Jump to content

Moto Zajednica

mrle

Članovi
 • Broj tema i poruka

  2744
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

3808 Excelent

O članu mrle

 • Rank
  nekrunisani kralj moto cigana
 • Rođendan 21.06.1976.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Banovo brdo, Juzni Beograd... i blok45
 • Interests
  provokator
 • Motocikl
  Kawasaki ZZR 600 i ženin Pulser2 200

Contact Methods

 • Skype
  mrlevanja

Poslednji posetioci profila

6155 profile views
 1. mrle

  Jovanče Micić - put oko sveta za 60 dana

  nisi pratio na času, prvi post, to je moj brat koji nam piše na viber grupu.
 2. mrle

  Jovanče Micić - put oko sveta za 60 dana

  26.11.2018. E i pre par dana napokon kopno. Huatluco u Meksiku. Nije bilo nešto da se vidi ali je zato plaža bila blizu, a pivo je bilo hladno :)
 3. mrle

  Jovanče Micić - put oko sveta za 60 dana

  22.11.2018. Moram da podelim sa vama svoje zapažanje vezano za način života u USA i Srbiji. Mala paralela koju sam podelio ina FB. Na krstarenju od 60 dana mi je bio bračni par koji je sasvim običan i druželjubiv. On je radio pri vojsci kao šef administracije i bavio se poljoprivredom, a ona u nekoj firmi bez neke zvanične titule. Sada oboje u penziji i gaje stoku. Nakon nekoliko razgovora u radnji stvorio sam sledeću sliku o njima (onako kako bi to bilo u Srbiji). Žika ugovorac koji radi za platu od tridesetak hiljada, svaki dan žuri kući da odradi poljoprivredne radove i nahrani stoku. Celog života kupuje dizel od nekog Mileta iz garnizona pošto ovaj može da ukrade na crevo iz kamiona sa parkinga. Vuče kante, sipa u traktor koji neće da upali, dopunjava akumulator i kreće u njivu. Nema kombajna pošto se pokvario u nekoj njivi i nema rezervnu osovinu. Vraća se kućigde ga čeka žena. Nervozni i ona i on i tako u krug. Napokon dočekaju penziju i tek onda jedva sastavljaju kraj sa krajem. Isti par nakon nekoliko kupovina u našoj radnji (preko 10.000$) mi objašnjava da će kući morati da se odere od posla narednih deset danakako bi zaradio te pare. Moj izraz lica?! Pitam ih šta rade i kako funkcionišu, koliko čega poseduju. I onda počinje pričapraćena fotografijama. Poseduju 60 hektara zemlje, a obrađuju ukupno 200 hektara. Imaju 20 bikova i 6 konja. Isključivo imaju seno i ništa drugo. Država im ne dozvoljava druge kulture pošto neko drugi uzgaja kukuruz, žito... Tako da nema mnogo priključnih mašina, a država mu plaća da ima samo travu. Ima tri traktora preko 120.000$ plus mehanizacija. Takođe vozi kadilak. On, žena i sin imaju po Harley Davidsona nešto oko 100.000$. Autobus sa dva toaleta, nekoliko soba i kuhinjom koji su kupili polovan za 300.000$ da bi obilazili državu. Dodge RAM 350 za prikolicu za konje i naravno malu jahtu. Nekoliko radnikakoji pomažu i tako tome slično. Samo na točkovima zajedno sa jahtom imaju preko 600.000$. I tako se ja setim Žike ugovorca i pitam se gde smo omanuli kao država i nacija? Mnogooo više radimo nego oni, sa više stresa i nervoze da bismo na krajuimali veliko ništa. Dok u normalnimdržavama ljudi koji se malopotrude mogu da žive i vide nešto lepo. Oni u penziji idu na krstarenja, a naši u penziji rade kao noćni čuvari ili na pijaci na kutijama. A možda i grešim? jedan od traktora njen trike od 28.000$ njegov Harley Davidson trike sa prikolicom od 56.000$
 4. mrle

  Jovanče Micić - put oko sveta za 60 dana

  20.11.2018. Stvarno me dugo nije bilo pa je red i da se javim. Na Pacifiku smo imali problem sa internetom tako da je i to jedan od razloga. Posle Manile smo obišli Guam (američka luka) i pravac Havaji. Posle sedam dugih dana na okeanu smo napokon stigli. Ali pošto se na brodu uvek radi, nisam baš najbolje iskoristio blagodeti prelepih plaža, a nisam se nešto ni "selfirao". Samo sam uživao u prelepom novembarskom vikendu na Havajima. Naravno posle toga je ponovo počelo cimanjeod 5 dana do LA. Možda zato što sam Srbin ili ko zna zašto bio sam na crnoj listi za izlaske. Tačnije nije mi bilo dozvoljeno da izađem. Ali sam barem odmorio. Tako se završilo putešestvije od 60 dana i odmah počelo novo od 19 dana do Paname i nazad. Za sada nema novih luka, ali videćemo. kasne havajićani sa postavljanjem novogodišnje rasvete
 5. mrle

  Jovanče Micić - put oko sveta za 60 dana

  I opet smo stigli u novu luku. Posle uspešno izbegnutog tajfuna napokon Manila na Filipinima. Ništa naročito, samo veći kriminal nego kod nas. Molim kolege iz mts-a da provere na banderi gde je kvar Ovako izgleda obezbeđenje tržnog centra. Pa da vidimo ko će da krade.
 6. mrle

  Jovanče Micić - put oko sveta za 60 dana

  04.11.2018. Posle Vijetnama i šetnji morali smo da se spremimo i za noć veštica.
 7. mrle

  TwinZ Auto & Moto

  što bih rado posedovao ovog outlendera...
 8. mrle

  SVI KORISNICI KREDITA IMAJU PRAVO NA POVRACAJ 2 %

  da, šaljem ti i njegov mobilni, privatni.
 9. mrle

  SVI KORISNICI KREDITA IMAJU PRAVO NA POVRACAJ 2 %

  Dare, javi se mom ortaku, kaži da sam te ja poslao. Odličan mi je drugar. Aleksandar, Sale plavi. Neki ga možda i znaju, vozio novog novog TDM900, a posle neki maxi Hondu.
 10. mrle

  BJBikers Vitez 2018

  stoev je vitez, bio prisutan, pričao sa čovekom.
 11. mrle

  SVI KORISNICI KREDITA IMAJU PRAVO NA POVRACAJ 2 %

  ja sam tako dao za vrtić, nisam dao ni dinara, kada je sve bilo gotovo, legle pare na račun. kada sam dao advokatu da mi naplati osiguranje koje imam preko firme 24h kada sam imao sudar motorom, isto nisam dao ni dinar, ni za ročišta, ni za veštake. Samo otišao po kintu.
 12. mrle

  SVI KORISNICI KREDITA IMAJU PRAVO NA POVRACAJ 2 %

  Moj dobar ortak sa Brda, advokat Sale se upustio u priču ove naplate. Nešto kao i što je bilo za vrtiće, on sve realizuje, nema nikakvih novčanih davanja dok on ne završi slučaj i naplati sve od banke.
 13. mrle

  BJBikers Vitez 2018

  evo danas sam došao motorom na posao sa rukavicama koje mi je sashac poklonio.
 14. mrle

  Novogodišnja žurka 2018

  Kuma i žena
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja