dr_kolew 139 Napisano Jul 8, 2014 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi jel ima neko snimak drugog dana u A klasi...meni se ispraznila kamera jos na pocetku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Jul 13, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Evo i od mene par fotografija drugog dana Xross Challenga za klasu A i B. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo42 69 Napisano Octobar 26, 2014 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Bijeljina-Republika Srpska Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da tema cuti vec 3-4 mjeseca!!! Dali je ko u toku, planiraju li organizatori da ovo postane tradicija? ili jos bolje da bude ovo 2x godisnje (proljeto i jesenje)... ili jos bolje, posle ovakve dobre organizacije, planira li se ukljuciti i neki QUAD-ATV klub ? Mozda dosta pitanja odjednom,,,al mi ovo izgleda zanimljivo da bi se ukljucio u druzenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
954 48 Napisano Novembar 25, 2014 Svrati ponekad, 146 postova Motocikl: XR Prijavi odgovor kao problematičan podrzavam!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koma 736 Napisano Novembar 26, 2014 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan je prelomljeno da se proba i ove godine. Vise informacija uskoro. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Novembar 26, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Novembar 26, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan je prelomljeno da se proba i ove godine. Vise informacija uskoro. Bravo! Ajde pa da vas sreća posluži da Event postane tradicija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Novembar 26, 2014 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj ove, ladno, aj sledece 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Decembar 18, 2014 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan moze,moze, zeljno iscekujemo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koma 736 Napisano Decembar 19, 2014 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Spremite se za novi izazov "dvadeset 15" 23.maj 2015. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Decembar 21, 2014 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Da li bi bilo moguce odrediti tezinske kategorije jer prosle godine je u teskoj pobedil a xr 600 sa 120 kg tezine .....mislim kakve sanse su tu imali motori od 16o kg tipa xt 600 i slicno ...realno nikakve .Recimo A i B klasa da budu do 500 ccm i 135 kg...teska kategorija do 700 ccm i od recimo 135 do 160 kg......i teska preko 170 kg nebitna kubikaza i broj cilindra i stoje najvaznije da za tesku i super tesku da prerade budu svedene na najmanju mogucu meru jer to je ipak amaterska kategorija.....profesionalcima je mesto u A klasi...ovo je neko moje glasno razmisljanje na tu temu koje ne mora da bude prihvaceno ali se nadam da cete makar razmisliti na tu temu jer se poklapa sa misljenjem dosta ljudi koji su ucestvovali na Xross-u. Naravno sve pohvale za organizaciju i trud od prosle godine i nadamo se da ce ove godine biti jos bolje i masovnije ...pozzz 0 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Decembar 21, 2014 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sumnjam da xr ima 120kg. I on i tt su na minimum 135kg. I po meni su odlicno raspodeljene kategorije ovako kako su bile. Jbg ako mislis da nemas sanse ti nabavi laksi motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Decembar 21, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Da li bi bilo moguce odrediti tezinske kategorije jer prosle godine je u teskoj pobedil a xr 600 sa 120 kg tezine .....mislim kakve sanse su tu imali motori od 16o kg tipa xt 600 i slicno ...realno nikakve .Recimo A i B klasa da budu do 500 ccm i 135 kg...teska kategorija do 700 ccm i od recimo 135 do 160 kg......i teska preko 170 kg nebitna kubikaza i broj cilindra i stoje najvaznije da za tesku i super tesku da prerade budu svedene na najmanju mogucu meru jer to je ipak amaterska kategorija.....profesionalcima je mesto u A klasi...ovo je neko moje glasno razmisljanje na tu temu koje ne mora da bude prihvaceno ali se nadam da cete makar razmisliti na tu temu jer se poklapa sa misljenjem dosta ljudi koji su ucestvovali na Xross-u. Naravno sve pohvale za organizaciju i trud od prosle godine i nadamo se da ce ove godine biti jos bolje i masovnije ...pozzz 0 Imali su odlicne sanse..pitaj Baltreka... decko je imao III rezultat sa XT-om Mislim da je podela...odlicna .. I da ..ja imam 120 kg, a ne moj XR ...nesto si pomesao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Decembar 21, 2014 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ja sumnjam da xr ima 120kg. I on i tt su na minimum 135kg. I po meni su odlicno raspodeljene kategorije ovako kako su bile. Jbg ako mislis da nemas sanse ti nabavi laksi motor. Protiv 30 kg tezeg motora mislim da nema sanse a ne pada mi napamet da nabavljam laksi motor pogotovu bez anlasera inace dosta motora je oko 120 -130 kg sa 600-650 ccm i da ih ne nabrajam jos. http://en.wikipedia....iki/Honda_XR600 128 kg http://www.motorcycl...lc4_SC%2096.htm 122 kg A moglo bi recimo i da se A klasa ostavi kao klasa za one koji su profi ili misle da znaju da voze a B klasa da se ogranici do 140 kg a da teska ide od 140 kg pa do recimo 170....preko neka je super teska. Ovde je realno glavni problem u teskoj kategoriji jer je vecina motora bila XT 600 . Naravno zanimao bi me komentar organizatora na ove moje sugestijie. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Decembar 21, 2014 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan teska i superteska su koliko sam shvatio cisto revijalne grupe koje pruzaju i nama totalnim amaterima da osetimo malo takmicarskog duha... Inace odma za tim xr-om je bio momak sa dr-om dal 650 ili 800 ne znam, ali i jedan i drugi model su tezi od xr-a. Znaci nije samo do motora vec ima dosta i do vozaca, kao do mene npr koji sam 2-3 puta na gluposti izgubio i vreme i snagu, al to sve ulazi u ukupan plasman. Sta bi tek bilo da je na ono husi te610 bio neko iskusniji, ili da je coka npr dosao sa 690r... verovatno taj xr ne bi bio puno odmakao... a tek da je kvarni terao njegovu bivsu xrku, kuku.... nadam se da se vidimo dogodine opet da merimo ciji je veci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Decembar 21, 2014 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan teska i superteska su koliko sam shvatio cisto revijalne grupe koje pruzaju i nama totalnim amaterima da osetimo malo takmicarskog duha... Inace odma za tim xr-om je bio momak sa dr-om dal 650 ili 800 ne znam, ali i jedan i drugi model su tezi od xr-a. Znaci nije samo do motora vec ima dosta i do vozaca, kao do mene npr koji sam 2-3 puta na gluposti izgubio i vreme i snagu, al to sve ulazi u ukupan plasman. Sta bi tek bilo da je na ono husi te610 bio neko iskusniji, ili da je coka npr dosao sa 690r... verovatno taj xr ne bi bio puno odmakao... a tek da je kvarni terao njegovu bivsu xrku, kuku.... nadam se da se vidimo dogodine opet da merimo ciji je veci Pa upravo na to sam i mislio sta bi bilo kad bi dosla par ktm 620 ,husa te 610 ,xr -ke i sa iskusnijim vozacima mi sa tezim motorima realno ne bi imalo sta da trazimo a u istoj smo klasi a oni laksi tridesetak kg.....naravno da je znanje presudno ali gde nisu tolko izrazene razlike u snazi i tezini.Mislim tema je xross i sugestiju su dozvoljene a sve u cilju nekog poboljsanja a organizator daje zadnje rec i naravno kome se ne svidja ili proceni da nema sanse ne mora nida ucestvuje ....prosto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Decembar 21, 2014 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da u tim brzincima nema mnogo uticaja tezina motora, 99% je do vozaca. Sa druge strane u A i B klasi, gde pola vozis, a pola nosis manja tezina svakako znaci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koma 736 Napisano Decembar 21, 2014 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Postovani, svaki predlog i sugestija su dobri. Ono sto ne treba mesati su sa jedne strane A i B kategorija, i sa druge Teska i Superteska. To su odvojeni tipovi takmicenja i motori iz klase Teski i Superteski nema sta da traze u klasama A i B, (narocito ove godine ). Ideja je i bila da se nekako podele ti veliki motori ravnopravno, sto pribliznije. Mislim da je dobra podela i da tu ima samo par izuzetaka koji se ne uklapaju. Potrudicemo se da osmislimo kako jos bolje mozemo to da podelimo. Razmisljamooo.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Decembar 21, 2014 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je u revijalnoj kategoriji dokazano da težina nije puno uticaja imala, tj bilo je jako puno izuzetaka od gorespomenute teorije. U prvom specialu najbolje vreme od obe teške kategorije je imao 950ADV, pa onda xr600, pa onda moja afrika od 28kW i jedinom modifikacijom na zadnjem amortizeru! A pri samom specijalu sam obišao TE610 koji je krenuo 6 pozicija ispred mene! Pri tome, sumnjam da bi sa XR-om mnogo bolje vreme imao, staze su bile takve da su zaista brži motori bili u prednosti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Decembar 21, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Meni se čini da je bila dobra podela motora po klasama. Ono što je bilo posebno interesatno, verujem za sve nas, je upravo to da plasman vozača nije toliko odlučivao motor (težina, kubikaža ili snaga motora kao što je to slučaj na trkama na stazi), već ukupna snalažljivost vozača i indetifikacija markera koji su imali veliki uticaj na konačan plasman. Takođe mi se dopalo to što su specijalni ispiti bili na početku i na kraju dana, tako da si morao da završiš kompletnu trku ako si želeo da budeš u plasmanu. Ono što bih voleo da vidim sledeće sezone je eventualno još jedan specijalni ispit za teške i super teške motore (da ih ukupno bude tri) ili neki poligon spretnosti kao super-stage. Naravno ukoliko to ne predstavlja veliku obavezu organizatoru. U svakom slučaju, sve i da se ništa ne promeni ja dolazim i sledeće godine, a mislim da smo se super proveli, uživali u organizaciji i vožnji tako da - samo napred za organizaciju u 2015. Btw, i ja sam jedan od onih koji su omašili ''regularnu stazu'' za moju kategoriju - u žaru borbe na drugom specijalu i od povišenog adrenalina nisam ni registrovao tablu za skretanje i greškom odabrao stazu za lake motore, ali smo zato svi na kraju dana osetili kako je to kad staneš na crtu i naučili nešto više i veliko sam zahvalan organizatoru na tome. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Decembar 21, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ja to nista ne bih dirao....i onako je vecini cilj, afirmacija ovog sporta u nasoj zemlji, dooobra voznja i ako preostane snage...druzenje. Ne palim se na plasman.....svi vozimo.....pa ko iskoci...... na podijum 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Decembar 22, 2014 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan Markacija,markacija staze ...sve ostalo je bilo ekstra,ali markacija i obelezavanje-na to treba posebno obratiti paznju! I samo gass...pa ko kolko moze... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Decembar 23, 2014 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan I da kontrolne tacke budu pravilnije rasporedjene, tj da ne budu dve tacke blizu jedna uz drugu, pa posle toga 40km nista. Ja sam recimo omasio skretanje za veliku gobelju, po tracklogu sam video da sam skratio put za 5-6 kilometara, a bas u tih 5-6 kilometara su se nalazile dve kontrolne tacke koje sam promasio, previse blizu u odnosu na ukupnu duzinu staze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Decembar 24, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan I da kontrolne tacke budu pravilnije rasporedjene, tj da ne budu dve tacke blizu jedna uz drugu, pa posle toga 40km nista. Ja sam recimo omasio skretanje za veliku gobelju, po tracklogu sam video da sam skratio put za 5-6 kilometara, a bas u tih 5-6 kilometara su se nalazile dve kontrolne tacke koje sam promasio, previse blizu u odnosu na ukupnu duzinu staze. Ma ti nisi bitan.... ko te shisha :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 600 Napisano Decembar 24, 2014 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče teške i superteške kategorije, ja bi vilo da se mjeri vrijeme na svim specijalim, dakle od početka do kraja, ok, može biti segmentno podijeljeno. To bi bilo to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...