Jump to content

Moto Zajednica

Iridium svecice

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx

Zanimaju me vasa iskustva sto se tice iridium svecica,ima bitnijih razlika u odnosu na obicne ili ne.

Zapravo meni su svecice na Hondi potpuno ispravne ali nisam siguran kad su zadnji put menjane pa posto menjam filter vazduha zamenio bi i njih.

Trenutno su na motoru obicne svecice i dobro radi na njima ali se razmisljam da stavim iridium jer smatram da su sigurno bolje ali sobzirom na cenu zanima me isplati li se ta investicija ili ne.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

I ja na GS-u imam iridijumske NGK. Zadovoljan sam, nema ciscenja, podesavanja zazora a negde procitah da NGK deklarise trajanje na 100000km. Presao sam vec dosta vise od trecine te kilometraze sa njima i ne primecujem bas nikakvu razliku ni u izgledu ni u radu motora.

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Sem finansijskog, ne vidim ni jedan razlog da ih ne ugradis, pogotovu ako je motor u losijem stanju(potrosnja ulja,prelivanje karbova. . .) Gledaj samo da ne budu fals. Pozz

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Ako planiras da motor drzis kod sebe i vozis jos min 50.000 km onda ih stavi, jer iz iskustva znam da toliko izdrzavaju, a i duze.

Sto se cene tice i polovne idu po 40 eura(4 kom).

• Ne silazi, 2915 postova

u kawasakijevoj knjizici za versisa pise ngk cr9eia-9 sto ide i na trkalice i menja se na 12000 km,mnogi teraju i duplo i nista se ne desava ,ali neverujem da tako treba.Ja sam terao na stojadinu bosnu po 25000 km vise od 20 godina i nista se nije desilo ,ali sam ih cistio na 8oookm, i jednom mi je prilikom ciscenja mekom mesinganom cetkom otpala spoljna elektroda -iznutra je izgledala ko sundjer.D a mi je otpala u cilindar mogo bi da bacim agregat.Razni industrijski proizvodi koji mogu da nanesu veliku stetu imaju takozvani stepen sigurnosti koji ide i do 7 puta vise,duze,jace ili sta god ali to neznaci da treba svecicu voziti 7 puta duze

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Mislim da bi umjesto mjenjanja agregata, taj komadic samo izletio kao tane u auspuh i kraj katastrofe. Neka me ispravi ko zna, ako nesto grijesim.

LM, ja sam ih kupovao za nekih 7 eura po komadu + pp. (NGK), a Denso su malo skuplje.

Traju puno duze od obicnih, a ko ima npr. R-a, ne pita sta kosta samo da ne dira svjece. :D

• Andragog, 5040 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ja sam ih stavio letos, primetio sam da motor lakse upali kada je hladan, mislim zavergla krug dva i upali. Sa obicnim NGK verglao je duze. Na leru mirnije radi, manje trese. Sto se tice performansi tu mi se cini da nema razlike......

Na SV 650 2001, ide dva komada, pa nije bilo skupo kao za 4 cilindra :lol:

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Mislim da bi umjesto mjenjanja agregata, taj komadic samo izletio kao tane u auspuh i kraj katastrofe. Neka me ispravi ko zna, ako nesto grijesim.

samo da predhodno prođe ventil i malo nakuca klip, ništa strašno :zvizduk:

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic
OVA PRODAVNICA je prava....korektno, brza isporuka, umerene cene, poštarina ista za 4 ili 8 svećica,.....
  • Podržavam 1

Masina mi je extra,ne trosi kap ulja i odlicno vuce ali mi ima malo neravnomeran ler pogotovu kad je hladan.Vise sumnjam da je potrebno stelovanje karburatora nego nove svecice ali posto ih ja nisam menjao ipak cu da ih zamenim. E sad,da li prvo da obavim stelovanje i vakumiranje karburatora pa onda zamenu svecica ili ipak prvo da zamenim svecice?

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5474 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ja sam primjetio kod 2t motora ako je losija kompresija da se lako zalije iridijum i mozes se slikati bez spreja ili do sutra..

OVA PRODAVNICA je prava....korektno, brza isporuka, umerene cene, poštarina ista za 4 ili 8 svećica,.....

Nisam nikad porucivao robu iz inostranstva i nemam pojma kakva je procedura i koliko kosta dostava.Ako imas nekog iskustva sa tim bio bi mi dobar neki savet jer vidim da je dosta jeftinije nego kod nas.Ovde su mi trazili preko 20e po komadu za Denso Iridium.

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Ja verujem da u srbiji nema original ngk, pogotovo iridijum. Neki motori su bolje radili sa super bosnom nego shatro iridijum svecicom.

• ODUSTO OD DIJETE, 2681 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Imam u planu da nabavim iridijum za moj motor GSX650F-K8. U servisnoj piše da idu NGK CR8E ili CR9E, DENSO U24ESR ili U27ESR. Prva je standardna ugradnja a ovu drugu preporučuju ako je veća temperatura motora.

Koju od ove dve vrste da stavim i koja bi bila oznaka za iridijumsku svećicu koja odgovara ovim. Ne bih da cimam čoveka u London pa da mi uzme pogrešno pa da moram da vraćam i menjam. :stabre:

• Starfleet officer, 249 postova
  • Motocikl: n/a

Imam u planu da nabavim iridijum za moj motor GSX650F-K8. U servisnoj piše da idu NGK CR8E ili CR9E, DENSO U24ESR ili U27ESR. Prva je standardna ugradnja a ovu drugu preporučuju ako je veća temperatura motora.

Koju od ove dve vrste da stavim i koja bi bila oznaka za iridijumsku svećicu koja odgovara ovim. Ne bih da cimam čoveka u London pa da mi uzme pogrešno pa da moram da vraćam i menjam. :stabre:

Proveri na NGK sajtu. Mislim da imaju u specifikacijama koje su Iridium zamene za standardne svecice. Cini mi se da samo dodas IX na kraju oznake. Npr. CR8EIX.

• ODUSTO OD DIJETE, 2681 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Hvala, koje više prijaju Suzi Denso ili NGKi da li da uzmem ovu prvu ili ovu drugu za veću temperaturu jer većinom motor vozim leti ?

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5474 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ja verujem da u srbiji nema original ngk, pogotovo iridijum. Neki motori su bolje radili sa super bosnom nego shatro iridijum svecicom.

Gavro moj je dosao odozgo sa tom i jos jednom novom rezervnom..probavali na vise motora. .nidje veze..bosna zakon.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja