boza_kg 5844 Napisano Jun 30, 2023 Ne silazi, 4366 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A jel ti radi ventilator na radijatoru? Da li ga čuješ da se vrti kad staneš, na semaforu i sl? Meni izgleda da tečnost proključa, i iskoči napolje kroz odušak jer se ne hladi dovoljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Jun 30, 2023 (promenjeno) U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Radi ventilator dok ne izbaci tečnost možda termostat nekad otvara nekad ne i to mi prolazi kroz glavu i dok otvara sve super čim prestane belaj Promenio Jun 30, 2023 član JustPosi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Jun 30, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Izvadio Termostat zalio ga ključalom vodom ne otvara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16825 Napisano Jun 30, 2023 Integrisan, 9535 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Drug nemoj se mučiti više, polako vadi motor iz rama il daj nekom majstoru. Na poslednjoj slici vidi se da meša, ulje ti gura u rashladni sistem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Jul 11, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li nekona forumu da zna da me uputi kome u Sarajevu da odvezem skuter za zamjenu dihtunga glave ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Avgust 1, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Jeli ovo dihtung glave motora ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2489 Napisano Avgust 1, 2023 Skuteras, 3785 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih pre rekao da je to negde neko crevo. Nisam jos video da neki dihtung glave tako pusta napolje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1282 Napisano Avgust 2, 2023 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Vidi da ti pumpa vode ne pusta pa se slijeva dole. Ona zna popustiti na Xmaxu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Avgust 3, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Puštalo je na kapi termostata pa se slijevalo , i dalje vraca vodu na prelivni sud , testirao dihtung glave tečnošću za prikaz CO2 izgaranja u sistemu ne daje nikakve znakove da postoji problem na tom polju , dali je to premaleno puštanje na dihtungu pa tečmost nemoze da ga registruje ili stvarno nije dihtung. Ostalo mi je još da vidim vodenu pumpu ili eventualno senzor na hladnjaku čuo sam da se zna desiti da nabije pritisak u sistemu ukoliko je senzor loš pa se kasno pali hladnjak. Idemo dalje učim pomalo na kraju ce se doci do rješenja nekog Hvala svima na pomoći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markopavlovic1983 0 Napisano Avgust 6, 2023 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna gde mogu da nabavim lulicu oduska zadnjeg reduktora za Yamahu X Max 250? Izvinite ako ne napisah kako je trebalo, ali ne razumem se mnogo. (to je onaj plasticni nastavak na cev sto se usrafljuje u reduktor) uletela mi grana i polomila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1384 Napisano Septembar 7, 2023 (promenjeno) Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dali neko zna sta je ovde problem, ja mislim da je neki Lager Ali nisam siguran. Kad se okrece tocak cuje se kao neko struganje, kao da su kocione plocice potrosene, izkontrolisane i nisu one, tocak nema lufta kad se cima levo-desno, skuter se ponasa najnormalnije, inace x-city 250 je u pitanju… postavicu link ka videu koji sam snimio da bi se bolji uvid imao o problemu Unapred se zahvaljujem svima PS, Ako @Satelis ima volje da baci oko na video i da da njegov sud Promenio Septembar 7, 2023 član bobangsxr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16825 Napisano Septembar 8, 2023 Integrisan, 9535 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Neki lezaj je u problemu, mogu biti tri mogućnosti, neka od njih (cvt, traverzna, diferencijal) ili mix. Najbolje je da skines traverznu da bi video stanje ležaja, zatim otvori CVT i vidi stanje lezaja u kvacilu. Kad je već sve poskidano, spusti diferencijal i proveri stanje. Najpre mislim da je problem u diferencijalu i traverzni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1384 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Hvala puno na javljanju Moram da priznam da nisam imao do sada kontakt sa skuterima, Inace mi neke osnovne stvari oko mehanike nisu strane, cackao sam oko auta i motora… Dali ja te lezajeve mogu da zamenim sam, mislim dali je previse zahtevno i Dali znas mozda koji lezajevi tu idu, ili mozda ima da se kupi set lezajeva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1384 Napisano Septembar 9, 2023 (promenjeno) Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Rasturio nesto i uglavnom sto sam mogao da primetim je da je onaj lezaj na traverzni dobar i kad se okrece tocak isto se cuje onaj zvuk, osovina nema lufta, e sad ovamo kod kvacila ne mogu da odvijem onu maticu, nemam udarni odvijac, Dali ima neka ideja Kako da se odvije? Strah me je da ne polomim nesto Promenio Septembar 9, 2023 član bobangsxr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1384 Napisano Septembar 10, 2023 (promenjeno) Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc sam gledao malo na YouTube Kako se rasturaju varijatori lamele i diferencijali… malopre rasturio i pronasao kvar… jedal lager je nastradao… e sad Imam pitanje Kako da izvadim ovu osovinu? sa spoljne strane je ovaj lager zatvoren, Jel to semering ide u kompletu sa tim lagerom ili ostaje? Morao sam sve ponovo da sklopim ( samo rukom pritegnuti srafovi) jer sam sve radio u otvorenoj garazi i ne mogu da ostavim to tako rastureno… kad stigne lager onda ponovo rasturam. I naravno imam visak delova mali bio samnom da mi pripomogne, i covek poceo da se igra sa srafovima i sad imam jednu podlosku koja trenutno ima nepoznati status pitanje je gde Ona ide, kod felne ili kod lamele? Evo snimka I slike Promenio Septembar 10, 2023 član bobangsxr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1384 Napisano Septembar 10, 2023 Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam pronasao mesto za podlosku… ako se ne varam ona je kod tocka pod rednim brojem 4… kod lamele nema takva podloska koliko se meni cini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kbrane 0 Napisano Septembar 12, 2023 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: x max 250 Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam dugo na ovom forumu , ali kao clan koji je dosta naucio o skuterima i sam sredjivao svoj skuter x max 250 2014g sa dobrih 40000 km, morao se i meni desiti peh tj "originalni pogonski kais mitsuboshi koji je pukao na 2000 km od postavljanja , prethodni izgurao 20000km uspeo je da polomi na polutki varijatora skoro sva rebra ventilatora , ali nije mi jasno da radilica na strani varijatora dobila otklon kao da je savijena.Moje pitanje da li je moguce da u toku voznje i pucanja kaisa varijator uspe da iskrivi osovinu za par milimetara, i naravno sada je u disbalansu. Sta sada uraditi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kbrane 0 Napisano Septembar 14, 2023 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: x max 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je snimak radilice VID_20230914_140715.zip VID_20230914_141415.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1384 Napisano Septembar 21, 2023 Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da javim, cisto da se zna, stigao lager juce, danas zamenjen, sklopljeno, proban nekih 10ak kilometara, samo se guma cuje kako zvizdi … mozda sam trebao da zamenim sve lezajeve kad je vec bio otvoren ali nisam uradio… barem sad znam Kako i sta Pa ako treba u buducnosti lako se zameni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlad87J 9 Napisano Novembar 4, 2023 U prolazu, 5 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda SH 300i, Kawasaki J300 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, planiram u skorije vreme da kupim xmax 250 , neko 2010, 11,12 13 godiste, sad videcu koji ce mi biti na raspolaganju… Sta savetujute…posto gledam po Ns-u. I blizoj okolini, inace imam Hondu sh300i 2008 god i citam komentare da x max nema onaj izlaz 12 v za punjenje telefona itd, i da nema filter ulja ovaj redovni nego onu mrezicu samo ko ovi sa manjom kubikazom… to me malo iznenadilo. Moja honda ima taj izlaz i dosta mi je znacilo, posto sam radio dostave sa njom,pa sam cestio punio telefon…. Inace, potrosnja mi je 3-4 l bila, gradske voznje, a citam da na x max ide preko 4. Kod honde mi se jedino ne svidja sto ima malo prostora ispod sedista, imam kofer svakako ali takodje vozim stalno, pa nosim i dodatnu opremu.Na zalost imao sam udes, ne mojom krivicom, i honda mi je stradala, ne isplati mi se popravljati je, jer slabo ima rezervnih delova, pa gledam nesto da uzmem da vozim neke 2 god, a x max mi je zapao za oko…posto imam plan kasnije da uzmem hondu integru,al otom potom. izvinjavam se na duzem postu, prosto sam morao jer niko na forumu ne pise za hondu sh300 nista, pa sam je zato spomenuo ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5844 Napisano Novembar 4, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 4366 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Xmax 250 je tehnološki dosta starija generacija nego ta tvoja bivša Honda. Ne znam koliko ti to znači, verovatno nije bitno za dostavu, ali slabija je jedno 25%, više troši goriva, ulje se menja češće (manja količina i nema filter, ali na 3.000), a nisu joj ni jeftini delovi, niti se baš tako lako nalaze. Još ako nema punjač koji ti treba, pa i nije baš neki izbor. Samo moje skromno mišljenje, naravno, ali tako ti je to otprilike - ako hoćeš Hondu ili Yamahu, a da je moderno i dobro, onda je skupo. Ili onda mora neki zastereli i\ili kod nas neatraktivan model, za manje para. Promenio Novembar 4, 2023 član boza_kg 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Novembar 4, 2023 Ne silazi, 2704 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Honda je bolja,nedaj je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16825 Napisano Januar 1, 2024 Integrisan, 9535 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jedan primer sta voda moze uraditi, kako sanirati tj popraviti valjano. u pitanje je rashladni sistem pumpa vode je propisala na odusku donji sraf... pojela ga maca bez dobrog grejanja i cukanja nije moglo izaci Stanje je vrlo lose, od ove pumpe nema nista jer je njeno kuciste naceto, propalo. Pored toga a pre toga treba uraditi ispiranje sistema bez obzira sto curka pumpa. Ispiranje odraditi sa vodom u kombinaciji sa sircetom....babaroge izlaze, finis sa cistom vodom. nakon toga pozabaviti se polovnom pumpom Nije poenta samo ubosti polovan deo i vozi.... nece potrajati. Konkretno pumpa sa slike vec pokazuje znake curenja da je imala ili ima, ja to ne znam jbg polovan deo. Znaci curenja mogu biti razliciti. Kad se vidi ovako crno....znaci da je ulje iz motora. Kad se vidi roze, plava, zelena boja il patina.... znaci da je antifriz. Takodje moze biti i mix .... pusta ulje i antifriz u isto vreme. ide na rasklapanje sad je na meniju to mi treba.... sto bi rekli mladi "matori taj rad" zatim sledi sad poSao dobija smisla voda je jos negde napravila stetu sanirace se i to + nove plocke I tako blize.... i tako dalje 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenNP 0 Napisano Januar 28, 2024 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, nov sam na forumu. Imam Yamahu XMax 250i imam problem sa bukom koja dolazi iz kućišta zadnjeg kočionog aparata. Prilikom ubrzanja ili prilikom kretanja uz brdo čuje se zvuk zveckanja koji baš smeta, čuje se svakodnevno. Da li je neko imao slična islustva ili zna rešenje tog problema. Majstor koji mi održava motor kaže da je to standardna boljka XMaxa i da menjanje aparata ništa neće rešiti. Tj hoće ali na kratko. Ima li neko savet tj neko trajno rešenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16825 Napisano Januar 28, 2024 Integrisan, 9535 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu nikakvog aparata, kutije. Imas klesta ka i svaki drugi bajk. Razlokala se zenka klizaca .... Kupis polovna cela klesta koja su u dobrom stanju, izbacis klipove, gumice, sve sredis i montaza. Ili odes do ovlascenog i odresis kesu za novo sto ne verujem da ces uraditi kad budes video cenu. Takodje, ima magaraca koji na tom mestu stave diht masu i tako "rese"problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...