Jump to content

Moto Zajednica

ARES

Članovi
  • Broj tema i poruka

    2302
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: ARES

  1. Mislim da ovde radi ego, ali onaj na najvisem nivou, s obzirom da politika firme nije. Verujem da imaju problem sa Toprakom kao brendom, koji je definitivno napravljen. Sa Kenanom koji je nekada previse u prvom planu i podrskom koju ima sa vrha vodecih u Turskoj.
  2. Pre par dana rekoh da imam osecaj da Yamaha nije ni zelela da da Topraku pravu sansu, i da ga ne zele u gp-u. Yamaha organized two MotoGP tests in Spain. In the summer of 2022, Razgatlioglu piloted the M1 for the first time and got an overview of the MotoGP bike during the test in Aragon. Bad weather meant that Razgatlioglu didn't do many laps. A second test in spring 2023 in Jerez should enable more concrete conclusions. But the second test wasn't really meaningful. Yamaha didn't respond to the Turk's wishes and didn't provide many tires. This led to Razgatlioglu losing interest and wanting to quit the test after the first day. The failed test was supposed to herald the end of the collaboration with Yamaha. Razgatlioglu is annoyed that Yamaha did not implement the feedback from the Aragon test. "There were already discussions about the seating position before the test. Usually there are three different seats at Yamaha. But when I came to the test, the motorcycle was the same as before," says Razgatlioglu, wondering what Yamaha actually wanted to achieve with the test. "I just did my laps. I didn't have many tires available either," reports the former Superbike world champion, who was friendly with the Yamaha mechanics in the pits and was grateful for the opportunity. “I respected it,” notes Razgatlioglu. However, since Yamaha did not respond to the requests, Razgatlioglu saw no reason to complete a second day of testing. "I actually didn't plan to continue riding after the first day. I talked to Kenan (Sofuoglu, manager; editor's note). He said that I should show Yamaha respect," Razgatlioglu revealed a year later. MotoGP-Test mit Yamaha: Warum Toprak Razgatlioglu vorzeitig abbrechen wollte WWW.MOTORSPORT-TOTAL.COM Yamaha organisierte in der Vergangenheit zwei MotoGP-Tests für Toprak Razgatlioglu: Beim...
  3. Tebra kada si postao admin.
  4. Svasta mi se mota po glavi. Jedna opcija je da gurnu kawin agregat u vec cuvene ramove Bimote, mada moralo bi biti nesto novo jer ne vidim trenutno platformu bimote za sbk. Druga opcija koja mi je bezveze, je da na zx10rr stave neku zadnju viljusku i oklop u bimotinom stilu, nalepnicu bimota i to je to. Vesti po netu su da ce biti opcija br1., mada kawasaki nije zvanicno izasao sa saopstenjem. Juce su uglavnom mailom komunicirali.
  5. Kupili su Bimotu 2019 stim da niko nije znao razlog. Mozda je ovo odgovor, vrv hoce da kao evropljani pucaju na luksuz koji Bimota moze da ponudi za razliku od golih japanaca. Elem, Kawasaki nece gasiti zx10rr za 2025 kao sto je yamaha odlucila sa r1.
  6. Svako ovde ima neki svoj unutrasnji osecaj kada su vozaci u pitanju. Mene je moj izdao sa Fernandezom i od tada tesko da mogu da tvrdim nesto i veoma sam obazriv. Toprak je imao test 2 dana na Yamahi koja je tu gde je, na dnu. Akosta je na testu ove godine u Kataru posle dva dana bio 15. I da li sada neko moze nesto da zakljuci iz toga. Ako limitiraju od aero, ukinu najvece zlo holeshot, limitiraju elektroniku kao u wsbk, mislim da sa svojim stilom Toprak ima sta da trazi u gp-u. Da li ce biti mator do tada videcemo. Po meni prosla godina je rekla da nikada lakse nije bilo pobediti u motogp-u, i iz toga mogu neke stvari da zakljucim. Banjaja, Martin, Bezeki, Didja, Bastianini, Espargaro, Zarco, Rins, uz to u sprintu Binder i Alex M.
  7. Pa sada da li je plavi ili zeleni bosch ne znam
  8. Ceka BMW ukidanje aero, holeshot, jednostavniju elektroniku.
  9. Ne treba imati previse znanja zakljuciti tako nesto, brojke govore sve. Uraditi je sirok pojam: titula, podijum, prvih 5.... Medjutim postojao je nekada i Doohan koji je vozio australijski sbk i koju trku wsbk pre prelaska u gp. Baylis, Edvards, Spies, Crutchlow... su po meni odlicni soferi. Pitanje na koje mozemo polemisati je "Zasto danasnji vozaci sbk ne mogu parirati u gp-u trenutnim vozacima". A odgovor se zna. Toprak vrv ne bi bio u prva tri ali mislim da bi se odlicno vozio. Misljenja sam da ga jamaha nije zelela u gp-u, da su mu vremena tog dana na rastimovanoj jamahi poredjena sa penzionerom Pedrozom kako su ga novinari tada krstili. A posle izvesnog vremena Pedro se borio kao wildcard za podijum.
  10. Po meni test koji je bio bzv. Mislim da su ga pozvali cisto da bi ga ispostovali, jer u wsbk prolaze kako prolaze bez njega. Smatram da ga nisu ni razmatrali ozbiljno.
  11. Plivajuci su sigurno. https://www.brembo.com/en/bike/motogp-and-sbk/motogp-infographics
  12. Ili kada su plivajuci diskovi, a karbonski svako jesu kao i celicni. Kapiram da tolerancije "plivanja" rade tako da do ovoga ne bi doslo, i da se plocice ne bi razmakle previse. Medjutim treba dodati i sirenje materijala, diskova, zbog toplote. Tako da ko zna, u teoriji je moguce.
  13. Naspram onoga sto je MM radio ovo me ne impresionira. Vise on visi sa motora nego sto je ugao veliki.
  14. Da, 16 100 kao sa pocetka 2023. U sustini cilj im je bio samo da uspore Bau sa dodavanjem tih 6 kila. Yamaha je na 15 200, Kawa na 15 100. Podsecanja radi, kawa je 2017 imala 15 500.
  15. Secam se da je testirao te cuvene gume vec oprobanom metodom, zabadanjem nokta na palcu u gumu.
  16. sa ovakvim farom je bio do 2008. od 2009 redizajn.
  17. Ja ne mogu da shvatim da ce oni, Dorna, opet odlucivati o obrtajima pred pocetak sezone, a da pritom timovi prema tome selektuju bregaste i zasigurno menjac. Revizije, dodavanja i smanjenja obrtaja u toku sezone ne bi trebalo da bude vise. Jos uvek nisu odlucili kolika ce biti minimalna kombinovana tezina, vrv cekaju petak pred trku u Australiji da natovare Bautisti tegove. Salu na stranu, termin im je los, gadjace da je prosecna kilaza vozaca 80kg. To ustvari nece biti dodavanje razlike u kilazi vec ce na kilogram razlike, vozaci dobiti 0.5kg +. Bau kaze da misli da ce morati da dodaju 6kg ako na zimu nabaci 3kg misiscne mase. Smatram da ce sledeca sezona biti veoma zanimljiva, dozvolili su im da dodaju/smanje 20% tezinu radilice. Trabalo bi da to BMW-u legne i potencijalno resi probleme sirenja putanje. Jamaha ce sa druge strane mozda ici sa smanjenjem (samo moje nagadjanje).
  18. https://live.crono-jerez.com/lt978nov23/#/livetiming
  19. zxr750rr je to imao 1993. U kitu su se kupovali ekcentri za zadnju viljusku i razlicita stelovanja.
  20. Haga je 2008 slomio kljucnu na treningu u USA. Bandaziran je vozio tog dana kvalifikacije i sutra trke. Ne mogu zamisliti sta je sve primio za bolove kako bi ubandaziran vozio.
  21. Pohlepnost Dorne stoji, medjutim ako nesto volis platices iako je skupo ako si navucen. Problem je sto sada ne znaju kako da navuku ljude.
  22. Tako je, rade to pogresno. Postoji nesto u razvoju proizvoda, posto je i ovo proizvod, sto se naziva hook-ovati korisnika - udica (Triger ili ti okidac, akcija, nagrada i ulaganje). Da bi proizvod bio navika (znam daje ruzna rec za trke) gornje 4 faze moraju biti ispunjene. Imam utisak da ni u jednoj od gore 4 nisu uspesni. Ne tako davno su imali Rosija, mnogi su poceli da prate gp ne zbog trka i njegovog umeca, vec ponasanja van staze. Nuzda u Toi Toi na stazi, oblacenje u Robin Huda.... su i okidaci i nagrada. Verujem da su posle toga bili i hook-ovani njegovom voznjom. Investirali su u znanje, koliko god da je danasnja omladina povrsna, ako im date znanja da plivaju u nepoznatoj materiji, siguran sam da ce to prihvatiti. Vracam se na gornji post, Rajder je cesto imao te priloge izmedju 250 i gp trke, sta je elektronika, sta je viljuska, kako to radi i slicno. Izgleda da je Dorna fokusirana da ne ostanu bez motora na gridu. Nemaju vremena da se bave publikom.
  23. I ja mislim da ko ne ume da zavrne rebound dva klika da mora da ide na popravni u avgustu kako bi imao dozvolu da prati trke . Salu na stranu, imam utisak kao da to i zele, da ostane sve povrsno. Smatram da bi mlade itekako mogli da privuku kvalitetnim sadrzajem. Secas li se pre 15tak godina kako je bilo na Eurosportu, Julian Ryder 20min prica o tehnici, ride by wire, traction, pokazuje na serijskom motociklu. Sada je samo povrsan deo toga na Instagramu sa Simonom Crafarom, toliko brzo da je i iskusnima tesko da skapiraju.
  24. Ja sam uzeo ovaj, jeftiniji je od ctek-a a moze da puni i litijum sto mi je bitno. https://www.akumulator-shop.rs/pro-user/punjac-akumulatora-pro-user-ibc4000-6-12-12-8v-4a
  25. Nadam se da je Ctek resio probleme iz proslosti sa Mode dugmetom.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja