Arvak 393 Napisano April 30, 2014 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TA 600 Prijavi odgovor kao problematičan Peta je godina od kako u meni tinja zelja da posetim zemlju o kojoj sam pre te 2010. imao toliko pogresno, a ni na cemu bazirano misljenje... Od tada sam o Iranu procitao i saznao mnogo, a zelja je sa svakim novim saznanjem i svakim novim danom bivala sve veca. U medjuvremenu sam bicikl kojim sam ranije putovao zamenio motorom. "Unapredjenju dvotockasa" nema jos dve godine. Nisam neki vozac i svestan sam toga. Trudim se da unapredim svoju vestinu, vezbam... Medjutim, za moje mehanicarske vestine izgleda da pomoci nema. Trenutno znam da skinem plastike sa mog Transalpa i to je manje - vise to. Zaposlen sam i vremena za velika putovanja nema. Vozim vikendima i preko leta uspem da napravim neku turu po okolnim zemljama i tu se mogucnosti za velika putovanja zavrsavaju. Vremena, prosto - nema. Novac je, pak, prica za sebe. Iako sam biciklom putovao sa izuzetno malim budzetima, stvorio sam sliku da mi za putovanje motorom treba mnogo vise sredstava. Toliko novca, opet, nema. Takodje, nisam imao ni nekoga sa kim bih krenuo na takvo putovanje. Da bih obisao Iran na nacin na koji zelim potrebno je dosta vremena, a od malog broja ljudi sa kojima bih se usudio da krenem na takvo putovanje, skoro niko nema te mogucnosti. Krenuti sam, s obzirom na gore spomenuto, zaista zvuci kao ludost... Medjutim, zelja je srecom toliko narasla da je racionalnim odlukama ostavljala sve manje prostora, a sve gore pomenuto pretvarala u mizerne izgovore. Dugo sam razmisljao, vagao, merio, filozofirao i odgovor na sva moja pitanja je uvek bio isti. Ostalo je samo da donesem konacnu odluku. Kazu da je Iran najlepsi u maju, a tada bih mogao da zagrebem i jos koji dan od prvomajskih praznika. Odluka je da krenem 30.4, posle posla. Sa ove tacke gledista - krecem DANAS. Smer: Iran, sve ostalo je nebitno! Plan je da preko centralne Turske dodjem do Irana, obidjem 6500km kroz Iran, pa da se preko Jermenije, Gruzije i severne Turske vratim nazad i da u Beogradu budem 15.6. Po planu, ceo put bi trebalo da iznosi oko 14000km. Ako iz bilo kog razloga ne uspem da obidjem sve sto sam planirao ili se iz bilo kog razloga vratim pre ili posle planiranog roka necu zaliti ni jednog trenutka, jer sto bi rekao jedan moj dobar prijatelj - putovanje je vise od odredista. U skladu sa tim, "plan" ce uvek biti tu negde, ali ce putovanje biti prepusteno samo sebi, pa gde i kako me odvede... U medjuvremenu sam dobio i saputnika. Bogi (@BorivojeKrmak), sa kojim sam i do sada izvozao neke ture, krece sa mnom i vozicemo zajedno neko vreme... Verovatno 20ak dana, kada ce se on okrenuti nazad, a ja nastaviti ka krajnjem istoku Irana. Obojica cemo u povratku ici preko Jermenije i Gruzije koje su se naknadnim istrazivanjem pokazale kao izuzetno zanimljiva odredista, te iako su ovog puta malo u senci Irana, i od njih puno ocekujemo. Pripreme koliko god da su dugo trajale, najvise stresa su donele u poslednjih desetak dana. Karnet za ulazak u Iran smo, recimo, dobili juce, a bilo je veliko pitanje da li cemo uopste doci do njega s obzirom na generalni strajk u AMSS. Ipak i to je sada iza nas. Sta smo pripremili, pripremili smo, za par sati smo u sedlu. Sto se tice putopisa, trudicu se da podelim sa vama maksimum koliko mi okolnosti budu dozvoljavale. Budzeti nam ne dozvoljavaju hotelski smestaj, a pitanje je koliko cemo imati Interneta po pustinjama i zabitima... Takodje, ne nosimo ni lap top, pa cemo videti kako cu se u tim uslovima snalaziti sa tabletom. U svakom slucaju, svesku i olovku nosim, pa ako nista drugo, pravi putopis ce po povratku, nadam se pronaci svoje mesto na ovim stranicama, a do tada cemo koristiti verovatno neke krace forme. Ma zapravo, ko zna na sta ce sve to da lici... Samo da se krene, lako cemo za ostalo... I jos bih iskoristio priliku da se ovim putem zahvalim svima onima koji su dali svoju bezrezervnu, najrazlicitiju i nesebicnu podrsku i bez kojih bi sve ovo bilo mnogo teze ostvariti. Znate ko ste (da nekog od uzbudjenja ne zaboravim) - veliko HVALA! Pisemo se. Pozdrav! 62 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dhm011 26 Napisano April 30, 2014 U prolazu, 52 postova Prijavi odgovor kao problematičan srecno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoguBK 41 Napisano April 30, 2014 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put... Pisemo se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano April 30, 2014 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Srećan i bezbedan put vam želim. Za ono, da nisi neki vozač, nisi u pravu što si dokazao kada smo išli na Mačkov Kamen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano April 30, 2014 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Prvo svaka cast a potom sve najbolje na putu,srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano April 30, 2014 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Srećno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano April 30, 2014 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Srecno, praticemo redovno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1547 Napisano April 30, 2014 Drug član, 1296 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Sretan put i lep provod zelim,cekam putopis.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano April 30, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Sretan put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1181 Napisano April 30, 2014 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Srecno momci Pratim sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano April 30, 2014 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put, da sve prodje kako treba, pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 30, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2434 Napisano April 30, 2014 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast momci - da vas sreća na putu prati, i da se lepo provedete Najbitnije je KRENUTI. Bitno je da se točak zavrti - sve će posle biti lako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeleni 65 193 Napisano April 30, 2014 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Svedska Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na odlucnosti i zelim vam sretan i bezbedan put ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 725 Napisano April 30, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 952 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan srecnoooooo junaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano April 30, 2014 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Sreća prati hrabre! Samo napred, svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano April 30, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Srecno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hidroponika 138 Napisano April 30, 2014 U prolazu, 68 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
detektiv kokni kol 90 Napisano April 30, 2014 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bmw F650gs twin Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, uzivajte u svakom kilometru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vukčević 100 Napisano April 30, 2014 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Neka vas Bog cuva! Srecan put! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 877 Napisano April 30, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 2065 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Срећан Вам пут и у здрављу га провели Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano April 30, 2014 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano April 30, 2014 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Od Seveta (Severian) sam cuo puno lepih reci o Iranu. Prezentaciju njegovog puta u Domu omladine sam pratio sa velikom paznjom i uzivanjem. Zaista cudna i jakoo zanimljiva drzava. Srecno na putu i ocekujemo jedan lep slikopis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokram 63 Napisano April 30, 2014 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put! Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NaMi 175 Napisano April 30, 2014 U prolazu, 65 postova Lokacija: Celje, SLO Motocikl: Benko F650GS TWIN Prijavi odgovor kao problematičan Armenija i Gruzija su odlicna destinacija.... Sretno! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...