Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha X-Max 250

Recommended Posts

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: /

Da ne otvaram novu temu. Moze li mi neko reci za Xmax 250ccm sta se treba gledati konkretno pri kupovini,posto imam u planu da ga uzmem za nekih mesec dana. Nasao sam 2012. godiste,ali mi tu nesto smrdi da je cena 2200e,pa se kanim gledati tipa 2008-7-6 godiste,jer mi je budzet za motor realnih 2000e,i jos 500 ako nesto fali da se zameni sitno da mi izgura sezonu i to je to. Pitao sam par ljudi i kazu mi da motor nema nekih velikih kvarova(posto ce prelaziti dnevno preko 100km),samo servis na 3000km i sve u redu,ali naravno se nadje primeraka koji su losiji,pa zato i pitam i ovde. Interesuje me X max ili X city 250ccm,ali mi kaze majstor da jurim samo efi posto je laksi za odrzavanje,jer sa karburatorom nije bas "lako" naci neke delove i ustelovati itd...Da ne davim vise,trebaju mi sve informacije moguce od vlasnika ovih skutera. I rekao mi je samo 250,a i mislio sam sa njim da napakujem i zenu pa do sela,po Srbiji itd.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

100 km dnevno x 30 dana... 3000km i zamena ulja. Svaki mesec zamena ulja nije bas racunica neka. Sta znam? 

Sta gledati? Prvo gledaj vizuelno stanje. Dal su plastike na svom mestu,da nije farban,da su fabricke nalepnice (slova). To ce ti odmah reci dal je padano ili ne. 

Paljenje, gledaj da podigne temperaturu posle nekog vremena i dal je drzi 'na pola...' Dal pali ventilator...

Kocnice ,gledaj diskove,proceni dal km odgovara stanju.

Servisna knjiga ako je ima pozeljno je. 

Zavuci se,pogledaj dal negde curka ulje.

EI model gledaj,manja i potrosnja kad vec planiras puno voziti.

Probna voznja,pusti 'korman' na nekih 60,80...vidi jel vuce. Kofer skini jer zna da pravi 'vobling..' (valjda sam dobro napisao... to ti je ono treskanje kormana). 

Dare ti je u BG,sa vremenom je tanak..Ali pokusaj se dogovoriti pa ako je neki primerak tu u okolini nek ga odmeri. 

Srecno.

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: YAMAHA XMAX 250
On 4.5.2023. at 14:13, Krle1990 je napisao:

Da ne otvaram novu temu. Moze li mi neko reci za Xmax 250ccm sta se treba gledati konkretno pri kupovini,posto imam u planu da ga uzmem za nekih mesec dana. Nasao sam 2012. godiste,ali mi tu nesto smrdi da je cena 2200e,pa se kanim gledati tipa 2008-7-6 godiste,jer mi je budzet za motor realnih 2000e,i jos 500 ako nesto fali da se zameni sitno da mi izgura sezonu i to je to. Pitao sam par ljudi i kazu mi da motor nema nekih velikih kvarova(posto ce prelaziti dnevno preko 100km),samo servis na 3000km i sve u redu,ali naravno se nadje primeraka koji su losiji,pa zato i pitam i ovde. Interesuje me X max ili X city 250ccm,ali mi kaze majstor da jurim samo efi posto je laksi za odrzavanje,jer sa karburatorom nije bas "lako" naci neke delove i ustelovati itd...Da ne davim vise,trebaju mi sve informacije moguce od vlasnika ovih skutera. I rekao mi je samo 250,a i mislio sam sa njim da napakujem i zenu pa do sela,po Srbiji itd.

Brate svaka ti cast ako ga vozis 100 km svaki dan mesec dana…

Voleo bi da imam vremena 5 dana da povezem u mesecu po 50 km…

• U prolazu, 77 postova
Brate svaka ti cast ako ga vozis 100 km svaki dan mesec dana…
Voleo bi da imam vremena 5 dana da povezem u mesecu po 50 km…
Pa u pitanju je dodatni posao(dostave),a i sluzice me da ga koristim do primarnog posla i kuci,a u medjuvremenu cu sa zenom da se vozikam...

Sent from my V2205 using Tapatalk

• U prolazu, 77 postova
Pre 9 sati, DaliborBP je napisao:

100 km dnevno x 30 dana... 3000km i zamena ulja. Svaki mesec zamena ulja nije bas racunica neka. Sta znam? 

Sta gledati? Prvo gledaj vizuelno stanje. Dal su plastike na svom mestu,da nije farban,da su fabricke nalepnice (slova). To ce ti odmah reci dal je padano ili ne. 

Paljenje, gledaj da podigne temperaturu posle nekog vremena i dal je drzi 'na pola...' Dal pali ventilator...

Kocnice ,gledaj diskove,proceni dal km odgovara stanju.

Servisna knjiga ako je ima pozeljno je. 

Zavuci se,pogledaj dal negde curka ulje.

EI model gledaj,manja i potrosnja kad vec planiras puno voziti.

Probna voznja,pusti 'korman' na nekih 60,80...vidi jel vuce. Kofer skini jer zna da pravi 'vobling..' (valjda sam dobro napisao... to ti je ono treskanje kormana). 

Dare ti je u BG,sa vremenom je tanak..Ali pokusaj se dogovoriti pa ako je neki primerak tu u okolini nek ga odmeri. 

Srecno.

Hvala na odgovoru,samo ja ne znam ko je Dare niti gde se nalazi,niti broj telefona,... :) 

• BJB Maxi Scooter Club, 6020 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ako ne znas ko je Dare Satelis ondaK slabo posecujes ovaj podforum o maxiskuterima :neznam:

Sta vise na prethodnoj strani ove teme imas doktorske disertacije o sredjivanju X-Max-ova...

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9316 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 15 sati, Krle1990 je napisao:

Pa u pitanju je dodatni posao(dostave),a i sluzice me da ga koristim do primarnog posla i kuci,a u medjuvremenu cu sa zenom da se vozikam...

Evo da se javim, osvrnuo bi se na ovaj deo ili ti želja.

Mislim da ti je ovaj model skroz pogrešan za potrebe koje imaš.

Može ako je da se samo premosti sezona, na duže staze biće patnja za oboje.

Za tvoje potrebe da bi zatvorio krug smisleno, gledaj min 400ccm jedan ili jos bolje 2cil. da ima.

• Podržavam 1

• U prolazu, 77 postova
pre 45 minuta, alexanto je napisao:

Ako ne znas ko je Dare Satelis ondaK slabo posecujes ovaj podforum o maxiskuterima :neznam:

Sta vise na prethodnoj strani ove teme imas doktorske disertacije o sredjivanju X-Max-ova...

Zao mi je razocarati te,ali na zalost ne znam,sto ne znaci da necu saznati :) 

• U prolazu, 77 postova
pre 19 minuta, Satelis je napisao:

Za tvoje potrebe da bi zatvorio krug smisleno, gledaj min 400ccm jedan ili jos bolje 2cil. da ima.

Hvala,samo iskreno ne znam sta da nadjem dobro za nekih 2 do 2,500 e, a pre svega ne bih iskreno znao sta da gledam preko 400ccmm,pa ako moze malo pomoci oko nekog izbora bio bih zahvalan.....

• Drug član, 3739 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@Krle1990 mnogo je već pisano na tu temu. Ovaj što ti predlaže Dare, čitaj Honda SW, je dobar za putovanja u dvoje, ali je težak i velik, tj. nije baš praktičan za muvanje po gradu, brzo parkiranje, penjanje na ivičnjake, poslove dostave ili slično... Nema univerzalnog skutera, moraćeš sam da odmeriš šta ti treba.

Meni zatreba jači motorin za put povremeno, ali 80% vremena mi sadašnji 300 vrši posao, pa ostajem na njemu.

• Sviđa mi se 1

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500
On 5/5/2023 at 5:43 PM, DaliborBP said:

Nema filter ulja pa se preporucuje zamena na 3000. Tako je i fabricki

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

@muljazrazumem ja to,znam da nema...Nego treba onda nesto sa vecim intervalom zamene ili 2 cilindra kao sto su kolege napisale. Silver wing 400 bi bio pun pogodak.

Pre 2 sati, DaliborBP je napisao:

sa vecim intervalom zamene ili 2 cilindra

Manji interval zamene, manji kapacitet ulja, duži interval - više ulja ide + filter. Finansijski, na slično mu to dođe.

Skuteri sa dva cilindra su, ovako iz glave, možda neki i preskočim:

- Honda Silver Wing

- Yamaha TMax

- Kymco AK550

- Honda Integra

- Honda Forza 750

- Aprilia SRV 850

- Sym MaxSym TL 50x

Em koštaju daleko iznad 2-2,500 € (osim prastarih SW koji troše ko ruski tenk), em verujem da retko ko radi dostavu sa njima...

Promenio član boza_kg
  • Podržavam 1

• U prolazu, 77 postova

Hvala svima na odgovorima,ali izgleda da mi je sudjeno daa kupim Kymco agility 50 ili SYM neki 50 novi,pa da vidim sta mi je bolje i cao. Ne mogu da uzimam preko tih nekih 250,jer ne mogu da podnesem sve sto ide sa samim skuterom/motorom,a posto SW trosi kao tenk onda i on otpada. SYM i Kymco pise da trose oko 3l posto su 4T,nasao sam SYM Jet 14  2021  125/4T sa jos godinu dana garancije,pa cu MOZDA uzeti njega i neka me sluzi ovu sezonu,a preko zime da sredim sve sto bude trebalo....Nadam se da nije skup za odrzavanje kao Kymco.

Istine radi, stari SW (pre 2007.e valjda) troši previše. Noviji su u rangu sa svojom kubikažom.

A opet, 50cc je preslab za Beograd. Za dostavu najbolji je od 125-200cc rekao bih.

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

Mislim da bi trebao da gledas neki Beverly 250 i.e./300 i.e.

Za taj novac mozes naci pristojan...

Trebao bi da ti bude korektan za sve tri namene...

Potrosnja korektna, snage dovoljno..

Delova ima svugde..opreme takodje...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 77 postova
pre 1 minut, boza_kg je napisao:

Istine radi, stari SW (pre 2007.e valjda) troši previše. Noviji su u rangu sa svojom kubikažom.

A opet, 50cc je preslab za Beograd. Za dostavu najbolji je od 125-200cc rekao bih.

Znam,jer trenutno radim sa NRG 50 kojem je sve uradjeno,ali posto imam sada upisano puno A,mogu da biram sta cu,ali mi je ovaj mnogo tvrd,a i 2T je,pa trosi vise....A potrosnja mi je sada bitna,ali naravno i pouzdanost same masine,pa sada ni sam ne znam sta da radim...

• U prolazu, 77 postova
pre 4 minuta, Loshmi82 je napisao:

Mislim da bi trebao da gledas neki Beverly 250 i.e./300 i.e.

Za taj novac mozes naci pristojan...

Trebao bi da ti bude korektan za sve tri namene...

Potrosnja korektna, snage dovoljno..

Delova ima svugde..opreme takodje...

Razmisljao sam u tako necemu,ali koga god da sam pitao rekao mi je da je to razlokano max,ili je pred kraj zivota,a da imam nekoga od poverenja da mi kaze evo ti ovaj je dobar,uzeo bih sigurno,naravno ako je u ovom cenovnom rangu.

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.
pre 18 minuta, Džim Džarmuš je napisao:

Po meni jedan od najlepsih skutera tog tipa...i to bas u ovoj beloj boji...

Fali samo veliki vizir da bude kompletna prica...

@boza_kgmoze reci vise o tom modelu..

Promenio član Loshmi82
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Vozio sam takav 4 godine. Dobar model, kreiran za italijansko tržište da konkuriše Hondi SH, pa su ga baš kvalitetno napravili. Ima mesta za visoke i krakate, a opet je kompaktan i nije prevelik niti pretežak. Brz i jak, munja za grad. Mnoogo jači od XMax 250 ili Bev 300, ali i udobniji po mom skromnom mišljenju. Glavna mu je mana što nema mesta pod sedištem, zbog ravnog poda i velikog točka. Fabrički kofer je od 37l, što je dovoljno za jednu kacigu i sitnice. Ako je održavan primerak, samo napred.

Al da ne zatrpavamo više ovu temu.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-03

Pozdrav društvo

Imam Yamaha XMAX 250cc i desava mi se problem sa rasklanim sistemom koji mi je malo nejasan. Nakon zamjene rashladne tečnosti i paljenja u garaže provjere jeli nesto negdje curi ili kapa ne vidim nikakve indikacije da nesto nije u redu.

Ali nakon sto se provozam sahatak ibaci mi tečnost ne mogu još uvjek da ustanovim gdje tačno znam sa sigurnošću da nije na već dostupnim kablovima niti kablovima koji idu na samu kapu termostata, vrlo vjerovatno da je negdje oko samog radijatora ali mu još nisam pristupio pošto ima malo više plastika da se skida.  

Ono što bih volio ako je neko imao priliku da iskusi isto ili se pak dosta dobro razumije kako sam sistem funkcioniše da mi kaže zašto voda ne izlazi kad je motor hladan a nakon nekog vremena kad se zagrije izbaci vodu negdje !? 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja