Golub_Y 1 Napisano April 11 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha X-max 250 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/8/2025 at 1:23 PM, Džim Džarmuš said: zovi jamahu Nema ni Barel ni Plattner .... odmah sam ih zvao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub_Y 1 Napisano April 11 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha X-max 250 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/8/2025 at 1:41 PM, Golub_Y said: Hvala @Blaza!! Kontaktirao sam ih. Čekam da im pristigne nova roba i da provere pa će se javiti Stigla roba ali akumulator ne odgovara. I ovaj model je sa onim užim otvorom ... agonija se nastavlja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2475 Napisano April 11 Skuteras, 3774 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da l je moguce da ljudi prodaju motore sa tako nekim specificnim, a potrosnim, delovima i da nemaju to na stanju? Kojim biznisom se oni bave? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 55 Napisano April 11 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Voge SR4 Max Prijavi odgovor kao problematičan Ima u Sloveniji.. cifru ne bih komentarisao.. pa ako imas neku mogucnost nabavke iz SLO... https://www.delta-team.eu/sr@latin/shop/product/akumulator-gt9b-4-26509?page=146 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16778 Napisano April 11 Integrisan, 9525 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, muljaz je napisao: Da l je moguce da ljudi prodaju motore sa tako nekim specificnim, a potrosnim, delovima i da nemaju to na stanju? Kojim biznisom se oni bave? Uvek će neko izmisliti toplu vodu s'namerom. Evo da pitam inžinjere stručnjake..... zašto Burgman ili Silver imaju položene baterije, zašto Afrika sa DCT menjacem ima bateriju kakvu ima, zašto Kawasaki GTR takodje ima specijalu.....? Odgovor je vrlo prost....sve to neko mora da plati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 174 Napisano April 13 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Za GTR ne znam kakva ide, ali ona za Africu je vrhunac LiOn, cena 1000 e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11825 Napisano April 14 BJB Maxi Scooter Club, 4432 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT Prijavi odgovor kao problematičan Ali za Africu 1100 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel333 0 Napisano Jun 1 (promenjeno) U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, imam XMax 250 2008. godiste. Skoro sam primetio da imam ulje u kucistu filtera vazduha. Na glavi motora ima neko crevo koje ide na to kuciste, i kroz to crevo ulje dospeva u kuciste. Da li neko ima predstavu sta je problem tu, i zasto izbacuje ulje kroz to crevo? Promenio Jun 1 član Danijel333 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11810 Napisano Jun 1 Ne silazi, 2689 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Duva na iberlauf? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2475 Napisano Jun 1 (promenjeno) Skuteras, 3774 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Na svakom se vremenom nakupi malo ulja. Valja redovno cistiti - menjati filter vazduha. Ako bas mnogo navlaci ulja onda masina ima problemcic. Desi se i kad padne motor na bok, a ostane upaljen da tu izbaci ulje Promenio Jun 1 član muljaz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel333 0 Napisano Jun 3 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima. Filter i ulje menjam na 3000. Imam dosta dugo, 6+ godina, taj skuter i od skoro sam primetio ulje u filteru, nikad se nije desavalo. Prvi put kad sam primetio jeste kad sam isao za Suboticu sa njim i posle nekog vremena skontam da je zadnja felna od ulja i da je jedna od onih cevcica na kucistu filter puna ulja. Svakako planiram sledece nedelje otici do majstora i proveriti sta se desava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2475 Napisano Jun 7 Skuteras, 3774 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Na tom agregatu znaju karike da stradaju. Pocne da duva, da trosi ulje… Moj Leonardo je imao taj problem. Jednom je zamenjen klip sa karikama, otisla bila mazajuca. Vozen tako nekih 20.000 km i posle ponovo. Onda je stavljen ceo cilindar nov i nov klip… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komax 0 Napisano Jun 9 U prolazu, 2 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, Imam problem sa zadnjom kocnicom na XMax-u 2010 god, model sa ABS-om. Zadnja kocnica mi je oduvek bila slabija i ako su plocice i disk (kao) novi pa smo drugar i ja odlucili da pogledamo o cemu se radi. Kada smo skinuli kociona klesta videli smo da jedan klip ne izlazi uopste. Uspeli smo nekako da ga poteramo i isterali smo taj klip skroz, imao je dosta prljavstine na sebi- drugar ga je ocistio, obradio finom smirglom i vratio nazad. Sada taj klip izlazi lakse i vise nego onaj koji je prvobitno izlazio kako treba. Pored toga, zamenili smo ulje i ozracili sistem, ali nikako nismo dobili bas tvrdu kocnicu, koja nakon nekog vremena u voznji propadne skroz. Da li mislite da je kocioni cilindar u problemu(i kociona klesta)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boka003 0 Napisano Jun 10 U prolazu, 30 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav narode, Nedavno sam uzeo xmax 2008. Potreban mi je bio jeftin daily slutwr koji mogu da drzim ispred zgrade i da ne razmisljam o njemu. Zadovoljan sam time sto sam dobio za novac, ali imam par stvari koje me muce. - sa punim rezerviarom predjem oko 230km (skuter vozim vec par mjeseci, par puta mjereno) Prilikom ubrzanja se cuje neko zujanje kod zadnjeg tocka, moguce da proklizuje jedno kvacilo ? Senzor za temp luta gore dole, ali sam cuo da im je to fabricki problem. Cisto da cujem vasa iskustva oko ovog skutera i modela Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2475 Napisano Jun 11 Skuteras, 3774 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/9/2025 at 2:35 AM, Komax said: Pozdrav drugari, Imam problem sa zadnjom kocnicom na XMax-u 2010 god, model sa ABS-om. Zadnja kocnica mi je oduvek bila slabija i ako su plocice i disk (kao) novi pa smo drugar i ja odlucili da pogledamo o cemu se radi. Kada smo skinuli kociona klesta videli smo da jedan klip ne izlazi uopste. Uspeli smo nekako da ga poteramo i isterali smo taj klip skroz, imao je dosta prljavstine na sebi- drugar ga je ocistio, obradio finom smirglom i vratio nazad. Sada taj klip izlazi lakse i vise nego onaj koji je prvobitno izlazio kako treba. Pored toga, zamenili smo ulje i ozracili sistem, ali nikako nismo dobili bas tvrdu kocnicu, koja nakon nekog vremena u voznji propadne skroz. Da li mislite da je kocioni cilindar u problemu(i kociona klesta)? Trebali ste da ocistite oba klipa, ako ste vec skidali i vadili napolje jedan. Ako u nekom trenutku gubi kocnicu skroz onda nije valjano odzracen sistem ili negde imate curenje. Samim tim ne mozes ni da imas tvrdu rucicu, mada ona ne treba da bude kamen tvrda. Moze cak da se desi i da nevalja glavni cilindar, gore na rucici 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ajgor_Bejzik 4 Napisano Jun 17 U prolazu, 5 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Maxsym 508 TL Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 4. 2024. at 0:19, suchpro je napisao: Tako je, svi modeli od 22’ imaju TCS. Nisam imao priliku da provozam TMAX pa ne znam da li je drugačija dinamika u vožnji ali ako pričamo o funkcionalnostima, nisam puno našao razlike izmedju ova dva modela. TechMax verzija već ima razlike ali je ujedno i tačno duplo skuplja od TL-a. Video sam da ima tipski Akrapovič za TL-a što mu daje dodatne 2 KS ali je nekih 1200€ u Italiji može i za 900€ da se nadje. Pored toga Pollini pravi druge tegiće i opruge za CVT, ceo kit je oko 250€. Neke te delove deli sa AK 550 i TMAX-om što je super za tuning. Gde ima da se kupi tipski Akrapovič za TL? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3425 Napisano Jun 17 (promenjeno) Drug član, 1613 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj u plattneru ako euro šumar ne zna . Promenio Jun 17 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suchpro 58 Napisano Jun 18 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SYM MAXSYM 508 TL Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, Ajgor_Bejzik said: Gde ima da se kupi tipski Akrapovič za TL? Hvala Ovo je tipski izduv za Maxsym TL: https://www.akrapovic.com/en/moto/product/21126/Sym/Maxsym-TL/2020?brandId=104&modelId=1124&yearId=6128 Ima ga u Plattneru: AKRAPOVIČ RACING LINE CARBON S-SY5R1-RC | Plattner Motoshop | Prodaja moto opreme i kaciga za motor PLATTNER-MOTOSHOP.RS AKRAPOVIČ RACING LINE CARBON S-SY5R1-RC 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suchpro 58 Napisano Jun 18 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SYM MAXSYM 508 TL Prijavi odgovor kao problematičan MIVV isto ima izduv za MaxSym i dosta je jeftiniji od Akrapoviča, uskoro će novi kontigent: SYM MAXSYM TL 508 Exhaust Mivv SR-1 Black stainless steel SY.003.LR1XB - Mivv MIVV.COM Mivv SR-1 Black stainless steel exhaust for SYM MAXSYM TL 508 2021 > 2024 is designed to improve the aestethics, sound and performance of your bike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanMadic 1 Napisano Sreda u 20:02 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ekipa! U pitanju je Yamaha x max 250 2016to. Interesuje me da li je ovo bas nizak nivo ulja i da li smem da vozim jos koji km dok ne nadjem majstora za zamenu ulja. I kad smo vec tu, koje ulje se tu sipa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3158 Napisano Sreda u 20:08 Ne silazi, 5236 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ekipa! U pitanju je Yamaha x max 250 2016to. Interesuje me da li je ovo bas nizak nivo ulja i da li smem da vozim jos koji km dok ne nadjem majstora za zamenu ulja. I kad smo vec tu, koje ulje se tu sipa. Баш низак, односно у преводу MIN.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11810 Napisano Sreda u 20:13 (promenjeno) Ne silazi, 2689 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan To je skoro ispod MIN.dospi hitno.Posle kod majstora. 10w-40 ,koliko je presao sa starim uljem? Promenio Sreda u 20:14 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 7778 Napisano Sreda u 20:18 BJB Maxi Scooter Club, 6285 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @DusanMadic Dušane, imamo već dugo na forumu temu o Yamaha X-Max 250 modelu pa te molim da sva pitanja postavljaš u njoj a ne da otvaraš novu temu za svaki problem. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanMadic 1 Napisano Sreda u 20:30 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan @cezarpaoko 2500km @alexanto sorry, nov sam ovde i jos uvek ne znam kako sve funkcionise. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11810 Napisano Sreda u 20:32 Ne silazi, 2689 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo ti trosi ulje,budi oprezan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...