Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc u planiranju rute BG - Despotovac - Beljanica

Recommended Posts

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Trebalo bi za vikend da idem sa drustvom na Beljanicu.

Oni idu kolima, najkracim mogucim putem preko autoputa, dok bih ja gledao da ga obidjem skoro po svaku cenu.

Krenuo bih u petak sto ranije(7-8h), posto bih u podnozju Beljanice trebao da budem negde do 14h. Vozim relativno penzionerski(po regionalnim putevima uglavnom oko 80km/h) tako da tempo nece biti ostar pa zbog toga moram da kalkulisem sa vremenom.

Neka generalna zamisao bi bila:

Varijanta dolazak: BG, SD, PO, Veliko Gradiste, Golubac, pa malo pre Donjeg Milanovca skrecem na put ka Majdanpeku, od Majdanpeka na Zagubicu, Krepoljin, Panjevac, Sladaja, Strmosten i penjanje na Beljanicu.

Varijanta povratak - posto cemo verovatno krenuti popodne necu imati previse vremena da lutam u povratku pa sam mislio na sledecu rutu: Strmosten, Stenjevac, Despotovac, Svilajnac, Rača, Topola, Mladenovac, pa preko Avale za BG.

Ne planiram da pravim pauze radi pauza, svracam u kafane i kafice, samo za gorivo i to je sve. Dakle zelim sve da podredim laganom uzivanju u voznji.

Sta mislite? Da li ima mozda neka bolja varijanta? Da li ima nesto posebno vredno za obici usput?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Duh Bez Sekire, 1038 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Druže, rutom koju si predložio treba ti barem 6 sati neprekidne vožnje samo do Krepoljina. Da nigde ne staješ, ne pišaš, ne točiš gorivo, ne pogledaš nešto interesantno itd. Od Krepoljina do Strmostena računaj barem na još sat vremena. Ako ti je cilj da ti otpadne guzica na KLE-u ok, ali ako ti je cilj i da vidiš nešto ja bih ti predložio da kreneš iz BG dosta ranije - kreni u 5 ujutro i budi oko 7 - 7:30 u Golupcu. Odatle onda imaš dovoljno vremena da lagano i u uz povremeno odmaranje i uživanje u predelima i vožnji stigneš do 14h podno Beljanice. Sama ruta je odlična. Imaš usput da vidš svašta lepo - Smederevsku i Golubačku tvrđavu, Lepenski Vir... Put ka Majdanpeku preko Omana ide kroz lepu prirodu. Od Majdanpeka možeš i ka Kučevu, pa iz Kučeva ka Petrovcu ali ne ideš u Petrovac nego u Melnici skreneš i ideš ka Bistrici i Ždrelu, pa iz Ždrela ka Krepoljinu, usput posetiš recimo manastir Gornjak. Ako ideš preko Žagubice onda obavezno svratiš na vrelo Mlave itd. itd. :zdravo:

• Podržavam 1

Ukoliko nije blatiste na Beljanici, najverovatnije ne idem KLE-om vec Tiger-om, tako da udobnost verovatno nece biti problem.

U Smederevu i na Smederevskoj tvrdjavi sam skoro bio, tako da bih celo Smederevo verovatno prosao obilaznicom. Na Golupcu sam takodje bio xy puta sa planinarima ali cu verovatno stati bar na kratko.

Put ka Majdanpeku sam takodje prosao i upravu si, sjajan put! Malo je uzi, ali je priroda sjajna, asfalt odlican, a saobracaja skoro da nema.

Generalno potez Petrovac, Bistrica, Ždrelo, manastir Gornjak, Majdanpek, sam vec prosao (hvala Srle69 jos jednom :takoje: ), pa sam zbog toga razmisljao da krenem na Zagubicu ali ako mislis da je put bolji/lepsi za voznju mogu i na tu stranu.

Ideja sa ranijim polaskom se usvaja. :takoje:

• Duh Bez Sekire, 1038 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Ako si već prošao ka Krepoljinu iz pravca Petrovca, onda definitivno idi preko Žagubice. Svugde gde se okreneš po istočnoj Srbiji ima šta da se vidi i lepo da se putuje :zdravo:

Voznja je bila ekstra.

Iako sam krenuo znatno kasnije u odnosu na plan, stigao sam u dogovoreno vreme na Beljanicu. Asfalt je tokom cele voznje bio u ok stanju osim jedne manje deonice puta izmedju Majdanpeka i Zagubice.

Povratak sam zbog nedostatka vremena malo modifikovao i napravio veliku glupost. Iz Svilajnca sam skrenu direktno ka Pozarevcu, i sam put na toj relaciji nije los, ali se konstantno vozi u naseljenom mest jer cim prestane jedno mesto pocinje drugo i celu trasu sam vozio 40-50km/h. Izbegavati ovu trasu!

Za kraj par slika nazalost slikanih mobilnim sa ne bas najsrecnijom kamerom.

Golubac:

WP_20140404_10_03_45_Pro_zps95fdd0aa.jpg

Kanjon Dunava odmah posle Golupca:

WP_20140404_10_15_05_Pro_zps4e54b70e.jpg

Mjdanpek(jezero je neverovatne plave boje, ali nazalost slika nije bas najsrecnija):

WP_20140404_11_32_15_Pro_zps46be5aee.jpg

Krupajsko vrelo:

WP_20140404_006_zps98860b25.jpg

Nalazi se na putu izmedju Krupnja i Sladjaje. Postoji cak i tabla na putu, a u okviru samog vrela i ribnjak sa restoranom. Generalno jako lepo mesto za posetiti. Vec sam bio na njemu pre 2 godine kad sam obilazio taj kraj ali eto nisam mogao da odolim.

P.S. Ponesite navigaciju ili dobro zapamtite put jer su mesta oko Žagubice skroz neobelezena. Da nisam vec bio skoro, gotovo sigurno ne bih potrefio prave puteve.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja