stari roker 4246 Napisano Decembar 30, 2014 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Rokeru to pricas iz velikog enduro i reli iskustva ili prepricavas ono sto cujes od komentatora sa rts-a? Iz iskustva. Ali ne mog,razgovarao sam sa Gaborom na tu temu. Gabor je veliki fan Tomosa,pa smo se tako upoznali. Ima više komada SL-a,SLC-a,e90... Inače ne vozi neku "motorcinu" po ulici,vozi trke. No,nebitno. Kažem da je to suma bez koje se nije moguće pojaviti na startu trke. Ne znam tačno,ali verujem da je priprema za Dakar mnogo veća od te sume. Fizička priprema,vožnja drugih relija,sa'ranjivane nekoliko mašina pre relija i na samom reliju... Ako sam shvaćen da sam hteo reći da svako ko ima € može i da vozi,onda je došlo do nesporazuma. Dakar reli je do sada odneo više života nego bilo koje takmičenje tog tipa. Ginuli su i profesionalci i amateri i publika. Brzine su velike,a etape dugačke i teške. Pa za njega svi kažu da je najteža trka na svetu... Ali šta sam hteo ono prvo da kažem??? Da svako može da pokuša da skupi pare i da se oproba ako želi. Mnogo je lakše i pristupacnije od recimo F1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Decembar 30, 2014 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze bas svako jer moras da imas licencu sportskog vozaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5326 Napisano Decembar 30, 2014 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Skupite pare pa se pokazite. Svako moze da plati I da vozi. O kome, čemu ti pričaš? Mislim na učešće na Dakar reliju. Od svih takmičara na reliju 80% su amateri. Ovih ostalih dvadeset procenata su profi trkaci i voze za novac. Da bi neko vozio Dakar,prvi uslov je da ima oko 100000 (sto hiljada) Evra. Motocikl košta oko 30000, ekipa,asistenti i mehaničar oko 20000 Evra,kotizacija 15000 Evra (ili 18000$),gume za 15 dana oko 10000...hotel,avio karte,ostalo... To je da se neko pojavi na startu. Voziti Dakar je nešto sasvim drugo... Zato se ova ekipa i odvojila i napravila ovo što među sobom zovu "pravi dakar! http://www.africarace.com/en/press/videos8/video2014.html p.s. Jean-Louis Schlesser se zove buggy-sta koji se otcepio od Dakara i startovao ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4246 Napisano Decembar 30, 2014 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze bas svako jer moras da imas licencu sportskog vozaca. Naravno. Licencu izdaje domaći savez... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4246 Napisano Decembar 30, 2014 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nego... jeste provallil koliko raste 0na druga trka? Pravi Dakar. Zove se Africa Race i organizuje je onaj Schlezinger ili kako se već zove što je imao po nekoliko Buggy-a na Dakaru... sveisto ko stari Dakar: Maroko, Mauritanija, Senegal... Završavaju u Dakaru http://www.africarace.com/en/edition2015/partners.html Ovo je extra! Promakla mi je ova trka. Hvala za link! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1766 Napisano Decembar 31, 2014 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Zato se ova ekipa i odvojila i napravila ovo što među sobom zovu "pravi dakar! http://www.africarace.com/en/press/videos8/video2014.html Postoji li mogucnost online pracenja ove trke kolega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5326 Napisano Decembar 31, 2014 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma, nisam baš tražio.. nemam kad ternutno, samo mi je žena rekla da je mađarska nada ispao u prvoj etapi na 14km od starta... mučenik, celu godinu se spremao jurio sponzore trenirao i prc. Mislim da kače video svakog dana na sajt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katzoli 364 Napisano Januar 1, 2015 Svrati ponekad, 126 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gabor je vec na tehnickom prijemu motora u Buenos Airesu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katzoli 364 Napisano Januar 1, 2015 Svrati ponekad, 126 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gaborov Motor za Dakar 2015 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katzoli 364 Napisano Januar 1, 2015 Svrati ponekad, 126 postova Prijavi odgovor kao problematičan I naravno uvod za novo uzbudjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1766 Napisano Januar 1, 2015 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma, nisam baš tražio.. nemam kad ternutno, samo mi je žena rekla da je mađarska nada ispao u prvoj etapi na 14km od starta... mučenik, celu godinu se spremao jurio sponzore trenirao i prc. Mislim da kače video svakog dana na sajt. Hvala kolega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Januar 1, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima vise podataka o motoru? znam da se zalio kad je vozio 690 kako nije konkuretan sa ovim 450. Onda mu ni prosle godine 450 nije bio ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katzoli 364 Napisano Januar 2, 2015 Svrati ponekad, 126 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozeleli su vam svima srecnu novu godinu i puno uspeha! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katzoli 364 Napisano Januar 2, 2015 Svrati ponekad, 126 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prema recima Richarda Saghmeistera tehnicki pregled je prosao lako i brzo oko10.000 ljudi samo posmatralo tehnicki pregled, na otvaranju 3. se ocekuje milion posmatraca! Sutra tim ide u razgledanje grada i opustanje pred nastupajuci veliki start koji ce zvanicno poceti 4. januara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Januar 2, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima vise podataka o motoru? znam da se zalio kad je vozio 690 kako nije konkuretan sa ovim 450. Onda mu ni prosle godine 450 nije bio ok. Gabora realno '' jebe'' kilaza i to jedno 15 kg najmanje posto je ionako prirodna copina i nikako ne moze ispod 100 kg a to je sigurno opterecenje za motor i sigurno je da vozaci od 80 kg imaju veliku prednost nad njim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5326 Napisano Januar 2, 2015 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan A tek vozači od 65kg... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5326 Napisano Januar 2, 2015 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zato se ova ekipa i odvojila i napravila ovo što među sobom zovu "pravi dakar! http://www.africarace.com/en/press/videos8/video2014.html Postoji li mogucnost online pracenja ove trke kolega? Gledao sam sinoć repotažu sa trećeg dana na Eurosport-u. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5326 Napisano Januar 2, 2015 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan David Fretigne je prešo na "Africa race". Vozi Teneru 1200. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katzoli 364 Napisano Januar 3, 2015 Svrati ponekad, 126 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gabora Saghmeistera koji daje intervju pred sam polazak na startni podijum. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 3, 2015 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko kad ce biti prvi izvestaji ? Cini mi se prvi izvestaj na ES veceras u 11h ? na plumrace jos uvek nista ne pise ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katzoli 364 Napisano Januar 3, 2015 Svrati ponekad, 126 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo upravo ovo je Richard poslao iz Argentine! Nesto sto ce vas ostaviti bez daha! Imacemo svi priliku da se vozimo sa Gaborom! Upravo su montirali Gopro kameru na Gaborovu kacigu tako da ce moci da snima dok vozi (sto po ranijim propisima nije moglo osim u izuzetnim slucajevima, ali sad je ok) i imacemo ako sve bude kako treba zive snimke sa njegove kacige. Marketing i ugodjaj ove godine bi trebao biti nezapamcen dosada. Upravo su krenuli prema podijumu, vise nema nazad! DAKLE! SAMO NAPRED! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katzoli 364 Napisano Januar 3, 2015 Svrati ponekad, 126 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gabor Sagmajster #Dakar2015, Tehnički pregled, prilog Predraga Milinkovića Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katzoli 364 Napisano Januar 3, 2015 Svrati ponekad, 126 postova Prijavi odgovor kao problematičan /Uzivo/ otvaranje Dakar 2015 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 3, 2015 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kad su prenosi i gde? :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Januar 3, 2015 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno je u toku svecani start: http://www.tvpublica.com.ar/vivo-2/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...