Bokes 2994 Napisano April 6, 2014 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Kao što to naslov teme kaže, u potrazi sam za velikim enduro motorom. Do prošle godine sam vozio Transalpa XL600V, lepo me je služio, ali sam ga prerastao. Obzirom da sam visok 190 i težek 90kg, tražim neki gabaritniji enduro, po mogućstvu sa dva cilindra. Za Afriku neeemaam parica a i mislim da je preecenjena, tako da je izbor pao na Super Teneru. Budžet mi je do nekih 1400 - 1500 evrića, pa ako imate tako nešto, ili znate nekog ko zna nekog čiji rođak ima nešto što vredi, javljajte pa da se dogovaramo. Može ovde, a može i na 065/2000-370 Bojan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano April 7, 2014 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Mozda bi ti Yamaha TT600R ali Honda XR600 ili XR400 odgovarale. Motori su vazdusare, odlicno se ponasaju, kolega ALP je tvojih gabarita, pa ti moze reci detalje o TT-u a MLADER je doskora vizio XR. Oba motora su vise da off nego za asfalt. Mislim da IVAN prodaje XR400. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2994 Napisano April 7, 2014 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za savete i info kolega. Dobre mašine i svidjaju mi se ali sam ipak mnogo vise orjentisan na asfalt i blaaagii off pa sam navedene masine isključio iz pretrage... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovica vl 15 Napisano April 7, 2014 U prolazu, 32 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: Transalp pd06 Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbiker...-varadero-1000/ evo orjentisano za asfalt i blagi off Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano April 8, 2014 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbiker...-varadero-1000/ evo orjentisano za asfalt i blagi off Jos da ne nudis coveku tri puta skuplji motor od njegove maksimalne sume bas biste se lepo dogovorili. Ili si ti ovo mozda spreman da sidjes na spomenutih 1400-1500e? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano April 8, 2014 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Bokes, drzi se ti ST to je odlican motor ja sam ga imao pre sadasnjeg motora. I sad kada ga vidim ja obavezno stanem i pogledam ga. Istih smo gabarita neces imati problema sa motorom, dobro povlaci i sa saputnikom i prtljagom (3 kofera). A u cenu koju si spremas da ponudis nalazis sigurno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano April 8, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je sto si napravio pravi izbor.... sigurno ces naci dobar primerak za te novce ...ili da uplatis prvu od 4 rate za Afriku Za cenu jedne dobre Afrike ja vozim Super Tenere (do kraja sveta i nazad) i XR-a na offu kom ni jedna AT ne moze da pridje... 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovica vl 15 Napisano April 8, 2014 U prolazu, 32 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: Transalp pd06 Prijavi odgovor kao problematičan nemam veze sa oglasom slucajno sam ga naso a mislim da kad neko preraste xl600v on ide na xl1000v i ja vozim TA a naredni je VARADERO 1000 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano April 8, 2014 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda bi ti Yamaha TT600R ali Honda XR600 ili XR400 odgovarale. Motori su vazdusare, odlicno se ponasaju, kolega ALP je tvojih gabarita, pa ti moze reci detalje o TT-u a MLADER je doskora vizio XR. Oba motora su vise da off nego za asfalt. Mislim da IVAN prodaje XR400. Dobro je da mu nisi preporucio Scorpu 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2994 Napisano April 8, 2014 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbiker...-varadero-1000/ evo orjentisano za asfalt i blagi off Dobar izbor Jovice, ali trenutno nisam spreman da izdvojim toliko "krvnih zrnaca" za motor. A mozda si ti neki bankar pa mi proturas kredit na finjaka, a, a? :-) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovica vl 15 Napisano April 8, 2014 U prolazu, 32 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: Transalp pd06 Prijavi odgovor kao problematičan u istoj se corbi kuvamo 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 8, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan U tom finansijskom budzetu moze da se nadje bas dobra ST... Ako si pratio teme o ST i iskustva, video si da je motor koji pruža dosta radosti za malo para...sa tim gabaritima ćeš moći da se nosiš i neće ti motor biti broj, dva manji... takođe đeš moći i po gradu, i na more sa devojčicom/gospođom i na offroad ako zatreba... dečijih bolesti ima malo a i one se lako uklanjaju (famozne tube)... tako da mislim da ćeš biti zadovoljan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano April 8, 2014 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan .... nema nikakvog off-a sa Varaderom, makadam pažljivo jedino. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano April 8, 2014 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedne ST sa foruma, clan Mammo. http://www.polovniautomobili.com/oglas4636831/yamaha_xtz_750_super_tenere/ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2994 Napisano April 8, 2014 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Lepa i 500 -600 € preko mog maximuma :-( Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano April 8, 2014 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih se mozda rastao od moje ST (89to), nesto se premisljam da se vratim na 1 cilindar. Odavno sam u nju ulozio vise eura nego sto vredi tako da mi bas i nije o glavu da je prodam, pre bi je menjao za XT600E. Cena bi bila oko 1200e samo motor ili 1300e uz sve ovo sto je dole navedeno (vredi oko 200-300e). Na motoru bi trebalo gume da se zamene jedino. Filteri vazduha (kupljeni ne monitrani) volan renthal zlatni (orginal ide uz motor) blicer zadnjeg svetla biper migavaca prosireni nogostupi komande sa novijeg modela (jos jedan set komandi ide uz motor) novi retrovizori novi vizir povisen (ivan) sediste retapacirano, dodatno udobnije poseban sistem brze demontaze sedist anove ploce kvacila (jos jedna kopra kvacila ide uz motor) sajla kvacila nova (nemontirana) prirubnice karburatora nove (nemontirane) membrane na pumpi nove (nemontirane) Emulzione tube nove yamahine ne kineske (nemontirane) posuda ulja jos jedna ide uz motor xenon far, na motor su stavljeni dupli farovi (uz motor ide jos jedan kompletan far (CH verzija) i zastitna mrezica) lezajevi viljuske zadnje lezajevi volana donji lezaj amortizera + sraf novi (nemontirano) reparirane obe slavine Joskin Regler KOSO pokazivac napona, temperature, sat jos jedan set bocnih plastika (ispod sedista i rep) USB punjac, uticnica Novi Laser auspuh sa DB killerom Givi nosac kofera i novi kofer (onaj Lakijev veliki) Crash bar Zmigavaca par rezervnih Nozica zadnje kocnice rezervna ... nemam pojma ima jos, mozda se setim, cimaj na PP ako te zanima Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano April 8, 2014 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ti poslao broj telefona Zlatobradog sa foruma, njegova ST je 91 ili 92 godiste, uklapas se kintu koju imas a mozda i nesto pretekne taman za prenos i pivo za mene. ooo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2994 Napisano April 8, 2014 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ti poslao broj telefona Zlatobradog sa foruma, njegova ST je 91 ili 92 godiste, uklapas se kintu koju imas a mozda i nesto pretekne taman za prenos i pivo za mene. ooo Jesi, čuli smo se. Malo sam preturao oglase, imam zanimljivijih ponuda. Sve sto nije u stanju "pali i vozi" mi nije u kombinaciji. A pivo dajem u svakom slucaju ;-) 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano April 9, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ko je rek'o .. pivo? Da...povedi racuna...ipak se radi o 20+ godina starim motorima...koliko god da je dobra ST....moraces da preseces i napravis izbor: - dobra-bez ulaganja za full fond para , ili - jeftinija , pa da ti radis za ostatak para ...uglavnom , dobro je da znas fond koji imas....ja sam se uvek odlucivao za drugu varijantu....jbga. vise volim kada ja odradim, znam da je odradjeno...i znam kakve delove kupujem za svoj motor. ...razmisli samo i kreni od sebe...ako planiras da prodas motor, da li ces kupiti plocice od 1500 ili od 3500 dinara....?? Budi strpljiv...nemoj da kupis prvu na koju naidjes..pogledaj ih sto vise i napravi izbor...ti imas kesh...ti se pitash. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2994 Napisano April 9, 2014 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Pa vidi ovako Vlado, do sada sam se sretao sa motorima koji nisu registrovani, potrosni delovi su pri kraju, agregat vlazan od ulja ili krpljen, puno delova koji nisu fabricki a ni nekog kvaliteta (npr.retrovizori od kineskog skuta), plastike poprilicno krpljene i zafarbavane "home made", ulublje rezervoar, odrpana dekla agregata a vlasnik kategorican da je to od pada sa copave, pri verglanju agregat nesto lomata i hladan radi neravnomerno.... Takvi mi zaista nisu zanimljivi, jer iako puno znam i imam u iskustvu, puno toga i ne znam i ne zelim da platim danak. A druga stvar je sto mi to govori i po nesto o odnosu prema takvom motoru. Ne ulazim u mogucnosti i potrebe vlasnika, respekt svakome, samo iznosim svoje kriterijume i stavove. Cene za takve motore su bile od 1200 - 1500 €... Sa druge strane imam i par ponuda motora koji su vrlo pristojni, u prvoj boji, bez ostecenja plastika (tek uvezen ih Ch) ili pak sa malim ogrebotinama od pada na stranu usled tezine, sa potrosnim delobima na pola, agregati deluju OK, bez dodatne opreme ali mi trenutno za malo iskacu iz budzeta jer ih ceka i prva registracija i ono sto mi radimo kada kupimo motor - zamena ulja i filtera, ciscenje i sinhronizacija karbova... No pregovori i razgledanje se nastavljaju, pare i volja su tu. I jos jedna bitna stvar, bez obzira na stanje motora moja iskustva sa prodavcima su uglavnom OK. Dal je do mene il do njih 'bem li ga. A nije ni bitno, bitno da se pivo okrece ;-) 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano April 9, 2014 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Lepa i 500 -600 € preko mog maximuma :-( Na motoru je su stavljene, nove Anakee 2, lanac i lancanici, plocice, filteri i ulje. Kad to sve bacis na papir to je otprilike ta razlika. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2994 Napisano April 9, 2014 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Lepa i 500 -600 € preko mog maximuma :-( Na motoru je su stavljene, nove Anakee 2, lanac i lancanici, plocice, filteri i ulje. Kad to sve bacis na papir to je otprilike ta razlika. Ama neeemaaam roodjooo! A i da imam ODAKLE MI! :-)) Šala na stranu, to stoji i ne sporim ali ja toliko za motor sada nemam ali cu imati za sledecu godinu, zato jurim neki sa odlozenim dejstvom na novcanik ;-) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2994 Napisano Jun 3, 2018 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Dižem temu iz zaborava...U potrazi sam za Afrikom RD03, prvenstveno zbog finansijskih sposobnosti.Na Polovnim automobilima trenutno ima nekoliko interesantnih ali su mi malo van budzeta.Pune su opreme sto im dize cenu, plus su neregistrovane ili uskoro ističe registracije što me u startu izbacuje iz kombinacije.Imam želju da kupim motor, nemam želju da obezvredjujem tudje, zato tražim dalje.Ako znate nekog ko zna nekog, ako se nekome žuri pa se zadovolji mojim finansijskim mogućnostima ja sam voljan i spreman da se dogovaramo.Javite se ovde ili na PP pa cemo se čuti.Drugarski pozdrav! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...