Jump to content

Moto Zajednica

kawasaki ZXR 400 ili honda CBR 400??

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 104 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ZX4R i KEEWAY SPEED 125ccm

Planiram sledece godine da kupim jedan od ova dva motora, pa me interesuje njihovo: odrzavanje, kvalitet motora, potrosnja, delovi i sve ostalo.

Koliko sam ja upucen, ovi motori od 400ccm su radjeni za Japansko trziste, pa ne znam kakva je situacija sa delovima u Srbiji?

Cena i godiste su skoro slicni, vrte se oko 1997 godista (ima i mladjih) i oko 1800 evra.

Najvise me brine gde naci delove??:zbunjen:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Osim ako su u fabričkom stanju u šta najiskrenije sumnjam ne postoji ni jedan jedini razlog da u Srbiji kupiš motor rađen za japansko tržište :neznam:

Imaš gomilu motora koje možeš da kupiš za te pare da se slatko navozaš i da ih opet nekom prodaš a ne da se zakucaš sa tom venčanicom od motora :zdravo:

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: Ducati 748 S

Ja sam gledao da kupim ZX 400 R i malo se raspitivao. Potrosne delove tipa plocice , filtere i sl. ces lako da nadjes ali neke delove masine veoma tesko.

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Bezi od 400 ccm. Za tu sumu imas da biras motore 500-750 ccm.

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: Honda Cbr 900 RR

Ja sam imao zxr 400,imas potrosne delove u Srbiji koliko hoces :) ,delovi za masinu se malo teze nabavljaju ali ih ima ,ja sam cak i radilicu nasao za moj ovde..jedini problem je taj sto imaju 47kw a za to moras da imas A kategoriju,zato je bolje da uzmes neki od 600ccm i miran si,a to sto imaju zvuk bolji od novijih 6ica i 1000ki to je druga prica 1oda.gif

I da,zxr 400 je koliko znam najjaci u toj klasi ;)

Treba mi motor koji moze da se vozi sa A2 .Ima moj drug ZXR 400, i moze da se vozi sa A2 jer je prepravljeno u papirima...

I koliko vidim na oglasima ima vise kawasakija nego hondi, svega sam nasao dve honde od 400ccm. A jedna je unikat u Srbiji.

http://www.mojauto.r...CBR-RR_1997_god

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Unikat je zato što nisu fabričke plastike, tako mogu i ja za moj reć da je unikat u svjetu, ne pomaže mnogo u kupoprodaji, ako čak i ne odmaže

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: Ducati 748 S

Treba mi motor koji moze da se vozi sa A2 .Ima moj drug ZXR 400, i moze da se vozi sa A2 jer je prepravljeno u papirima...

I koliko vidim na oglasima ima vise kawasakija nego hondi, svega sam nasao dve honde od 400ccm. A jedna je unikat u Srbiji.

http://www.mojauto.r...CBR-RR_1997_god

Ja ovaj motor nikad u Kragujevcu nisam video .

Koliko je trosila tvoja kava? Koja je max brzina?

Ja sam imao zxr 400,imas potrosne delove u Srbiji koliko hoces :) ,delovi za masinu se malo teze nabavljaju ali ih ima ,ja sam cak i radilicu nasao za moj ovde..jedini problem je taj sto imaju 47kw a za to moras da imas A kategoriju,zato je bolje da uzmes neki od 600ccm i miran si,a to sto imaju zvuk bolji od novijih 6ica i 1000ki to je druga prica 1oda.gif

Uzeo bih neki motor koji mogu da vozim sa A2, a da ide lepo. CBR i ZXR su mi zapali za oko, al vidim da vi nesto i niste odusevljeni njima. :stabre:

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Ako nadjes do 35kW u saobracajnoj, kupuj i vozi. Delovi se mogu naci kako ti rekose kolege u par postova iznad. Jedno vreme sam i ja gledao zxr 400 kao mogucu opciju ali posto polazem za puno A (imam preko 24) mislim da cu uzeti nesto 500-600 kubika za sledeci motor. Opaka je masina taj Kawasaki!

Ako te srce vuce ka tome, kupi i vozi.

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

druze,savet iz "druge ruke".

pre 5-6 godina sam isao da gledam jedan zxr400 92god,drugar prodavao.Da detaljisem oko delova nemogu jer neznam,ali tada mi on da na par dana da se vozikam,pa ako mi se svidi da ga ostavim sebi i platim kasnije ili dok nenaidje kupac sa kes parama.Uglavnom vozao sam se par dana i mogu reci samo reci hvale,motor ozbiljno ide,ima brutalan zvuk,potrosnja oko 5l,registracija oko 10K din,mozda i malo ispod...

Uglavnom,ja ga tad nekupih i veruj mi da mi je i dan danas krivo zbog tog motora.Iako sam i tad kao i sada imao A kategoriju,najpre bih se odlucio za 400ccm.

Jedino sto su cene po meni prejake,takav motor 400ccm 91-98god realno treba da bude oko 1000e a ne 2000e

Mogu da nadjem zx6r i zzr600, ali ne mogu da ga vozim sa A2.

Ovaj motor sto moj drug ima je 2000god i vozi ga sa A2. Rekao mi je da trosi do 6l i on je prezadovoljan, nista se nije kvarilo ili slicno. Spominjaao mi je da planira sl godine da uzme nesto jace (a ovaj da proda), pa cu verovatno kupiti od njega. :)

A treba mi neki motor da je izdrzljiv (da me ne zeza paljenje i ostale stvari) i taj bih motor vozio 2-3 god (dok ne polozim za A) :)

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

koliko sam skontao, ti bi nesto sa 4 cilindra i puno obrtaja, da se cuje ko veliki motori,

mozda bi trebao da uzmes u obzir Suzuki GSF 400 Bandit, ima ih dosta kod nas, a to je super masina, ja sam 2 godine imao Suzuki RF 400R a on ima istu masinu kao Bandit, i mogu reci sve najbolje o njemu, fantasticna masina :takoje:

Nije los bandit, ali ja bih nekog sportaka :/

Sad vozim naked (keeway speed) i ubi vetar na njemu, ne kazem da na sportaku ne bije vetar, ali mozes da se sagnes ispod vizira....

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: Honda Cbr 900 RR

Koliko je trosila tvoja kava? Koja je max brzina?

Trosila je od 4 pa do 7L,7 uglavnom kada sam je peglao sa saputnikom :)

max brzina? ja probao do 200,a evo kako stize do 180,bila je krivina i nisu obrtaji do blokade :)

• Drug član, 1441 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

e uze mi rec iz usta..a da potrazis tako neki jaci motor , registrovan za A 2 ... to bi ti bila dobitna kombinacija...

@ RAle-Ca - daj neku sliku , i meni je ovako nesto interesantno , mozda kupim motor burazeru za rodjendan

Dobar predlog, tako bih mogao da vozim jaci motor koji inace sa A2 ne mogu, a i verovatno bih ga lako prodao kasnije... :)

Kako si uspeo sa 85kw (ili koliko vec ima) da mu spustis u papirima na 25kw? :D

Daj neku sliku :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja