GixxerK6 819 Napisano Februar 16, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ponudu da uzmem R1 `05.Zanima me vase misljenje o ovom motoru.Znaci sve do najsitnijih detalja me interesuje a da to nisu podaci koje i sam mogu da nadjem na netu.Prvenstveno bi mogli da pisu ljudi koji imaju ovaj motor i koji su ga posedovali. Hvala. Vozio sam je oko godinu dana i presao 12000km. Boja fenomenalna crvena DRMK- Dark Red Metalic K. Odlican motor, pouzan i brz.Malio manje snage low ali posle 8k ide sve kako treba.Moguc problem sa TPS ali ga ja nisam imao i taj motor koji nije kod mene a presao je vec blizu 40 000km i dalje nema problema radi odlicno. Izvadjen CAT vozi se na olovni benzin nema lambda sonde.Osetljiv na lose gorivo jer se cuje samopaljenje goriva pri jacem dodavanju gasa. Tokom leta kada je toplo ne pomisljaj da se vozikas po gradu zbog grejanja izduvnih cevi ispod sedista, ali taj motor i nije za grad vec za otvoreniji krivudav put.Kocnice odlicne.Potrebna bolja zastita od vetra. To je sve sto bih ja mogao da kazem. Posle Yamahe R1'04 kupio sam Suzuki GSXR1000K6 i to jedva jer nisam mogapo da se odvojim od lepe Yamahe za "ruzan" Suzuki. Kupio sam ga u radnji kao paklicu zvaka, nisam bio bas mnogo happy. Prica je krenula da se menja kada je stigao u garazu i kada je krenula voznja. Motor je blago receno brutalan, znaci nerma nikakve veze sa R1. Isporuka snage uzasna i idealno ravna, motor toliko dobro ide do npr 10000rpm da posle pomislis da ne ide a on ide. Nema grejanja guze.R1 ide takodje veoma dobro ali sve se desava drugacije i sporije.Ne smem da pomilsim koliko konja Yamahi nedostaje npr na 6000rpm u odnosu na K6. Jedino gde bih ja pohvaliio R1 u odnosu na K6 je osecaj kocnice. Mozda ne koci R1 bolje ali je osecaj komande mnogo bolji i lakse se kontrolise i dozira. Oba motora su dobra ali najveca razlika je zapravo u masini. Ide i jedan i drugi ali sta je Suzuki uradio da tako ispegla tu krivu snage meni nije jasno. Yamaha 2007 ima ispod rezervoara ECU i YTCC koji je citav sklop mehanike i elektromotora da bi peglao tu krivu koja je veoma vazna i tek tada ima nekih rezultata. Kupi ono sto ti se svidja ali na Yamahi ne zaboravi na guzu tokom leta to ce ti smetati sigurno a pogotovo ako ne skines CAT koji akumulira toplotu jer tako radi svoju funkciju. Zato nemoj da se vozis po gradu vec paljba van grada. Znam jednog sto je vozio vlazan peskir ispod guze na povratku sa mora. Srecan izbor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bender 75 3 Napisano Februar 17, 2008 Svrati ponekad, 117 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne vredi ni to, greje i izmedju nogu, oko rama. Greje izmedju nogu!? Jao pa to je idealan motor za mene! Mene zanima sledece: Videh ovde da je nov R1 oko 13.000E http://www.motori.co.yu/cena_vise.php?page=49&PHPSESSID=69ed3a1cced4d1383f01842d2b42f0af a da je nov Ducati 1098 oko 17.000E http://www.motori.co.yu/cena_vise.php?page=19&PHPSESSID=69ed3a1cced4d1383f01842d2b42f0af Jel to cena sa svim dadzbinama ili ne? Dal Ducati stvarno vredi tih 4000E vishe? Sta je udobnije, manje greje, lakse za voznju od ova dva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Februar 17, 2008 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Ne vredi ni to, greje i izmedju nogu, oko rama. Greje izmedju nogu!? Jao pa to je idealan motor za mene! Mene zanima sledece: Videh ovde da je nov R1 oko 13.000E http://www.motori.co.yu/cena_vise.php?page=49&PHPSESSID=69ed3a1cced4d1383f01842d2b42f0af a da je nov Ducati 1098 oko 17.000E http://www.motori.co.yu/cena_vise.php?page=19&PHPSESSID=69ed3a1cced4d1383f01842d2b42f0af Jel to cena sa svim dadzbinama ili ne? Dal Ducati stvarno vredi tih 4000E vishe? Sta je udobnije, manje greje, lakse za voznju od ova dva? mojne mi kvaris temu ;D ;D ;D ;D izbor je pao na r1 a utisci na kraju sezone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Februar 17, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Brate, motor je super. Nek' ti je sa srecom. P.S. Jel to ona sto si nudio meni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Februar 17, 2008 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan fala ortak to je taj motor ali je na kraju zavrsio kod mene ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Februar 17, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kolega, svaka cast. Bas mi je drago. Daj neke podatke: km, cena itd. Bas se radujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Februar 17, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ma opusteno i neka te sluzi bolje nego sto bi mene. Kod mene je odluka pala na model '03. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Februar 17, 2008 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Ma da smo mi zivi i zdravi i sreca da nas posluzi a motore da menjamo svake sezone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steve_yam 18 Napisano Februar 18, 2008 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Dogodine opet... Prijavi odgovor kao problematičan predivan motor sta reci nisi se zajebo..e vidis koliko to smeta leti da greje tako ce da bude strava zimi:) kad vozis cupiku jedino ce tvoja cupi da se smeje zadovoljno i nece da joj bude hladno dok ostalima ce zubi da cvokocu:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Februar 18, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vredi ni to, greje i izmedju nogu, oko rama. Greje izmedju nogu!? Jao pa to je idealan motor za mene! Mene zanima sledece: Videh ovde da je nov R1 oko 13.000E http://www.motori.co.yu/cena_vise.php?page=49&PHPSESSID=69ed3a1cced4d1383f01842d2b42f0af a da je nov Ducati 1098 oko 17.000E http://www.motori.co.yu/cena_vise.php?page=19&PHPSESSID=69ed3a1cced4d1383f01842d2b42f0af Jel to cena sa svim dadzbinama ili ne? Dal Ducati stvarno vredi tih 4000E vishe? Sta je udobnije, manje greje, lakse za voznju od ova dva? mojne mi kvaris temu ;D ;D ;D ;D izbor je pao na r1 a utisci na kraju sezone. Ako si pazario cestitam, nema sta ako je motor opticki ispravan i nije padano sa njega lepo ces se navozati, zaista odlican motor za tu generaciju 2004-2006. Ja nisam imao problema bas toliko sa grejanjem nogu i zadnjice jer nisam ulazio medju gradsku guzvu i semafore. Ako imas dobru opremu leti je to izdrzljivo na otvorenom putu. Motor se dosta brzo greje tj dize temp, termo regulacija radi odlicno ali sva toplota ode na vozaca. Kazem ponovo jedina mana sve ostalo je sasvim ok Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Februar 20, 2008 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan jaoooooooo sto je lepa covece...nek je sa srecom i menjaj te zmigavce :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 16 Napisano Februar 20, 2008 Zainteresovan, 548 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Malaguti Madison s200 Prijavi odgovor kao problematičan Extra mashina! Garantujem da ces zaboraviti na sve njene "mane" navedene u prethodnim postovima Aj pa u zdravlju da se navozate.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...