svecice, filter vazduha i filter goriva, kad sam pre neki dan skinuo dve svecice bile su crne cadjave (nisu masne)

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600s

Skini sve svecice, ako su sve crne moze uzrok problema biti prljav filter. Mora se razgraniciti jos nesto, ako je svecica crna i cadjava to je mnogo goriva, a ako je crna i masna to je sasvim drugi uzrok problema. Da se vratimo na pocetak. Ako je crna samo jedna, eventualno dve svecice, radi se o prelivanju tog, ili tih karburatora,a moze biti i previsok nivo goriva. Prelivanje dolazi iznenada, dok se nivo ne moze sam povecati. Sto se tice stelovanja smese, ako nemas iskustva nemoj sam da diras. Smesa i njeno stelovanje se odnosi samo za rad na leru i zavijanjem srafceta je smanjujes, a odvijanjem obogacujes. Ne mozes mu dodavati i smanjivati vazduh i gorivo kao kod starijih motora. Tebi do srafceta dolazi vec napravljena smesa(ler dizna-ler dizna za vazduh), odvijanjem i zavijanjem diktiras koliko napravljene smese ulazi u motor. Svaka promena na karbovima,racunajuci i stelung ventila trazi sinhronizaciju. Pozdrav

...a skracivanje auspuha?kupio sam bandita 2001 god sa navodno sredjenim karburatorima,sve je ok,lep je,ocuvan,agregat dobar...sebringov auapuh je bio malo ugruvan i savijen u gornjoj polovini tako da sam ja uzeo brusilicu i skratio ga na pola,oko 25-30 cm...od onda mi mnogo teze pali,i smanjio mi je sam ler gas,pa sam ga ja malo podizao na onaj crni srafic sa levevstrane,kod karbova...inace pre toga je palio kao mina bez sauga.da li sam smeo sam cackatiboko tog crnog tockica,ili zahteva novo sinhronizovanje? Hvala!!

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

...a skracivanje auspuha?kupio sam bandita 2001 god sa navodno sredjenim karburatorima,sve je ok,lep je,ocuvan,agregat dobar...sebringov auapuh je bio malo ugruvan i savijen u gornjoj polovini tako da sam ja uzeo brusilicu i skratio ga na pola,oko 25-30 cm...od onda mi mnogo teze pali,i smanjio mi je sam ler gas,pa sam ga ja malo podizao na onaj crni srafic sa levevstrane,kod karbova...inace pre toga je palio kao mina bez sauga.da li sam smeo sam cackatiboko tog crnog tockica,ili zahteva novo sinhronizovanje? Hvala!!

Taj crni tockic je samo ler gas i nisi mogao zeznuti nista. Mislim da si u kracenju auspuha napravio negde gresku tj poremetio cirkulaciju izduvnih gasova i povratni pritisak koji je veoma bitan za dobar rad motora. Prvo to resi pa idi dalje. Moze se desiti da ti motor izgubi performanse i pocne da se pregreva, zato je neophodno resavanje tog problema. Pozz

danas napokon skupih malo vremena da pogledam motor,

skinut rezervoar podmazane sajle oko karburatora, i jos neke sitnice, rezervoar ispran, i skidana slavina goriva da se proveri da nije zacepljeno sito, oba sita cista i u redu, iz rezervoara malo izaslo mulja ili cega vec, zamenjene svecice, stavljene ngk, sve sklopljeno upalih motor radi kao sat, nema ni traga starim simptomoma da se gasi na leru ili da trokira, stare svecice su izgledale ovako

i.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja