Jump to content

Moto Zajednica

GSX 550 EF (kao neko sredjivanje)

Recommended Posts

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Nista jos uvek jbg...

Postao sam calac 1oda.gif1oda.gif1oda.gif

Tako da imam zanimaciju za sve pare. Videcu nesto u skorije vreme da iskombinujem.

Čestitamo i nek ste živi i zdravi :takoje::takoje::takoje:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MC Coyote, 273 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000 F

Nista jos uvek jbg...

Postao sam calac 1oda.gif1oda.gif1oda.gif

Tako da imam zanimaciju za sve pare. Videcu nesto u skorije vreme da iskombinujem.

Čestitamo i nek ste živi i zdravi :takoje::takoje::takoje:

Hvala lorde 1zdravo.gif

Nego da li ima neko ideju gde mogu povoljno karike da nadjem?

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Cestitam i ja Srki!

Nego da zavrsim I poglavnje ove sage...

Vidite li razliku?

suzuki3_zps537d2df6.jpg

suzuki-3_1_zpsd77f3334.jpg

Pogledajte bolje sem migavaca ima sigurno jos min 600 (seststotina razika) ili gledano kroz € u motor od kupovine otislo min 600€!

Sreca moja pa sam kupio motor kome je bila potrebna samo registracija i nova zadnja guma, kako bih prosao tek da sam kupio motor za sredjivanje?!...

Inace motor sam bio okacio u oglase, napisavsi da prodajem neispravan motor a onda mi je Biker Q napisao u oglasu " Hmmm, i mene mnogi sa foruma ubedjivase da je ovo dobar motor i da radi kao sat..."a onda je... Ustvari evo ovako, ovo su kometari koje sam dobio na to sto sam napisao da je motor neispravan, na zalost niko od kolega koji su da kazem "prozvali me" da ne znam sta znaci neispravno nije se javio u ovoj temi i evetualno napisao "nisam znao da je takva krsina", mislim zasto bi to iko i uradio??

Siguran sam da niko od ucesnika u diskusiji u mom oglasu nije ni video ovu temu, ali evo ako neko nekada zadje u ovu temu ja cu citirati njihove postove i dati odgovore na njih.

" ako bi mogao da navedeš još neku od sitnica od tih 1001 koje ne valjaju... znam taj motor i znam da je u mehanički vrlo dobrom stanju (čak mnogo boljem nego cena koja ga je pratila)... i znam da je sve što se znalo o motoru bilo rečeno, tako da baš i ne deluje korektno ovako postavljen oglas... kao da si napisao klipovi su od pur pene a karike od slame i sve to zalepljeno duct tapeom..."

Il se jako malo znalo, il nije receno. Nije bilo pur-pene, ali silikona i duct vala jeste.

"Nije njemu potrebno 300-400eur. da se dovede u fabričko stanje, već samo malo ljubavi i iskustva."

Kao sto sam napisao u motor je ulozeno min 600€ cak...a da sad nije ni F od fabrickog. Za fabricko stanje treba barem jos 2-puta toliko,

"sta podrazumevas pod "rasplesti" vile? Brezon koji drzi osovinu tocka, osigurac?! Pa ako je on jedan od vecih problema mogu misliti kakvi su onih 1001 drugih.."

Evo druze ne moras "razmisljati" kakve su preostale 1001 mozes pogledati, a raspletanje vila se svelo na nove vile i trouglove i ispravljanje felne...

Nije mi cilj nikoga da prozivam i smatram da nema niko ni potrebe da se ljuti ali sam zeleo da dam odgovore potkrepljene ovom temom, jer su ocigledno pravili budalu od mene kada sam napisao da prodajem "neispravan motor" ne mislivši da time ikoga prozivam a u razloge zasto sam ja isprozivan necu da zalazim niti me zanima...

Po meni motor sad nema vecu vrednost nego kada sam ga ja kupio, jedino sto sad moze proci opis motora iz oglasa...

S'tim da je na motoru potrebno zameniti u dogledno vreme ili za sledecu sezonu sledece:

Lanac

Lanac bregaste

Lamele

Sve u svemu jos 250€-300€ i pored ovoga jos jedno 30-tak sitnica uz mogucnost i jednog veceg zahvata (dihtung glave)...

Zelim takodje da se zahvalim svima koji su mi pruzili podrsku, savet i pratili ovu temu. Hvala Vam!

Idemo dalje tj. nastavljamo

Poglavlje II

Jedan karb mi konstantno preliva, los sic i iglica. To sam resio to da resim i zahvaljujuci Beri stigo je komplet:

karb_pl_zps089d73e6.jpg

Ocekuje nas posao za vikend...

Posto imam problema sa plucima razmisljao sam sta da radim sa vizirom, mnogo me vetar bije u grudi. I na kraju sam resio da vratim oklope, medjutim lakse je resiti nego sprovesti u delo, pa sam sad u varijanti polu oklopa i poceo sam da radim na tome...

A zasto je lakse resiti nego sprovesti, e pa evo;

Sto volim kada je nesto lepo i majstorski uradjeno, u ovom slucaju krpljenje i farbanje vizira:

viz1_zps02b6d406.jpg

viz2_zps1e202fb5.jpg

Sto se tice oklopa resio sam da zakrpim sve rupe i naprsline pa sam danas kupio poliester set i poceo.

Prvo skidanje slojeva farbe, gita, farbe, gita, farbe....Mora da je motor vozen po Indiji za vreme festivala boja 1lol.gif

okl_zps85cd0add.jpg

Pa onda smola pa platno pa smola...

okl1_zpsef7e81bb.jpg

Nastavice se...

Kako Srki ti napredujes? Kaci slobodno neku sliku ako uopste i stizes do masine...Sta je sa tobom Biker Q? Vidim pojavio se jos jedan kolega na forumu sa 550-ticom....

• Podržavam 4

• Drug član, 1713 postova

Ja se ne secam svih svojih komentara ali znam da ni jedan nije bio zlonameran, kao verovatno ni jedan moj na ovom forumu. Ovaj sto si naveo je vise glasno razmisljanje, u prevodu, ipak je bolje sto ga nisam kupio jer tesko da bi sam sve otklonio... Moja makina radi, ima neki problem sa karbovima, kada se vozi na malom gasu i doda se gas prvo nece da primi, ugusi se pa onda povuce, ako izbegavam da vozim na malom gasu onda toga nema. Cinilo mi se kao da ga davi gorivo i previsok nivo a dr Bokilic kaze da verovatno kasno podize vakume, u svakom slucaju treba ocistiti i srediti karbove ali za sada nista od toga. Morao bi jedino u skorije vreme prednje plocice da zamenim, zbog finansija razmisljam i da se prelepljivanjem pripomognem ali toga se plasim nekako, sta ako se odlepe itd.

• MC Coyote, 273 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000 F

Hvala Golube 1zdravo.gif

Poceo sam da radim i pored svih obaveza oko bebca naravno, vremena nema...

Slike jedino kakav je bo pre rasturanja 1moto3.gif Pratim temu i dalje, pozdrav 0takoje.gif

• -+-, 1005 postova

Biker Q

Ma ti si ok kao i tvoj kometar, ti i Rade ste se spasli... no idemo dalje...u roku menjanje siceva i iglica...

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Kako mi vi ljudi niste jasni...ali bas iskreno,bez neke zelje da se rugam i sl....ti motori su odavno prevazidjeni....za te pare ste mogli da kupite neku hondu f2,f3 600 ili neku 1000f i da se siti navozate,sa mnogo ozbiljnijim motorom,bez da ista cackate u trosite pare....

Ja takodje kupujem malo starije motore,al gledam da budu dobri bez nekih vecih ulaganja i sit se navozam...Sad vozim gsxr 1100,uvek pun gas,pucanje zavrtanje u blokadu i radi kao sat...

• -+-, 1005 postova

@Mohikanac

Ma potpuno si upravu, ovo se isplati samo ako se radi neka restauracija necega sto ti je bila zelja ceo zivot ili nekog retkog i vrednog vozila.

Da sam znao da je motor u ovom stanju tj. ONOM stanju bio nikad ga ne bih kupio, ma ne bih ga ni uzeo da mi ga poklanjaju! I sam znas da neke stvari se ne mogu videti odmah vec posle 20-30-100km a tad je kasno, mislim kako kome...

Pritom generalno sam ja budala koja veruje ljudima...

Nisam imao izbora il da ga zapalim il da ga sredjujem...da sam imao sve pare na gomili ih...

I ono sto je najgore vec sam napisao da po meni motor ne vredi ni paru vise sada nego sto je trazeno za njega s'tim da sad moze da vazi opis "potrebna zadnja guma i registracija", mada vise ne treba ni to...

Elem, namotirao sam nove siceve i iglice, ustelovao nivoe na plovcima. Da bih dobio iste nivoe napravih malu pomocnu alatku od kartona.

Takodje sam ugradio el.vetil za gorivo, nesto me ova svavinica zeza a sad juriti set za reparaciju nemam snage...

Posle par merenja nivoa i malo dostelavanja plovaka odokativnom metodom dobih po meni zadovoljavjuce nivoe, doduse jedan odstupa od fabrickog za 1 - 1.5mm nizi je...

Opet ne znam dali je placebo ili sam malo 1lud.gif ali motor mi mirnije radi i mozda za nijansu bolje ide...

Evo i alatke

Karb_st_zps7b88149d.jpg

• Podržavam 1

• -+-, 1005 postova

Bas tako, obelezio sam na par mesta 20,5mm koliko treba da bude nivo i isekao, mada sam trebao ovako, preciznije je ali neki drugi put...

float_adjust_tool2.jpg

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: fvision 125, yz 125 ranije, gs 500

Pozdrav ljudi. Znam da je tema stara, ali evo i ja sam pre 2 dana dosao u posed jednog 550 EF. Masina lepo radi, ide, nije u tako losem stanju, ali posle voznje kaplje ulje kod prednjeg lancanika (mislim) i malo kod dekle kvacila.... otvorio bih da pogledam, ali ne znam gde nabaviti dihutnge i semeringe za ovu masinu? Ima li negde u Srbiji?

Inace jako lep projekat, i Ja cu moj da sredjujem sada preko zime, za prolece. Pa ce biti i slika...

• -+-, 1005 postova

U Srbiji tesko imas na e-bay set dihtunga, odakle sam i ja porucio ceo set sa dihtunga sa dihtungom glave je dosta skup, pa je bolje da pojedinacno kupis za dekle... Sto se tice semeringa, manje vise moze se naci i ovde samo prociaj dimezije...

Ako nije tajna odakle si kupio motor?

Slobodno pitaj,  pomocicu ti sta god mogu...

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ja sam sa tim modelom bio prezadovoljan.kupio ga iz ch od prvig vlasnika.mislim da je bilo oko 60000 na satu.kada sam skinyo blokade i uradio 4u1 auspuh isao je do jaja

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: fvision 125, yz 125 ranije, gs 500

U Srbiji tesko imas na e-bay set dihtunga, odakle sam i ja porucio ceo set sa dihtunga sa dihtungom glave je dosta skup, pa je bolje da pojedinacno kupis za dekle... Sto se tice semeringa, manje vise moze se naci i ovde samo prociaj dimezije...

Ako nije tajna odakle si kupio motor?

Slobodno pitaj,  pomocicu ti sta god mogu...

Motor sam kupio ovde, u mestu. Inace motor je iz Apatina. 

Curenje ulja nije bio problem na dihtunzima dekle, nego na gumici anlasera, gde anlaser ulazi u blok, gumica je bila ne odgovarajuce dimenzije i curi u kadicu, pa posle preliva dole... 

Skinuo, ujedno sam i anlaser reparirao, i stavio gumicu sto sam bolju mogao naci. Nije original dimenzija, opet curka , ali na dosta vecim obrtajima. Prosao sam sve radnje koje znam, i nigde nisam nasao original gumicu.

I sa strujom ima problema, moram to sredjivati. Nije radio regler, stavio sam drugi, i radi odlicno za sada. Prednji stop prekidac ne radi, a zadnjom kada kocim, pali pozicije!!! Pokazivac goriva nekad radi,nekad ne. Moram komplet struju napraviti.

Uglavnom otvoricu novu temu pa ce biti slika i trazenja pomoci.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja