Jump to content

Moto Zajednica

Jovan Ristic

BJB Novinari
 • Broj tema i poruka

  2386
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Jovan Ristic

 1. Automatika registrovao moj prijatelj u Kikindi. Cimnuću ga sutra da pitam kako.
 2. Ako je sve fabrički i sve po PS u ne vidim razlog zašto da ne urade tehnički? Mislim da je Motoring zastupnik za Tori Motoring doo Prodaja motora, skutera, ATV i opreme za motocikliste, kacige, koferi, odeca, komunikatori, kamere, zastita Prodaja motora i opreme za motore i motocikliste WWW.MOTORING.RS Prodaja motora, skutera, ATV, oprema za motocikliste, kacige, koferi, odeca, stitnici, sistemi protiv kradje, lanci, katanci, disk alarmi, rancevi, torbe, jakne, pantalone, rukavice. Povoljne... Ako ti treba neka potvrda možda njih da cimneš. Po novom zakonu mislim da ne mora da ima migavce, ali mora da ima brzinomer (ako se ne varam ili ako nešto nisu izmenili).
 3. Koliko sam informisan, ove nedelje treba da im stigne nova porudžbina robe od Dainesea. Što se cenovnog ranga tiče i ja sam se dvoumio, ali se sad ne kajem. Od ovih jakni koje si naveo moj glas odlazi na SEVENTY DEGREES JR47. Deluje kao dobra jakna i mislim da je bolja od ostalih koje si naveo.
 4. Ja sam pazario početkom meseca Dainese Laguna Seca 3D jaknu. Do sada sam pokiso 3-4 puta i nijednom nije propustila. Po ovom vremenu sam vozio bez postave i nije mi bilo hladno, a jakna dolazi i sa debelom postavom koja se prema potrebi vadi i vraća. Za sada sam jako zadovoljan jaknom, a trenutno su ti i popusti u Plattneru.
 5. Mene zaustavili proše godine, doduše kolima sam išao. Vozio sam 82 km/h, nisu mi pisali kaznu. Pregledali dokumenta i to je bilo to.
 6. Stiže izveštaj i slike Odvezli smo prvi TD u ovoj sezoni | www.trackday.rs TRACKDAY.RS
 7. Iz ličnog iskustva, bolje je veći karb. Sad, nisam nikad imao posla sa skuterima, ali recimo meni se dešavalo da sa većim diznama ne uspem da postignem lep rad motora u širem opsegu rada.
 8. Probaj ovde: Testovi za A kategoriju, Online testovi za voznju, Auto škola Novi Beograd AUTOSKOLAPRAVO.COM Online testovi za A kategoriju sada na sajtu auto škole Pravo. Polaganje A kategorije na Novom Beogradu. Cena polaganja za A kategoriju... Kucaj samo na netu testovi za A kategoriju online
 9. Nisam bio tad prisutan na času. Kao neko ko je detaljno ispratio GP šampionat unazad od 1990. godine, kao i WSBK šampionat od osnivanja, mogu samo da kažem da je svaka titula osvojena zasluženo, a Hejden se te sezone najbolje snašao. Ne treba da se zaboraviti da je on došao direktno iz AMA i da nije došao uobičajenom rutom, što prem mom skromnom, subjektivnom mišljnju daje još veću vrednost u osvajanju njegove titule. Red veličine, njegova titula ima težinu kako kad bi sad neko Markezu prekinuo dominaciju.
 10. Tebe nema, nema i onda bum, bum, bum. Kao Robin Hod
 11. Đavola bi uzeo da mu Markez nije pomagao samo da Rosi ne osvoji. Kad je bal, nek bal
 12. Zaboravio si da dodaš da je trebalo preživeti stres posle onog rušenja od strane Pedrose.
 13. Od svih šampiona, mislim da jedino Hejdenu nikad ništa niko nije osporio jer je bio takav lik.
 14. Nisam rekao da sam striktno vezan za Canon
 15. Tražiću polovan do 200e, pa se taman uklapam lagano i u objektiv
 16. Hvala ekipo na odgovorima. Ne držim se striktno za Canon, naveo sam kao primer samo. Neke osnove fotografija sam savladao na Sony a100 i znam da je auto mod dobar samo eto tako i da za ostalo treba iskustva i prilagođavanja. Problem mi se pojavio kad sam fotkao motore na TD u na Navaku i kad ubacim na komp moje slike i od onog fotografa, nebo i zemlja razlika u smislu boja. Pitam čoveka sledeći put za savet, kaže, jbga, sve si ti dobro podesio, samo ti je aparat već stariji. Tako da sam rešio da pređem na novije, a svakodnevno imam potrebu za fotkanjem nečeg, što za Bjb sajt, što privatno. Takođe, se otvara prostor i za snimanje videa. Svestan sam da uz aparat moram uzeti i objektiv (e) i još 1.000 dodataka, jer je jednostavno potrebno. U svakom slučaju otvorili ste mi malo oči i sve više naginjem ka tome da kupim polovan. Na kraju krajeva i moja a100 ima ko zna koliko godina pa još uvek radi posao.
 17. Iskreno, nisam imao puno mušica, ali sam nečistoće uspeo da skinem relativno lako. Meni se kod tog spreja za vizir najviše svidelo što stvarno baš dobro očisti vizir, ruku na srce dosta znači i krpica koja se dobije uz set. Što se sredstva za unutrašnjost tiče, dobra je kad unutrašnjost nema dubinske prljavštine. Moja kaciga je bila baš prljava iznutra, sredstvo je uspelo donekle da izvuče prljavštinu, ali ne sve. Mada, ako bih još jednom oprao, verovatno bi izašlo. @yogibear nema veze što spominješ drugu firmu, tu smo da vidimo šta nam najbolje radi posao
 18. Treba mi mala pomoć. Naime, posle dve godina upotrebe stare (ali dobre!) Sony a100, došlo je vreme da se pređe na nešto redovnije, to jest novije. Treba mi apart koji je u stranju da napravi dobre fotke i da je solidan za osnovno snimanje. Prvo sam razmatrao aparat do 250 e, ali sam posle video da ima Canon 4000D nov za 37.000 din sa objektivom 18-55 (naravno, kupio bih bolji objektiv). Sad, mene interesuje mišljenje iskusnijih u ovoj branši, da li da uzimam nov, ili polovan aparat? Iskreno, ja bih radije uzeo nov, mada bih voleo da saslušam iskusnije
 19. Mislim da imašu u Moto Bike-u da kupiš nov saturnus.
 20. Da priložimo jedan tekst koji je napravljen u saradnji sa Jasminkom: Vodič za polaganje A kategorije - BJBikers.com BJBIKERS.COM i konačno polažu za odgovarajuću dozvolu. Iz tog razloga smo rešili da napravimo ovaj kraći vodič za polaganje A kategorije. A bavili smo se i novim zakonom o probnim vozačkim za A: Novi zakon: probna vozačka dozvola za A kategoriju! - BJBikers.com BJBIKERS.COM Od 1. septembra stupio je na snagu novi zakon koji nalaže da će od sada probna vozačka dozvola biti izdata i za A kategoriju. Kao i o problemima oko upisivanja kategorija: Problemi sa vozačkom dozvolom zbog neupisivanja položene A kategorije - BJBikers.com BJBIKERS.COM Glavni problemi sa vozačkom dozvolom nastali su zbog neupisivanja položene A kategorije, odnosno podkategorija u probnu vozačku i u vozačku dozvolu.
 21. Polako ali sigurno počinje sezona vožnje. Sa prvom sezonom (posle prolaska virusa) počeće i prve moto žurke ili moto skupovi na kojima mnogi vozači motocikala vole da popiju po koje piće. Budući da sam veliki protivnik vožnje pod dejstvom alkohola, napisao sam ovaj tekst za Bjb sajt, pa nije na odmet i da ostane ovde na forumu. Alkohol i vožnja bilo kojeg vozila ne ide zajedno, a naročito ne na motociklu. Jedan od komentara za ovaj tekst društvenim mrežama bio je: ... A TAKO I ALKOHOL A PIĆU KAD JA HOĆU NE KAD MI NEKO KAŽE. Kako alkohol utiče na vozačke sposobnosti - BJBikers.com BJBIKERS.COM U ovom tekstu objasnićemo kako alkohol utiče na vozačke sposobnosti. Osim toga, pokušaćemo verno da vam obrazložimo zašto nikada ne bi trebalo da kozumirate Nemojte piti kad vozite, poštujte sebe i druge.
 22. Testirao sam Ipone Helmet kit na svojim kacigama i mogu vam reći da sam prilično zadovoljan, naročito onim sredstvom za vizir. Kasnije mnogo lakše skliznu kapljice. Mislim, ovo nije reklama, prenosim vam samo svoje utiske , zato i kačim ovde tekst. A iznesite i vi vaša iskustva vezana za održavanje kacige: Testirali smo: Ipone Helmet kit za održavanje kacige - BJBikers.com BJBIKERS.COM predstavimo jedan set za održavanje kacige koji smo testirali kako bi se uverili da stvarno radi posao. Radi se o Ipone Helmet paketu za održavanje kacige.
 23. Jedan čovek koji zaista zaslužuje da bude spomenut. Ranije sam objavio prvi deo njegove biografije i generalno istorije Morbidelli kao brenda, a danas sam zaokružio priču. Koga interesuje, neka uživa: Đankarlo Morbideli - strastveni proizvođač trkačkih motocikala - BJBIKERS.COM Ove nedelje napustio nas je legendarni Đankarlo Morbideli, čovek koji je ceo svoj život posvetio trkanju i pravljenju motocikala Đankarlo Morbideli - strastveni trkač - drugi deo - BJBikers.com BJBIKERS.COM Pre nepuna dva meseca pisali smo prvi deo biografije Đankarla Morbidelija i ujedno istoriju ovog brenda. Đankarlo Morbideli imao je veoma
 24. Nemojte se izvinjavati, volim da vidim motore iz "onog" vremena, jer su zaista pravljeni sa stilom
 25. Ne znam da li sam u dobar podforum smestio ovaj motocikl, ali ako nisam neka moderatori premeste. Jednostavno me oduševio ovaj Bonnevile T120. Veliki sam ljubitelj retro motocikala na kojima je prva stvar koja vam upada u oči cilindri, a volim i analogne satove. Triumph Bonneville T120 Bad Ekins specijalno izdanje - BJBikers.com BJBIKERS.COM U njihovu čast Triumph je izbacio specijalno izdanje modela Bonneville T120. Bad Ekins i Stiv MeKvin bili su dobri prijatelji. Ekins je bio
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja